شیرینی مازورکاس لهستانی

پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1401 آشپزی
shiriny mazorkas

شیرینی مازورکاس لهستانی

شیرینی مازورکاس شیرینی خوشمزهای است که رویه آن با میوه های خشک همراه با آب پرتقال و نشاشته تزیین می شود.  شیرینی مازورکاس متعلق به کشور لهستان می‌باشد و بسیار خوشمزه است و معمولاً در اعیاد پخته می‌شود. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه  شیرینی و نان مازورکاس خوشمزه با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی مازورکاس

  • آرد:۲۸۰ گرم
  • بیکینگ‌پودر : 1/2قاشق چای‌خوری
  • نمک :1/4قاشق چای‌خوری
  • کره نرم (خنک باشد):۲۲۵ گرم
  • شکر:۱۸۰ گرم
  • تخم‌مرغ بزرگ:۱ عدد
  • وانیل:1/8قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای رویه شیرینی مازورکاس

  • آرد نشاسته ذرت:۱۰ گرم
  • شکر:۱۵ گرم
  • آب پرتقال: ۲۵۰ میلی‌لیتر
  • زردآلوی خشک : ۷۰ گرم
  • خرمای خشک : ۷۰ گرم
  • گیلاس خشک  : ۸۰ گرم
  • کشمش : ۸۰ گرم
  • پوست پرتقال شیرین‌شده: ۲۰ گرم
  • پسته خام  :۶۰ گرم
  • رنده پوست لیموترش:۱ قاشق چای‌خوری
شیرینی مازورکاس

شیرینی مازورکاس

طرز تهیه شیرینی مازورکاس

  1. برای تهیه شیرینی مازورکاس ابتدا تمام مواد اولیه را 30 دقیقه قبل از پخت شیرینی خارج از یخچال قرار دهید. تا به دمای محیط برسد .
  2. فر را روشن کنیدو  روی درجه حرارت 190سانتی گراد قراردهید تا گرم شود
  3.  قالب به اندازه ۳۳×۲۳ سانتی‌متری را چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید  طوری که دو طرف آن از اطراف قالب آویزان باشد.
  4. برای تهیه  مواد شیرینی مازورکاس ابتدا آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را در یک کاسه  با هم ترکیب کنید و 2 تا 3 بار الک کنید.
  5. کره و شکر را در ظرف مناسب بریزیدو  با سرعت بالای همزن حدود 2 تا 3  دقیقه بزنید تا کرم‌ رنگ شود و بعد تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کنید و مواد را خوب  با هم زن مخلوط کنید،
  6. سپس سرعت هم زن را کم کنید و مواد خشک( آرد و نمک و بیکینگ پودر)را در سه مرحله اضافه کرده و فقط درحدی هم بزنید که مواد با هم مخلوط شوند.
  7. سپس خمیر آماده را در قالبی که آماده کردید بریزید و با یک لیسک به خوبی در قالب پخش کنید و تا  سطح آن کامل صاف شود. قالب را به مدت نیم ساعت  در فر ازقبل گرم‌شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.
  8. وفتی خمیر پخت (لبه‌های خمیر پس از پخت تیره‌تر خواهد شد) اجازه دهید خمیر در قالب کاملاً سرد شود ولی از قالب خارج نکنید .
  9. برای تهیه رویه شیرینی، آرد نشاسته ذرت و شکر و آب پرتقال را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید و در شیرجوش بریزید، سپس میوه‌ها خشک خرد شده و پوست پرتقال شیرین‌شده را اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا جوش بیاید و غلیظ شود.
  10. مواد غلیظ شده از روی حرارت برداشته و در کاسه‌ای بریزید، مغز پسته خرد شده و رنده پوست لیمو را هم اضافه کنید و هم بزنید.
  11. مایه آماده را روی شیرینی داخل قالب که خنک شده پخش کنید.
  12. قالب را دوباره  به مدت ۱۰ دقیقه در فر از پیش گرم‌شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید،
  13. سپس  قالب را از فر خارج کنید  و اجازه دهید شیرینی سرد شود و بعد با یک چاقوی  اره ای تیز برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
  14. مایه رویه این شیرینی را می‌توانید از یکی دو روز قبل تهیه کرده و در یخچال نگه دارید. شیرینی‌ها را در ظرف دردار قرار دهید و بین آن‌ها کاغذ روغنی بگذارید و برای ماندگاری بیش‌تر شیرینی مازورکاس به جای کره از مارگارین استفاده کنید.

سالاد ذرت مکزیکی کبابی

homos

طرز تهیه حمص لبنانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا