دستور پخت خورش آلو مسما گیلانی

دوشنبه 5 آذر 1397 آشپزی
دستور پخت خورش آلو مسما
خورش آلو مسما گیلانی غذایی سنتی است که طعم ترش و شیرینی دارد. این غذا از ترکیب مرغ، آلو و آبغوره به عنوان چاشنی تهیه می‌شود. این غذا بسیار خوش طعم و لذیذ است و در مدت نسبتا کوتاهی تهیه می‌شود.

 

 

مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما گیلانی

به منظور تهیه این غذا برای دو الی سه نفر، به یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم
مرغ500 گرم
آلو خورشتی300 گرم
پیازیک عدد
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
آبغورهیک چهارم لیوان
شکرنصف قاشق غذاخوری
دارچینیک قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگییک الی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمزبه میزان لازم

 

چند نکته:

  • اگر آلو‌ها شیرین باشند یا اگر تمایل دارید که این غذا طعم ترش داشته باشد، می‌توانید شکر را حذف کنید.
  • حتما از فلفل قرمز استفاده کنید، فلفل سیاه طعم این غذا را تلخ خواهد کرد.
  • در صورت تمایل می‌توانید آبغوره را با آب نارنج جایگزین کنید.
  • میزان رنگ دهی رب گوجه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است به مقدار بیشتری رب نیاز باشد.

 

طرز تهیه خورش آلو مسما

 

طرز تهیه خورش آلو مسما گیلانی

  1. ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. نیازی نیست که استخوان‌های مرغ را جدا کنید.
  2. مرغ را تکه کنید و بشویید، سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن برود.
  3. مرغ و پیاز را همراه با مقداری روغن در ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا پیاز کاملا طلایی شود.
  4. مقداری نمک و فلفل قرمز به مرغ اضافه کنید.
  5. زمانی که پیاز و مرغ سرخ شدند، زردچوبه و دارچین را اضافه نمایید. زردچوبه را از ابتدا اضافه نکنید. زیرا اگر زردچوبه زیاد تفت داده شود، تلخ می شود.
  6. زمانی که آب مرغ و پیاز کاملا تبخیر گردید و پیاز طلایی و مرغ سرخ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید که رب سرخ و باز شود.
  7. آلو را اضافه کرده و اندکی تفت دهید. نیازی نیست که آلو کاملا سرخ شود، تنها کمی آن را تفت دهید تا در حین پخت متلاشی نشود.
  8. شکر را به خورش آلو مسما گیلانی اضافه نمایید و تفت دهید.
  9. اکنون آبغوره را به غذا بیفزایید و ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلی لیتر نیز آب اضافه کنید. کمی بهم بزنید تا رب گوجه فرنگی در آب حل شود.
  10. غذا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ کاملا بپزد و سس آن اندکی غلیظ شود.
  11. در صورت تمایل مقدار اندکی دارچین نیز در انتها به این غذا اضافه کنید تا خوش عطرتر شود. طبع آلو سرد است و دارچین طبع گرمی دارد، بنابراین در صورتی که منع پزشکی برای مصرف دارچین ندارید، این ادویه را به غذا اضافه کنید.
به همین سادگی می‌توانید آلو مسما تهیه کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.

 

چند نکته:

  • گاهی گفته می‌شود که پیاز را جداگانه سرخ کنید و سپس پیاز داغ و مرغ را با یکدیگر تفت دهید، اما در اینصورت مرغ خوش طعم نخواهد شد. هنگامی که پیاز و مرغ را با یکدیگر تفت دهید، آب پیاز باعث می‌شود که بوی بد مرغ از بین برود.
  • در صورتی که آلو را در منزل خشک نکرده‌ و آن را از بازار تهیه کرده‌اید، حتما بشویید، زیرا ممکن است سنگ ریزه در آن باشد و رنگ غذا را تیره کند، به علاوه هنگام میل کردن غذا این سنگ ریزه‌ها زیر دندان حس می‌شوند. پس از شستن آلو، آن را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آلو گرفته شود.
  • می‌توانید مقداری زعفران دم کرده نیز به غذا اضافه کنید. این مورد به سلیقه شما بستگی دارد، زیرا با وجود رب گوجه فرنگی، رنگ این غذا زیبا خواهد بود و احتیاجی به افزودن زعفران نیست.
منبع:ستاره
طرز تهیه ژله هندوانه

طرز تهیه (دسر مخصوص شب یلدا)ژله هندوانه

دستور پخت سبزی پلو با ماهیچه مجلسی

دستور پخت سبزی پلو با ماهیچه مجلسی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا