ته‌ چین/طرز تهیه ته‌ چین بادمجان وگوشت

یکشنبه 17 مهر 1401 آشپزی
ته‌ چین

طرز تهیه ته چین بادمجان وگوشت

ته‌ چین جزو غذا‌های ایرانی سنتی و قدیمی ماست که جزو غذا‌های مجلسی هم محسوب می‌شود و طرفدار فراوان دارد.

نکات مربوط به ماست

ماست ته چین حتماً باید پرچرب و به صورت چکیده باشد اگر چربی ماست به اندازه کافی نباشد ته چین منسجم نمی‌شود همچنین اگر ماست چکیده نباشد ته چین خمیر می‌شود برای ته چین حتماً باید از ماست چکیده ترش استفاده کنید

 

ته‌ چین

ته‌ چین

مواد لازم برای تهیه ته‌ چین

برنج ایرانی ۳ پیمانه

بادمجان متوسط ۴ عدد

گوشت راسته گوساله ۵۰۰ گرم

تخم مرغ ۴ عدد که شامل ۳ عدد زرده و ۱ تخم مرغ کامل

ماست چکیده ۱ پیمانه

زعفران دم کرده غلیظ ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

پیاز متوسط ۲ عدد

سیر ۳ حبه

فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

دارچین ۱ قاشق چایخوری

زرشک ۴ قاشق سوپخوری

نمک به میزان لازم

خلال بادام و پسته به میزان لازم (برای تزئین)

پنیر خامه‌ای به میزان لازم (برای تزئین)

روغن مایع ۲/۱ پیمانه برای ته چین ۳ قاشق غذاخوری برای تفت دادن گوشت

ته‌ چین

ته‌ چین

روش تهیه ته‌ چین گوشت و بادمجان

اول از همه زعفران  پودر کنید بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن بیفزایید. با این کار به زعفران شوک وارد می‌شد رنگ بیش‌تری پس می‌دهد.

بادمجان‌ها را حلقه حلقه کنید و نمک بزنید و اجازه دهید یک ساعت بماند تا تلخی آن گرفته شود سپس آن‌ها را خشک و سپس سرخ کنید و روغن اضافیشان را بگیرید.

در ظرف دیگر گوشت را همراه با پیاز و ادویه‌هایی که دوست دارید تفت دهید فقط دقت داشته باشید به آن نمک اضافه نکنید، چون سبب می‌شود گوشت شما سفت شود و نپزد. همیشه باید در انتها و هنگامی‌که گوشت پخت به آن نمک بیفزاییم.

آب را در قابلمه بریزید و و در آن نمک بریزید و هنگامی‌که جوش آمد برنج را بیفزایید و پس از ده دقیقه آب‌کش کنید. البته زمان آب‌کش‌کردن به نوع برنج بستگی دارد، اما دقت داشته باشید که برنجی که برای ته‌ چین آماده می‌کنید باید دان‌تر از معمول باشد بنابراین به زمان پخت کم‌تری نیاز دارد. برنج را آب‌کش کنید و روی آن آب بریزید تا کامل سرد شود.

تخم‌مرغ‌ها و ماست و کره و روغن و زعفران آب‌شده را مخلوط می‌کنیم و برنج را به آن می‌افزاییم سپس با قاشق آرام مخلوط می‌کنیم تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.

ته قابلمه مقداری روغن بریزید. نصف برنج ته چین را داخل قابلمه بریزید و با پشت قاشق خوب فشرده و صاف کنید. نصف بادمجان‌ها را روی برنج بگذارید و روی آن مواد گوشتی بریزید. سپس نصف دیگر بادمجان‌ها را روی گوشت بگذارید. باقی مانده برنج را روی مواد بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید و صاف کنید.

این ظرف را هم می‌توانید روی گاز با شعله کم و یا در فر بگذارید. اگر خواستید ته چین را در فر درست کنید روی ظرف فویل بکشید با کمک چنگال چند تا سوراخ روی فویل ایجاد کنید سپس ظرف را به مدت ۱ ساعت در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید بعد از پخت، ته چین را از فر خارج کنید به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید سپس در ظرف مورد نظر سرو کنید.

همان‌گونه‌که اشاره کردیم دقت کنید برنج ته‌چین حتما باید ایرانی باشد تا هم مزه غذای شما خوب شود هم این‌که برنج‌ها به هم بچسبند، چون برنج ایرانی نسبت به خارجی توانایی چسبندگی بیش‌تری دارند و بهتر می‌توانند به هم بچسبند.

خسته اید؟ این ها را نخورید

10 دلیل که قهوه برای شما مفید است

khorake

خوراک/ طرز تهیه خوراک مرغ ایتالیایی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا