
نکاتی برای سلامتی روزه داران
روزه داری به پاکسازی سموم از بدن کمک زیادی می کند ، قند خون و چربی ذخیره شده در ماهیچه ها را کاهش می دهد و ایمنی بدن را افزایش می دهد این مهم زمانی رخ می دهد که روزه داران به باید ها و نباید های ماه رمضان که پرشکان و متخصصان به آن اشاره می کنند عمل کنند واز منافع روزه داری نهایت بهره را ببرند .
نکات مهمی که روزه داران برای حفط سلامتی باید به آن ها توجه کنند
⇐ هنگام افطار از غذاهای سبک و زودهضم استفاده کنید.
⇐ افطار را با یک ماده قند طبیعی مانند خرما، کشمش یا آغاز کنید.
⇐ معده خالی تحمل غذای سنگین را ندارد برای افطار از انواع سوپ – فرنی و حلیم کم روغن استفاده کنید .
⇐ اغلب گلو و نای در طول روز خشک می شود بهتر است افطاری را با آب جوش یا چای کمرنگ و شیر گرم شروع کنید .
⇐ سالاد مکمل خوبی برای غذاها در این ماه است.
⇐ برای رفع یبوست در این ماه از خورشت های ملین مثل خورست آلو و خورشت سبزیجات استفاده کنید .
⇐ در کنار وعده های غذایی از سبزی های خام و پخته استفاده کنید چون حاوی فیبر بالایی هستند.
⇐ از میوه هایی مانند آلو – انجیر -زیتون -خرما در این ماه بیشتر استفاده کنید .
⇐ در ماه رمضان از انواع میوه ها به اندازه مورد نیاز بدن استفاده شود .
⇐ مصرف آب کافی برای رفع یبوست و دفع سموم و مواد زائد بدن مفید است.
نکات مهمی که روزه داران برای حفظ سلامتی نباید نادیده بگیرند
از خوردن غذاهای بسیار آبکی هنگام افطار پرهیز کنید .
از مصرف غذا های نفاخ، حجیم و نوشیدنیهای گازدار و خیلی خنک پرهیز کنید.
غذاهای پرچرب مانند آش رشته و آبگوشت و کله پاچه که سبب ایجاد اختلالات هضم میشوند نخورید .
غذا های خیلی شیرین مثل زولبیا – بامیخ و حلوا و همچنین کافئیندار باعث افزایش اسید معده و احساس ترش کردن و سوزش میشوند.
از مصرف خوردنی های تند و پرادویه که موجب احساس تشنگی در طول روز میشود خودداری کنید
خوردن چای پررنگ و قهوه و کاکائو موجب پیدایش حالت یبوست میشود.
عجله در خوردن غذا و خوب نجویدن آن منجر به عدم هضم و جذب کافی غذا و ایجاد ناراحتیهای گوارشی مانند نفخ، سنگینی و احساس پری میشود.
از خوردن چند نوع غذای متفاوت بههنگام افطار خودداری کنید.
هیچگاه وعده ی سحری را حذف نکنید زیرا نیازهای بدن تامین نمی شود -قند خون پایین می آید و به دنبال آن موجب بی حوصلگی وخستگی و سردرد می شود .
ارسال دیدگاه