عفونت کلیه

یکشنبه 5 دی 1400 سلامت
نشانه‌های پنهانه مشکل در کلیه

عفونت دستگاه ادراری (UTI یا Urinary tract infection) نوعی عفونت باکتریایی است که بر بخشی از دستگاه ادراری تأثیر می‌گذارد. هنگامی که عفونت، دستگاه ادراری تحتانی را مبتلا می‌کند سیستیت ساده (عفونت مثانه) نامیده می‌شود و هنگامی که بر دستگاه ادراری فوقانی تأثیر می‌گذارد به آن پیلونفریت (عفونت کلیه) گفته می‌شود

عفونت کلیه

  • علت عفونت کلیه

کلیه معمولا بخاطر باکتری‌هایی که از اندام‌های دیگر دریافت کرده است، عفونت می‌کند. این باکتری‌ها معمولا در پایین سیستم ادرار جای می‌گیرند. علائمش هم ممکن است درد پایین کمر، تب، ضعف، و برخی اوقات احساس درد هنگام دفع ادرار باشد. عفونت کلیه معمولاً در افراد سالم رخ نمی‌دهد، اما برخی از شرایط پزشکی ممکن است شخص را در خطر ابتلا به عفونت کلیه قرار دهد.

  • عفونت مثانه

عفونت مثانه عموما از ترکیب‌های میکروبی همچون اشریشیا کلی ناشی می شود و بیشتر هم در زنان رایج است، چرا که مجاری خروج ادرارشان کوتاه‌تر است. هر کلیه‌ای به لوله‌ای وصل است که اصطلاحا به آن میزراه یا مجاری خروج ادرار می‌گویند. این لوله به مثانه الصاق شده و ادرار را از کلیه به مثانه انتقال می‌دهد. عفونت مثانه، می‌تواند در طول میزراه گسترش پیدا کرده و باعث عفونت کلیه شود.

عفونت کلیه

عفونت کلیه

  • عفونت پروستات

عفونت کلیه همچنین می‌تواند از طرف اندام‌های دیگر نیز دریافت شود، مثلا پروستات، اندامی در مردان که به هدایت ادرار و ساخت برخی از اجزای منی کمک می‌کند. باکتری‌ها می‌توانند به اندام‌های مجاور همچون مثانه یا کلیه رسیده و باعث عفونت آنها هم بشوند.

  • مشکلات وابسته

تفاوت‌های ساختاری آناتومیک یا بیماری‌های خاصی نیز می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های کلیوی را افزایش دهد. در شرایطی همچون دریچه پیشابراه خلفی، موقعیت غیر طبیعی دریچه در مثانه و در نزدیکی مجرای خروجی، مانع از جریان ادرار شده و باعث خواهد شد تا ادرار به کلیه رفلکس کند. این شرایط خطر ابتلا به عفونت مثانه را افزایش خواهد داد. پس از برگشت ادرار به کلیه‌ها، به احتمال خیلی بیشتری کلیه عفونی خواهد شد. بسیاری از ناهنجاری‌های آناتومیک، همچون حالب دوگانه نیز وجود دارد که در آن دو میزنای از یک کلیه خارج می‌شوند. این نیز خطر ابتلا به عفونت را با خود بهمراه دارد.

عفونت کلیه

عفونت کلیه

  • تجهیز سیستم ایمنی

شرایط خاصی می‌تواند سیستم ایمنی بدن، که با عفونت‌ها مبارزه می‌کند را معیوب کند، و در آن صورت احتمال ابتلا به عفونت کلیه به مراتب افزایش خواهد یافت. اختلالات متابولیک همچون دیابت نیز می‌توانند سیستم ایمنی بدن و همچنین جریان خون را دچار مشکل کنند. از سوی دیگر دیابت باعث خواهد شد تا کلیه آسیب دیده و خطر ابتلا به عفونت کلیه افزایش یابد. استفاده‌ی طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها همچون پردنیزولون نیز می‌تواند توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت‌ها و بیماری‌هایی مانند ایدز را کاهش دهد.

 

کدام داروها با لبنیات خطرناک است

داروهای معده

علت درد پشت سر و راه‌های درمان

سردردهای سرویکوژنیک

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا