15 ویژگی رفتاری انسان‌های موفق

چهارشنبه 13 دی 1402 موفقیت

15 ویژگی رفتاری انسان‌های موفق

هر فردی تعریف منحصر به فردی از موفقیت دارد. اما برای بسیاری از ما، موفقیت با پول و ثروت در ارتباط است. این البته معیار کاملی از موفقیت نیست، زیرا موفقیت در بعد‌های دیگری نیز قابل تعریف است. برای برخی افراد، مهم است که بتوانند زمان خود را برای انجام کارهایی که دوست دارند صرف کنند. در حالی که برای بعضی دیگر، کمک به نیازمندان و ارائه خدمات به جامعه مهم است. موفقیت برای هر فرد به معیار خودش تعریف می‌شود، اما شخصیت‌های موفق برخی ویژگیه‌های مشترک دارند. از میلیونرها تا مدیرانِ جوان، همه آنها صفات رفتاری مشابهی را دارند که باعث شده‌اند موفق شوند.

انسان‌های موفق، از والت دیزنی تا اپرا، با استفاده از این صفات رفتاری، توانسته‌اند موفقیت‌شان را در حوزه‌های مختلف بیان کنند. این ویژگی‌ها، به آنها کمک کرده‌اند تا گذشته را پشت سر بگذارند و به سوی آینده بروند.

15 ویژگی رفتاری انسان‌های موفق

15 ویژگی رفتاری انسان‌های موفق

۱. به رقابت نیاز دارند

تا به حال فردی را ندیده‌ام که در حس رقابت عمیقاً شیفته نبوده باشد و معتقدم که این حس رقابت برای موفقیت بسیار حائز اهمیت است. موفقیت در واقع نیاز به برنده شدن است و هر چند دلایل مختلفی برای آن وجود دارد، هدف همیشه پیروزی است. افراد موفق همواره دنبال کشف راه‌های خلاقانه‌ای هستند که به آنها کمک کند تا در رقابت با دیگران پیروز شوند و از شکست خوردن و سرخوردگی در برابر دیگران اجتناب می‌کنند. بسیاری از مردم به اشتباه فکر می‌کنند که این ویژگی با اخلاق کاری متفاوت است، به همین دلیل برخی از آن را نادرست تلقی می‌کنند.

۲. گذشته را رها می‌کنند

ویژگی اول یک نتیجه‌ مهم دارد. هر قدر هم موفق باشید، ماندن در گذشته یا پر رنگ کردن آخرین اشتباه‌تان از سرعت پیشرفت‌تان می‌کاهد. انسان‌های موفق در گذشته‌های‌شان متوقف نمی‌شوند. آنها درس‌های لازم‌ را از گذشته فرا می‌گیرند و با سرعت به سوی چالش‌های بزرگ‌تر حرکت می‌کنند.

گذشته را رها می‌کنند

گذشته را رها می‌کنند

۳. برای پیشرفت انگیزه دارند

انسان‌های موفق همواره تلاش می‌کنند خود را اصلاح کنند. آنها سخت‌گیرترین منتقدانِ خود هستند. هیچ‌گاه از خودشان راضی نیستند و همیشه تلاش می‌کنند، بهتر باشند. بیشتر از هر کسِ دیگری مشتاقند بهترین باشند.

۴. به جزئیات زیاد توجه می‌کنند

این ویژگی در عین حال که برای اطرافیان آزاردهنده است، نتایج بسیار خوبی به همراه دارد. ظاهرا این ویژگی با عبارت معروفِ «درگیرِ جزئیات نشو» متضاد است اما انسان‌های موفق اکثرا هنگامی که کارهای کوچک انجام می‌دهند به جزئیاتِ آن نیز توجه می‌کنند.

به جزئیات زیاد توجه می‌کنند

به جزئیات زیاد توجه می‌کنند

۵. فهرستی از دستاوردهایشان را نگه می‌دارند

انسان‌های موفق یادگارهای موفقیت‌های‌شان را نگه می‌دارند. نه لزوما برای نمایش دادن‌شان (گر چه بسیاری این کار را می‌کنند) که برای این که به خود و اطرافیانشان یادآوری کنند سرسختی، به تنهایی برای غلبه بر غیرممکن‌ها کافی است.

۶. ضرورت بهبود روابط کاری را درک می‌کنند

یکی از رایج‌ترین ویژگی‌های انسان‌های موفق جدیت در روابط کاری است. همه موفقیت‌ها بر پایه‌ ارتباطات انسانی بنا شده‌اند. این ارتباطات باید به درستی پرورش یابند و تقویت شوند.

۷. به خودشان جایزه می‌دهند

وقتی از شدت کار کردن احساس خفگی می‌کنید، نیاز به زمانی دارید که از نظر جسمی و عاطفی به خودتان بپردازید. با کارهای ساده‌ای مانند مدیتیشین، تمرینات ورزشی، تفریحات سالم، فعالیت‌های بشردوستانه یا گریزی ناخودآگاه. یا هر چه خودتان صلاح می‌دانید، مقصود این است که از فرسودگی‌تان پیشگیری کنید؛ تمرکزتان را حفظ کنید و به خودتان یادآوری کنید، چرا این کارهای سخت را انجام می‌دهید.

قدرشناس هستند

قدرشناس هستند

۸. قدرشناس هستند

تعدادی از مصاحبه‌هایی را که با فضانوردان شاتل فضایی داشته‌ام به خاطر دارم. آدم‌هایی بی‌اندازه موفق که بیشتر از هر فرد دیگری حق داشتند خودبین باشند اما بر عکس، قدرشناس‌‌ترین آدم‌هایی بودند که تاکنون دیده‌ام. به خوبی می‌دانستند چقدر خوشبخت هستند که در جایگاه کنونی‌شان قرار دارند و از این که احساس‌شان را با دیگران نیز در میان بگذارند، خجالت نمی‌کشیدند.

۹. در مواقع بحرانی متزلزل نمی‌شوند

یکی از مهم‌ترین معیارهای موفقیت پایداری در شرایط بحرانی است. انسان‌های موفق در شرایط بحرانی مسیر و هدف‌شان را گم نمی‌کنند و با این عمل به الگویی قابل اتکا برای اطرافیان‌شان تبدیل می‌شوند.

۱۰. تلاش می‌کنند اعتبارشان را افزایش دهند

اگر قابل‌ اعتماد نباشید، دستیابی به هر سطحی از موفقیت برای‌تان تقریبا غیر ممکن است. اعتماد کردن به انسان‌های موفق آسان است زیرا افکارشان را واضح بیان می‌کنند و همیشه صادق و شفاف هستند. حتی اگر با ایشان موافق نباشید، موضع‌ خود را تغییر نمی‌دهند.

تلاش می‌کنند اعتبارشان را افزایش دهند

تلاش می‌کنند اعتبارشان را افزایش دهند

۱۱. مسئولیت‌پذیر هستند

حتی درخشان‌ترین موفقیت‌ها هم گاهی ناگریز دچار لغزش می‌شوند. پذیرفتن اشتباه خصیصه‌ای است که نه‌ تنها اعتماد مردم را جلب می‌کند که به آنان نشان می‌دهد اشتباه چیزی نیست که پنهانش کنند یا بر گردن شخص دیگری بیندازند.

۱۲. در برابر مشتریانشان به خوبی ظاهر می‌شوند

حتی خشک‌ترین و مغرورترین مدیر‌عامل‌ها هم به مشتریان‌شان احترام گذاشته و با ظاهر و رفتاری جذاب مقابل آنان حاضر می‌شوند. آنها خوب می‌دانند جایگاه کنونی‌شان را مدیون مشتریان‌شان هستند.

۱۳. به توجهی‌ که از سوی دیگران دریافت می‌کنند اهمیت نمی‌دهند

انسان‌های موفق متوجه هستند که با افزایش موفقیت‌شان، جوک‌های‌شان خنده‌دارتر می‌شود و همواره بر تعداد افرادی که با آنها موافقند، افزوده می‌شود اما به این گونه مسائل توجه نمی‌کنند. انسان‌های موفق می‌دانند نظرِ مثبتی که مردم نسبت‌ به آنها دارند باعث نمی‌شود که دیگر مرتکب اشتباه نشوند.

مایلند به دیگران کمک کنند

مایلند به دیگران کمک کنند

۱۴. مایلند به دیگران کمک کنند

به محض دستیابی به درجه‌ای از موفقیت، یکی از بهترین پاداش‌هایی که می‌توان از آن بهره برد، توانایی تشویق و ایجاد انگیزه در دیگران است. افراد موفق می‌دانند که به دلیل تجربه و دانشی که در مسیر خود به دست آورده‌اند، قادر به افزایش اعتماد به نفس دیگران هستند. این افراد با ایجاد انگیزه و تشویق دوستان و همکارانشان به سمت پیشرفت و بهبود، دوستانی وفادار و قابل اعتماد را به دست می‌آورند. اثرات مثبت این کمک‌های بی‌دریغ بارها و بارها در زندگی افرادی که بهآن‌ها کمک می‌کنند، مشاهده می‌شود.

۱۵. اجازه نمی‌دهند با شکست‌های‌شان شناخته شوند

هیچ فردی نمی‌تواند به صورت صد در صد موفق باشد. موفقیت به هیچ وجه معادل با عدم وجود شکست نیست و می‌توان گفت که شکست‌ها، تجربیات و آموخته‌های فراوانی به دلیل تلاش مداوم، در پیشرفت شخصی و رسیدن به موفقیت نقش بسزایی دارند. به عبارتی، موفقیت نتیجه‌ای از تلاش‌هایی است که شامل شکست‌ها و تجارب بسیاری است.

با توجه به توصیه دانشمندان، باید به یاد داشت که دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، با غلبه بر ماده بر پادماده و با اختلاف کمی به وجود آمده است. در این فرایند، ویرانی‌های بسیاری پشت سر گذاشته شده تا به وضعیت فعلی دنیا برسیم. بنابراین، اگر از شکست و خطا می‌ترسید، در واقع دارید از موفقیت دوری می‌کنید، زیرا شکست‌ها و خطاها بخشی از مسیر رسیدن به موفقیت هستند. باید از ترس‌های خود عبور کرده و به سمت موفقیت پیش رفت. به همین دلیل، باید از ترس خود جدا شده و با اطمینان به سوی هدف خود حرکت کنیم. در نهایت، دنیا به سمت پیشرفت و موفقیت پیش می‌رود و باید به دنبال رسیدن به آن با تلاشو انگیزه مداوم باشیم.

 

فرزندپروری

فرزندپروری / 6 راز جادویی برای فرزندپروری سالم!

چگونه یک همسر خوب باشیم

چگونه یک همسر خوب باشیم

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا