چای سبز: گرم بهتر است یا سرد؟

سه‌شنبه 20 تیر 1402 سلامت
 چای سبز

چای سبز

مصرف چای سبز بعد از قهوه یا چای به محبوبیت رسیده است. درست مانند هر دو نوشیدنی، چای سبز هم به صورت گرم یا سرد مصرف می شود.

مردم چای سبز را به دلیل محتوای غنی از پلی فنول و آنتی اکسیدان مصرف می کنند و دانستن دمای مطلوب دم کردن یا نوشیدن برای بهره مندی از حداکثر فواید آن ضروری است.

به طور سنتی، چای سبز با استفاده از آب داغ (نه جوش) دم می‌شود، اما شواهد اخیر نشان می‌دهد که دم کردن و مصرف چای سبز در دمای سردتر بهتر است!

مطالعات نشان داده اند که استفاده از آب کمتر از 90 درجه سانتیگراد در استخراج پلی فنول های چای سبز موثرتر است. در واقع هر چه دما کمتر باشد بهتر است.

دمای سردتر نیز در از بین بردن تلخی که گاهی در چای سبز وجود دارد موثر بود.

چای سبز دم کرده و نوشیدنی در دمای سرد دارای غلظت زیست فعال بالاتری است، به ویژه اسید گالیک و اپی گالوکاتچین.

چای سبز

چای سبز

مزایای نوشیدن چای با مقادیر بالا عبارتند از:

التهاب را کاهش می دهد

با جلوگیری از بازجذب سلول های استخوانی، استحکام استخوان را بهبود می بخشد

 

محدود کردن رشد باکتری در دهان

علاوه بر این، نوشیدن چای سبز سرد برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مری مفید است، زیرا مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای در دمای بالاتر از 60 درجه سانتی گراد خطر ابتلا به سرطان مری را تا 90 درصد افزایش می دهد.

 

آیا باید نوشیدن چای سبز داغ را متوقف کنید؟

با توجه به شواهد موجود، مشهود است که نوشیدن چای سبز در دمای پایین تر بهتر است، اما هنوز هم می توانید گاهی اوقات سبز گرم بنوشید. اطمینان حاصل کنید که چای را در آب در حال جوش دم کرده اید که دمای آن حدود 90 درجه سانتیگراد یا کمتر است تا ترکیبات زیست فعال آن استخراج شود.

 

نوشیدن چای سبز گرم یا گرم می تواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد. این شامل:

نوشیدن چای سبز گرم نتایج سرماخوردگی را بهبود می بخشد و انسداد بینی را در طول دوره آنفولانزا از بین می برد. مطالعات نشان داده اند که نوشیدنی های گرم برای بهبود نتایج آبریزش بینی، سرفه، عطسه، گلودرد، سردی و خستگی مفید است.
آب گرم باعث بهبود تنوع زیستی میکروارگانیسم های روده می شود. نوشیدن چای سبز گرم احتمالا فواید مشابهی برای سلامتی دارد.

نحوه دم کردن چای سبز داغ

-یک فنجان چای سبز داغ را با دنبال کردن این روند آماده کنید:

-آب را در یک کتری گرم کنید، اما اجازه ندهید که جوش بیاید.

-آب گرم را در یک لیوان بریزید و یک چای سبز کیسه ای یا 1 قاشق غذاخوری چای سبز برگ شل را به آن اضافه کنید.
بگذارید 3-5 دقیقه دم بکشد.

-چای کیسه ای را بردارید و بگذارید چکه کند. فشار ندهید.

-به تنهایی یا بعد از افزودن عسل مصرف شود.

 

نحوه دم کردن چای سبز سرد

برای دم کردن موثر یک فنجان چای سبز سرد، این روند را دنبال کنید:

-به یک فنجان آب با دمای اتاق، یک کیسه چای سبز یا 1 قاشق غذاخوری برگ چای سبز شل اضافه کنید.

-اجازه دهید 30 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.

-چای کیسه ای را بردارید و بگذارید چکه کند. فشار ندهید.

-در صورت تمایل عسل را اضافه کرده و مصرف کنید.

برای کاهش وزن چه بنوشم، چای سبز گرم یا سرد؟

دمای نوشیدنی شما میزان کالری سوزانده شده را افزایش نمی دهد. با این حال، چای سبز داغ می تواند حرکت روده را بهبود بخشد و تنوع میکروارگانیسم های روده را بهبود بخشد،  که می تواند مکمل مهمی برای رژیم کاهش وزن باشد.

نکات کاربردی در مورد مصرف چای سبز

-چای سبز حاوی پلی فنول ها و ترکیبات زیست فعال است که فواید سلامتی مختلفی را ارائه می دهد.

-مطالعات نشان می دهد که چای سبز را در آب سرد خیسانده کنید تا حداکثر مقدار آنتی اکسیدان را استخراج کنید.

-دم کردن چای سبز در دمای پایین تر، تلخی چای سبز را نیز از بین می برد.

-چای سبز را در دمای اتاق به مدت 3 تا 60 دقیقه برای بهترین فنجان چای سبز دم کنید.

لیمو

نحوه استفاده از لیمو برای صورت چرب

بارداری

هفته پنجم بارداری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا