دستور پخت خورش قیمه سیب زمینی

جمعه 11 آبان 1397 آشپزی
دستور پخت خورش قیمه سیب زمینی
خورش قیمه سیب زمینی یکی از غذا‌های اصیل و سنتی کشورمان است. این غذای لذیذ از ترکیب گوشت قرمز، لپه، لیموعمانی و سیب زمینی تهیه می‌شود.

 

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه سیب زمینی

مواد لازم
گوشت750 گرم
پیاز3 عدد متوسط
لپه100 گرم
سیب زمینی750 گرم
رب گوجه فرنگی2 الی 3 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی6 ال 8 عدد
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

 

چند نکته:

  • برای این خورشت از گوشت مغزران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
  • رنگ رب گوجه فرنگی‌ها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین احتمال دارد به میزان بیشتر یا کمتری از رب نیاز داشته باشید.
  • این خورشت همراه با پلو سرو می‌شود. برای شش الی هشت نفر به یک کیلو و دویست و پنجاه گرم الی یک کیلو و نیم برنج نیاز است. برنج را حتما از چند ساعت قبل در آب و مقداری نمک خیس کنید.
  • معمولا به تعداد نفرات،‌ لیموعمانی در نظر گرفته می‌شود، به عبارت دیگر برای به ازای هر نفر یک لیموعمانی به غذا اضافه می‌کنند.
  • لپه را پاک کنید و حداقل از پنج الی شش ساعت قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.

 

طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی

  1. ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید. برای اینکه آب اضافی آن گرفته شود، تکه های گوشت را در آبکش قرار دهید و به مدتی به حال خود رها کنید.
  2. پیازها را نگینی خرد کنید. سپس آنها را سرخ نمایید تا طلایی شوند.
  3. لپه را در آبکش بریزید تا آب آن برود. سپس کاملا بشویید و پس از آنکه پیاز سرخ شد، لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  4. سپس گوشت را اضافه کنید. در این مرحله حرارت حتما باید ملایم باشد. تکه‌های گوشت را تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
  5. سه لیوان آب به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
  6. لیموعمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید.
  7. در فاصله‌ای که گوشت‌ها پخته می‌شوند، به سراغ سیب زمینی‌ها بروید. سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و خلال کنید، می‌توانید به هر شکل دلخواه دیگر مانند ستاره و … نیز برش بزیند. آن‌ها را بشویید و همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بخورد. سپس در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. اکنون سیب زمینی‌ها را سرخ کنید.
  8. سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید.
  9. آب لیموعمانی را دور بریزید و پس از آنکه خورش قیمه سیب زمینی جا افتاد، به آن اضافه کنید. پس از پنج الی ۱۰ دقیقه خورشت آماده است.
  10. برای سرو خورشت با سیب زمینی دو روش وجود دارد، می‌توانید سیب زمینی را با خورشت یکی دو جوش بدهید یا اینکه هنگام سرو خورشت را در ظرف بکشید و روی آن مقداری سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.
غذا حاضر است و می‌توانید آن را سرو کنید. اگر برای میهمانی و مجالس خورشت قیمه را سرو می‌کنید، مقداری پلو زعفرانی درست کنید و پس از آنکه چلو را در دیس کشیدید، روی آن را با پلو زعفرانی تزیین کنید.
طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی
منبع:نمناک
دستور پخت رشته پلو 

دستور پخت رشته پلو 

دستور تهیه کله جوش

دستورپخت کله جوش

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا