خورش به آلو یزدی

استان یزد یکی از استان‌های مرکزی ایران است. استانی با آب‌وهوای گرم و خشک که هر ساله گردشگران زیادی را از نقاط دنیا به سمت خود جذب کرد یزد دارای جاذبه‌های طبیعی و آثار تاریخی بسیاری است. اما در کنار همه این‌ها، غذاهای سنتی این شهر هم طرفداران خاص خودش را دارد.

بسیاری از گردشگران خارجی مایلند طعم این غذاها را امتحان کنند. از قضا در اکثر موارد واقعاٌ به مذاق آن‌ها خوش می‌آید.

یکی از این غذاهای فوق‌العاده خوشمزه خورش به آلو یزدی می‌باشد. این غذای اصیل یزدی، با ترکیبی از میوه‌های آلو و به طعمی ‌ترش و شیرین و به عبارتی ملس پیدا می‌کند. همین عطر و طعم باعث محبوبیت آن در میان مردم شده است.یزدی‌ها بیشتر در فصل پاییز این غذا را طبخ می‌کنند. می‌توانید با سفر به این شهر این خورشت وسوسه‌انگیز را امتحان کنید.

به هم یک میوه مفید پاییزی و زمستانی است که با خواص فوق‌العاده‌اش به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار موثر است. این میوه سرشار از ویتامین‌های آ، ب، ث، فیبر و همچنین مواد معدنی، مس، منیزیم، آهن، فسفر و کلسیم است. اما در کنار خواص مفید بسیار زیادی که دارد، در تهیه مربای به، دمنوش به و خورش و … هم به کار می‌رود. یکی از خوشمزه‌ترین خورش‌های پاییزی، خورش به آلو است که با مرغ، گوشت قرمز، گوشت چرخ کرده و گوشت بوقلمون هم درست می‌شود.

در بخش آشپزی دایان پخت این خورشت خوشمزه را نیز توضیح می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورش به آلو یزدی

  • آلو خیس شده: ۲۵۰ گرم
  • لپه: نصف پیمانه (۷۵ گرم)
  • پیاز خلال شده: ۱ عدد (۱۴۰ گرم)
  • روغن مایع مخصوص سرخ کردن: به مقدار لازم
  • مغز ران گوسفند یا گوساله خرد شده: ۴۰۰ گرم
  • زردچوبه پودر شده: ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم)
  • زعفران ساییده و حل شده در آب جوش: ۱ قاشق سوپ‌ خوری (۱۴ میلی‌لیتر)
  • بِه خردشده: ۲ عدد (۵۲۰ گرم)
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ‌ خوری (۳۰ گرم)
  • شکر: ۳ قاشق سوپ‌ خوری (۳۹ گرم)
  • آب لیموترش: ۲ قاشق سوپ‌ خوری (۲۸ میلی‌لیتر)
  • فلفل سیاه پودر شده و نمک: به مقدار لازم
  • زنجبیل پودر شده: نصف قاشق چای‌ خوری

 

بیشتر بخوانید :طرز تهیه آش گندم یزدی 

طرز تهیه خورش به آلو یزدی

خورش به آلو یزدی

طرز تهیه خورش به آلو یزدی

  1. برای شروع کار، ابتدا در قابلمه کمی روغن ریخته و اجازه می‌دهیم تا داغ شود. سپس، پیازهای خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم.
  2. بعد از طلایی شدن رنگ پیازها، گوشت را داخل قابلمه ریخته و کاملاٌ سرخش می‌کنیم. در این زمان می‌توانید کمی شعله اجاق را زیاد کنید تا گوشت سریع‌تر سرخ شود.
  3. سپس، لپه را که از قبل شسته و آبش کشیده شده را به بقیه مواد اضافه می‌کنیم. در این مرحله، لپه رابا گوشت  کمی تفت می‌دهیم تا خامی آن گرفته شود.
  4. بعد از گذشت چند دقیقه، نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را به مواد زده و کاملاٌ با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. در انتها کمی آب داخل خورشت ریخته و می‌گذاریم تا تا نیم‌پز شود.
  5. بعد از مدت کوتاهی، آلوهایی که از قبل خیس کرده‌ایم را به همراه آب آن داخل خورشت می‌ریزیم.

و اما در مورد به، آن‌ها را پوست گرفته و بعد از جدا کردن هسته‌ها در اندازه‌های متوسط خردشان کرده کمی در روغن تف می‌دهیم. سپس به همراه زعفران و شکر به خورشت اضافه می‌کنیم  و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد . این خورشت خوشمزه را حتما امتحان کنید که طعم بی نظیری دارد.

بیشتر بخوانید ؛طرز تهیه قهوه یزدی 

خورش به آلو یزدی

خورش به آلو یزدی

نکات:

  •   می‌توانید از لیمو عمانی نیز در خورشت استفاده کنید. حتماٌ برای جلوگیری از تلخ شدن خورشت، هسته‌های آن را جدا کنید.
  • یادتان باشد که لپه را برای گرفتن نفخش از شب قبل خیس کنید. در صورت فراموشی می‌توانید آن را در کمی آب جوشانده و سپس آبش را دور بریزید.
  •  سرو این خورشت خوشمزه با زرشک پلو واقعاٌ وسوسه‌انگیز است.
  • برای طعم‌دار کردن این غذا می‌توانید کمی آبلیمو استفاده کنید