ایشلی کوکه(نان مغز دار )،نان خوشمزه تبریز

سه شنبه، ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ آشپزی

ایشلی کوکه (نان سنتی تبریز)

نان، برکت سفره است. ؛ نان  سنگک، بربری، تافتون یا لواش همیشگی. نان هایی که وقتی عطر آن در خانه می پیچد، میل به خوردن لقمه ای نان و پنیر یا نان و ماست کلافه مان می کند.

به همین دلیل بعضی افراد ترجیح می دهند در کنار خوردن نان سنتی، نان های تازه وارد دیگر را نیز امتحان کنند. در این بین نان های صنعتی مغزدار، طرفداران خودشان را دارند اما باز هم بعضی ترجیح می دهند به جای خریدن نان صنعتی، آن را در خانه تهیه کنند اگر شما هم دوست دارید عطر و طعم خاص نان خانگی مغزدار در خانه بپیچد، آستین ها را بالا بزنید.

برای ۶ نفر

مواد لازم خمیر

روغن مایع: نصف پیمانه
آب ولرم: یک چهارم پیمانه
مایه خمیر: یک قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل: یک قاشق سوپخوری
نمک: یک قاشق چایخوری

آرد: ۶ پیمانه
شکر: ۵۰ گرم
تخم مرغ: سه عدد
ماست: نصف پیمانه
شیر ولرم: نصف پیمانه

 

  • ایشلی کوکه

    ایشلی کوکه

مواد لازم داخل خمیر

  • آرد: یک پیمانه
    پودر زنجبیل: یک قاشق سوپخوری
    زعفران: به میزان لازم
  • زرد چوبه به میزان لازم

مواد لازم برای رومال نان

  • زرده تخم مرغ: یک عدد
    شکر: یک قاشق چایخوری
    ماست: یک قاشق چایخوری
    کنجدیا سیاه دانه : به میزان لازم

 

طرز تهیه رومال نان

بعد از پخت اولیه نان در طبق وسط  پیش از آن که دوباره نان ها را تحت حرارت از بالای فر قرار دهید، باید مواد رومال را اضافه کنید تا در اثر حرارت، نان کاملا خوشرنگ و طلایی شود. برای این منظور زرده تخم مرغ، شکر، ماست و کنجد را مخلوط کرده و خوب بزنید. با قلم مو این رومال را روی نان ها بمالید و بعد برای پنج دقیقه از شعله بالای فر به نان ها حرارت بدهید تا طلایی شود

طرز تهیه مواد میانی ایشلی کوکه

  • آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن برطرف شود.
  • زردچوبه را اضافه کنید. تفت بدهید و بعد زنجبیل را اضافه کنید.
  • کره را اضافه کرده و بعد زعفران را هم به مجموعه اضافه کنید.
  • اگر دوست دارید طعم نان شیرین باشد، در همین مرحله می توانید کمی پودر قند یا شکر اضافه کنید.

تهیه خمیر نان 

داخل یک ظرف بزرگ آرد را با خمیر مایه ,شکر, پودر زنجبیل و نمک  مخلوط کنید شیر ولرم را با ماست و تخم مرغ ها مخلوط و به آرد اضافه کنید. کره آب شده و روغن مایه رو بریزید و خمیر را ورز بدید تا یک خمیر نرم و به دست نچسب به دست بیاد .

خمیر را کامل ورز بدید در اخر کار اگر دیدید چسبناک هست کم کم بهش ارد اضافه کنیدو ، ورز بدیدولی زیادی آرد به خورد خمیر ندهید چون نان سفت می شود  تا زمانی که به اون بافت مورد نظر برسه و چسبندگیش از بین بره روی خمیر رو بپوشانید بزارید در  جای گرم تا خمیر ور بیاد به مدت ۱ ساعت .بعد که خمیر آماده شد

روی میز کار کمی ارد بپاشید خمیر رو برگردونید روی میز و اون رو به ۵ یا ۶   قسمت تقسیم کنیدهر تکه رو گوله کنید بزارید کنار و روشون رابپوشونید .حالا دونه دونه هر گوله رو گرد باز کنید وسطش رو گرد کنید و یک قاشق از مواد میانی رو بزارید داخل خمیر اطراف خمیر رو به هم برسونید و خمیر رو گرد کنید بزارید روی میز کار و با دست روی خمیر فشار بدید تا پهن بشه

داخل سینی فر فویل پهن کنید خمیر ها رو بچینید توش  و روی خمیر ها رو شکل بندازید یا با مهر که خیلی بهتر است  یا با د ر پلاستیکی ظروف اشپزخانه . ا

سینی رو بزارید داخل فر که از قبل روی ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کرده بودید به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه یا تا وقتی که نونها پخته شود  ۵ قیمه آخر نان ها را رومال کرده و فر را از بالا روشن کنید تا روی  نانها  طلایی شود .

 

کیک شیرازی خوشمزه با شربت بار+طرز تهیه

مرغ شکم پر نمکی

مرغ شکم پر نمکی خوشمزه با طعم بی نظیر+طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا