مرغ دودی خوشمزه را بدون منقل و زغال را در قابلمه و فر تهیه کنید و از خوردن آن کنار خانواده لذت ببرید در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه انواع مرغ دودی خوشمزه در قابلمه و فر با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ دودی با سس مایونز
- ران و سینه مرغ : ۴ تکه
- پیاز بزرگ:۲ عدد
- سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
- زغال : یک تکه
طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه:
- برای تهیه مرغ دودی ابتدا باید مرغ را مزه دار کرد به این صورت که روی گوشت مرغ کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می پاشیم و روی مرغ را پوشانده و به مدت 1 ساعت اجازه می دهیم تا گوشت مزه دار شود .
- سپس در تابه مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرارمی دهیم تا داغ شود .سپس تکه های مرغ را سرخ می کنیم تا کاملا طلایی شود. تکه های مرغ را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
- پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم، سپس دریک تابه مناسب با مقداری روغن تفت می دهیم تا پیازها کاملا کاراملی شوند . سس مایونز را به همراه زعفران و آب لیمو ترش به پیاز کاراملی اضافه می کنیم. نصف فنجان آب جوش به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و روی حرارت هم می زنیم تا یکدست شوند. می توانید سس مایونز را حذف کنید.
- حال تکه های گوشت مرغ سرخ شده را در قابلمه مناسب می ریزم و سس آماده شده را روی مرغ می ریزیم و درقابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا مرغ روی حرارت ملایم خوب بپزد.
- پس از اینکه پخت مرغ به پایان رسید یک کاسه استیل روی تکه های مرغ قرار می دهیم، سپس یک ذغال کاملا روشن را در کاسه قرار می دهیم و چند قطره روغن روی ذغال می ریزیم و درب قابلمه می گذاریم به مدت ۱۵ دقیقه زمان می دهیم تا مرغ طعم دودی بگیرد.
- پس از اینکه مرغ دودی اماده شد، آنرا با برنج زعفرانی سرو می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ دودی با ماست و سبزیجات
- سینه مرغ بدون استخوان :۲ عدد
- سیر:۴ حبه
- نمک و زردچوبه :به مقدار لازم
- ادویه کاری :کمی
- زنجبیل :۱ قاشق چای خوری
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
آب:۳ لیوان - ماست:۲ قاشق غذا خوری
- مایونز:۲ قاشق غذا خوری
- گشنیز و نعناع:۲۰۰ گرم
- نمک و فلفل و آبلیمو:به مقدار لازم
- زعفران دم کرده:۳ قاشق غذا خوری
- ذغال:۱ تکه کوچک
- روغن:۱ قاشق غذا خوری
- پیاز داغ:۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه با سبزیجات
- برای تهیه مرغ دودی ابتدا سینه مرغ خرد کرده و به سیخ چوبی میزنیم
- سیخ ها را کف ماهیتابه میچینیم و روی حرارت قرار می دهیم و سیر و نمک و زردچوبه و کاری و زنجبیل به مرغ اضافه می کنیم و حدود ۳۰ دقیقه میپزیم و قتی آب مرغ کشیده شد مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم ودو طرف مرغها را سرخ می کنیم.
- در کاسه ای یک و نیم لیوان آب یا آب مرغ را با ماست و سس مایونز و نمک و فلفل و زعفران و آبلیمو ترکیب می کنیم و هم می زنیم و روی مرغها می ریزیم و نعناع و گشنیز ریز خرد شده و پیاز داغ را روی مرغها میریزیم و اجازه می دهیم روی حرارت متوسط سس غلیظ بشه و شعله گاز را خاموش می کنیم .
- در این مرحله یک کاسه کوچک را روی مرغها گذاشته و تکه زغال سرخ شده رادر کاسه گذاشته و چند قطره روغن روی آن می ریزیم در تابه را می بندیم تا کاملا دود به خورد مرغ برود 15 تا 20 دقیقه کافی است .
- برای طعم بهتر می توانید کمی اسانس دودی نیز استفاده کنید تا طعم مرغ شما عالی شود.
- مرغ دودی شما آماده است با نان یا برنج سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ تند و دودی در فر
- ران مرغ:۱ کیلوگرم
- سیر: ۹ حبه
- روغن زیتون :۱/۲ پیمانه
- فلفل سبز شیرین:۳ عدد
- فلفل قرمز: ۱ عدد
- برگ بو :۳ عدد
- پاپریکا:۱ قاشق چای خوری
- لیموترش ۱ عدد
زغال ۴ عدد
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ دودی در فر
- برای تهیه مرغ دودی در فر ابتدا باید مرغ ها را مزه دار و دودی کرد و سپس پخت.
- برای مزه دار کردن مرغ تمام مواد را در غذا ساز بریزید( فلفل تند و شیرین را بشورید و خرد کنید سپس سیر را پوست بگیرید و به همراه روغن زیتون و برگ بود ادویه ها و لیموترش و فلفل ها و سیر داخل غذاساز بریزید و خوب پوره کنید تا سس یکدستی بدست آید).
- ران مرغ را بشورید و با چاقوی تیزی روی آنها برش های عمیق ایجاد کنید تا سسی که آماده کردید به خورد مرغ برود .
- سپس مرغ آغشته شده به سس را داخل کاسه بریزید و خوب ماساژ دهید و روی آن سلفون بکشید و برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید .
- بهتر است برای تهیه این مرغ از زغال آماده آغشته به الکل که به راحتی آتیش می گیرد استفاده کنید
- مرغ ها مزه دار شده را داخل یک ظرف بگذارید و وسط آن یک کاسه استیل قرار دهید و زغال های روشن را داخل کاسه استیل قرار دهید و در ظرف را بگذارید به مدت ۶۰ دقیقه صبر کنید تا بوی دود به خورد مرغ ها برود سپس مرغ ها را از ظرف خارج کنید
- فر را از قبل روی درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن کنید.
- داخل سینی فر صفحه گریل را قرار دهید سپس مرغ های دودی را روی صفحه سینی قرار دهید و به مدت ۶۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و طلایی شود .
.
ارسال دیدگاه