خورش قیمه سیب زمینی یکی از غذاهای اصیل و سنتی کشورمان است. این غذای لذیذ از ترکیب گوشت قرمز، لپه، لیموعمانی و سیب زمینی تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه سیب زمینی
مواد لازم | |
گوشت | 750 گرم |
پیاز | 3 عدد متوسط |
لپه | 100 گرم |
سیب زمینی | 750 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 6 ال 8 عدد |
روغن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
چند نکته:
- برای این خورشت از گوشت مغزران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
- رنگ رب گوجه فرنگیها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین احتمال دارد به میزان بیشتر یا کمتری از رب نیاز داشته باشید.
- این خورشت همراه با پلو سرو میشود. برای شش الی هشت نفر به یک کیلو و دویست و پنجاه گرم الی یک کیلو و نیم برنج نیاز است. برنج را حتما از چند ساعت قبل در آب و مقداری نمک خیس کنید.
- معمولا به تعداد نفرات، لیموعمانی در نظر گرفته میشود، به عبارت دیگر برای به ازای هر نفر یک لیموعمانی به غذا اضافه میکنند.
- لپه را پاک کنید و حداقل از پنج الی شش ساعت قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.
طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی
- ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید. برای اینکه آب اضافی آن گرفته شود، تکه های گوشت را در آبکش قرار دهید و به مدتی به حال خود رها کنید.
- پیازها را نگینی خرد کنید. سپس آنها را سرخ نمایید تا طلایی شوند.
- لپه را در آبکش بریزید تا آب آن برود. سپس کاملا بشویید و پس از آنکه پیاز سرخ شد، لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- سپس گوشت را اضافه کنید. در این مرحله حرارت حتما باید ملایم باشد. تکههای گوشت را تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
- سه لیوان آب به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
- لیموعمانیها را با چنگال سوراخ کنید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید.
- در فاصلهای که گوشتها پخته میشوند، به سراغ سیب زمینیها بروید. سیب زمینیها را پوست گرفته و خلال کنید، میتوانید به هر شکل دلخواه دیگر مانند ستاره و … نیز برش بزیند. آنها را بشویید و همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بخورد. سپس در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. اکنون سیب زمینیها را سرخ کنید.
- سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید.
- آب لیموعمانی را دور بریزید و پس از آنکه خورش قیمه سیب زمینی جا افتاد، به آن اضافه کنید. پس از پنج الی ۱۰ دقیقه خورشت آماده است.
- برای سرو خورشت با سیب زمینی دو روش وجود دارد، میتوانید سیب زمینی را با خورشت یکی دو جوش بدهید یا اینکه هنگام سرو خورشت را در ظرف بکشید و روی آن مقداری سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.
غذا حاضر است و میتوانید آن را سرو کنید. اگر برای میهمانی و مجالس خورشت قیمه را سرو میکنید، مقداری پلو زعفرانی درست کنید و پس از آنکه چلو را در دیس کشیدید، روی آن را با پلو زعفرانی تزیین کنید.
منبع:نمناک
ارسال دیدگاه