دستور پخت استانبولی با رب به ۲ روش اصیل خانگی

دوشنبه 23 مهر 1397 آشپزی
طرز تهیه استانبولی با رب

استانبولی با رب غذایی است که هر کس آن را به سبک خاصی درست می‌کند. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این غذا برنج و رب گوجه فرنگی است و افراد بنا به ذائقه و سلیقه خود از گوشت، سیب زمینی یا لوبیا سبز در تهیه این غذا استفاده می‌کنند.

۱. طرز تهیه استانبولی با رب


مواد لازم
برنج2 پیمانه
پیاز متوسط خرد شده1 عدد
سیب زمینی متوسط3 عدد
گوشت چرخ کرده500 گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم
زعفران ساییده1/4 قاشق چایخوری
ادویه1/2 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
  1. برنج را با ۲ قاشق غذاخوری نمک به مدت ۳-۲ ساعت خیس کنید.
  2. ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن را در تابه روی حرارت متوسط گرم کرده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

    تفت دادن پیاز

  3. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.

    افزودن گوشت چرخ کرده

  4. نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه را اضافه کرده و هم بزنید تا خوب با گوشت مخلوط شوند.

    افزودن ادویه

  5. سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس به تابه اضافه کرده و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه بپزد.

    افزودن سیب زمینی

  6. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب هم بزنید، رب را ۳-۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. حرارت را کم کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه مواد بپزند. سپس از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

    افزودن رب

  7. حدود ۶ پیمانه آب در قابلمه‌ای به جوش آورید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید. نمک آب برنج را بچشید اگر کم نمک است مقداری نمک به آب برنج اضافه کنید. اجازه دهید برنج در آب بجوشد تا اطراف دانه‌های برنج نرم شود و وسط آن کمی سفت باشد، حالا برنج را در آبکش صاف کنید.

    برنج آبکش

  8. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه داغ کنید و سپس یک لایه برنج روی روغن بریزید.

    ریختن برنج در قابلمه

  9. یک لایه از سس گوشت و سیب زمینی را روی برنج بریزید. زعفران ساییده را در ۵-۴ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و نیمی از محلول زعفران را روی مواد بدهید.

    ریختن سس گوشت و زعفران روی برنج

  10. بقیه برنج و سس را لایه لایه در قابلمه ریخته، طوریکه آخرین لایه برنج باشد، سپس باقیمانده محلول زعفران را روی برنج بدهید.

    برنج آماده دم کشیدن

  11. حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. حدود ۴۵-۴۰ دقیقه صبر کنید تا پلو دم کشیده و استانبولی آماده شود.
  12. استانبولی با رب را در بشقاب بکشید و ته دیگ آن را روی پلو قرار دهید.
  13. این غذا را به عنوان نهار همراه با انواع ترشی نظیر ترشی سیر و ترشی بادمجان، سالاد شیرازی یا سبزی خوردن و ماست نوش جان کنید.

استانبولی با رب


۲. طرز تهیه استانبولی با رب و لوبیا

نوع دیگری از استانبولی با رب را می‌توان با لوبیا سبز درست کرد که معمولا با نام لوبیا پلو شناخته می‌شود. غذایی است که به راحتی درست می‌شود و سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است.
مواد لازم
برنج2 پیمانه
گوشت چرخ کرده500 گرم
پیاز متوسط خرد شده1 عدد
سیر1 حبه
ادویه1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
پودر آویشن1/2 قاشق چایخوری
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
لوبیا سبز خرد شده500 گرم
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
نمک و روغنبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شود، سپس سیر له شده را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا به رنگ طلایی درآید. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. نمک، زردچوبه و همه ادویه‌ها را اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۳-۲ دقیقه تفت دهید و سپس لوبیا سبز خرد شده اضافه کنید.

    تفت دادن پیاز و گوشت و لوبیا سبز

  2. لوبیا سبز را ۶-۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

    افزودن رب

  3. حدود ۱/۴ فنجان آب جوش در تابه بریزید، درب تابه را ببندید و اجازه دهید لوبیا سبز روی حرارت ملایم کاملا بپزد و نرم شود.
  4. برنج را آبکش کنید و با سس گوشت و لوبیا سبز به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. زعفران را در ۴ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و با یک قاشق روغن زیتون روی برنج بدهید.

    دم گذاشتن استانبولی

  5. درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از ۱۰ دقیقه روی درب قابلمه دمی بگذارید و حرارت را کم کنید.
  6. حدود ۴۵-۴۰ دقیقه صبر کنید تا پلو دم بکشد و استانبولی با رب آماده شود.
استانبولی با رب
استانبولی با رب و لوبیا سبز، غذایی ساده است که به راحتی درست شده و با عنوان لوبیا پلو شناخته می‌شود. این غذا حاوی ۲۹۱ کالری، ۸ گرم چربی، ۴۱ میلی گرم کلسترول، ۲۹۵ میلی گرم سدیم، ۴۹۵ میلی گرم پتاسیم، ۳۷ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۳ گرم قند و ۱۷ گرم پروتئین است؛ بنابراین غذایی سرشار از پروتئین و کربوهیدرات محسوب می‌شود که برای بچه‌ها و ورزشکاران مناسب است.
منبع:ستاره
دستور پخت پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده

دستور پخت پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده

دستورپخت میرزا قاسمی با گردو

دستورپخت میرزا قاسمی با گردو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا