مرغ دودی / طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه و خانگی در قابلمه و فر

یکشنبه 17 مرداد 1400 آشپزی
morge dody

مرغ دودی خوشمزه را بدون منقل و زغال را  در قابلمه و فر تهیه کنید و از خوردن آن کنار خانواده لذت  ببرید در بخش آشپزی مجله دایان  با طرز تهیه انواع مرغ دودی خوشمزه در قابلمه و فر با ما همراه باشید.

مواد لازم برای  تهیه مرغ دودی با سس مایونز

  • ران و سینه مرغ : ۴ تکه
  • پیاز بزرگ:۲ عدد 
  • سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار کافی
  • زغال : یک تکه

طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه:

  1. برای تهیه مرغ دودی ابتدا باید مرغ را مزه دار کرد به این صورت که روی گوشت مرغ کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می پاشیم و  روی مرغ را پوشانده و به مدت 1 ساعت اجازه می دهیم تا  گوشت مزه دار شود .
  2. سپس در تابه مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرارمی دهیم تا داغ شود .سپس تکه های مرغ را سرخ می کنیم تا کاملا طلایی شود.  تکه های  مرغ را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
  3.  پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم، سپس دریک تابه مناسب با مقداری روغن تفت می دهیم تا پیازها کاملا کاراملی شوند . سس مایونز را به همراه زعفران و آب لیمو ترش به پیاز کاراملی اضافه می کنیم. نصف فنجان آب جوش به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و روی حرارت هم می زنیم تا یکدست شوند. می توانید سس مایونز را حذف کنید.
  4. حال تکه های گوشت مرغ سرخ شده را در قابلمه  مناسب می ریزم و  سس آماده شده را روی مرغ می ریزیم و درقابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا مرغ روی حرارت ملایم خوب بپزد.
  5. پس از اینکه پخت مرغ به پایان رسید یک کاسه استیل روی تکه های مرغ قرار می دهیم، سپس یک ذغال کاملا روشن را  در کاسه قرار می دهیم و چند قطره روغن روی ذغال می ریزیم و درب قابلمه  می گذاریم  به مدت ۱۵ دقیقه زمان می دهیم تا مرغ طعم دودی بگیرد.
  6. پس از اینکه مرغ دودی اماده شد، آنرا با برنج زعفرانی سرو می کنیم.
مرغ دودی

مرغ دودی

مواد لازم  برای تهیه مرغ دودی با ماست و سبزیجات

  • سینه مرغ بدون استخوان :۲ عدد
  • سیر:۴ حبه
  • نمک و زردچوبه :به مقدار لازم
  • ادویه کاری :کمی
  • زنجبیل :۱ قاشق چای خوری
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد
    آب:۳ لیوان
  • ماست‏:۲ قاشق غذا خوری
  • مایونز:۲ قاشق غذا خوری
  • گشنیز و نعناع:۲۰۰ گرم
  • نمک و فلفل و آبلیمو:به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده:۳ قاشق غذا خوری
  • ذغال:۱ تکه کوچک
  • روغن:۱ قاشق غذا خوری
  • پیاز داغ:۱ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه با سبزیجات

  1. برای تهیه مرغ دودی ابتدا  سینه مرغ خرد کرده و به سیخ چوبی میزنیم
  2. سیخ ها را کف ماهیتابه میچینیم و روی حرارت قرار می دهیم و سیر و  نمک و زردچوبه و کاری و زنجبیل به مرغ اضافه می کنیم و  حدود ۳۰ دقیقه میپزیم و قتی آب مرغ کشیده شد مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم ودو طرف مرغها را سرخ می کنیم.
  3. در کاسه ای یک و نیم لیوان آب  یا آب مرغ را با ماست و سس مایونز و نمک و فلفل و زعفران و آبلیمو ترکیب  می کنیم و هم می زنیم  و روی مرغها می ریزیم و نعناع و گشنیز ریز خرد شده  و پیاز داغ را روی مرغها میریزیم و اجازه می دهیم روی حرارت متوسط سس غلیظ بشه  و شعله گاز را خاموش می کنیم .
  4. در این مرحله  یک کاسه کوچک را روی مرغها گذاشته و تکه زغال سرخ شده رادر کاسه گذاشته و چند قطره روغن روی آن می ریزیم  در تابه را می بندیم تا کاملا دود به خورد مرغ برود  15 تا 20 دقیقه کافی است .
  5. برای طعم بهتر  می توانید کمی اسانس دودی نیز  استفاده کنید  تا طعم مرغ شما عالی شود.
  6. مرغ دودی شما آماده است  با نان یا برنج سرو کنید.
مرغ دودی تند

مرغ دودی تند

مواد لازم برای تهیه مرغ  تند و دودی در فر

  • ران مرغ:۱ کیلوگرم
  •  سیر: ۹ حبه
  • روغن زیتون :۱/۲ پیمانه
  • فلفل سبز شیرین:۳ عدد
  • فلفل قرمز: ۱ عدد
  • برگ بو :۳ عدد
  • پاپریکا:۱ قاشق چای خوری
  • لیموترش ۱ عدد
    زغال ۴ عدد
    نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ دودی در فر

  1.  برای تهیه مرغ دودی در فر  ابتدا باید مرغ ها را مزه دار و دودی کرد و سپس پخت.
  2. برای مزه دار کردن مرغ تمام مواد را در غذا ساز بریزید( فلفل تند و شیرین را بشورید و خرد کنید  سپس سیر را پوست بگیرید و به همراه روغن زیتون و برگ بود ادویه ها و لیموترش و فلفل ها و سیر داخل غذاساز بریزید و خوب پوره کنید تا سس یکدستی بدست آید).
  3.  ران مرغ را بشورید و با چاقوی تیزی روی آنها برش های عمیق ایجاد کنید تا سسی که آماده کردید به خورد مرغ برود .
  4. سپس مرغ آغشته شده به  سس را داخل کاسه بریزید و خوب ماساژ دهید و روی آن سلفون بکشید و برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید .
  5. بهتر است برای تهیه این مرغ از زغال آماده آغشته به الکل که به راحتی آتیش می گیرد استفاده کنید
  6.  مرغ ها مزه دار شده را داخل یک ظرف بگذارید و وسط آن یک کاسه استیل قرار دهید و زغال های روشن را داخل کاسه استیل قرار دهید و در ظرف را بگذارید به مدت ۶۰ دقیقه صبر کنید تا بوی دود به خورد مرغ ها برود سپس  مرغ ها را از ظرف خارج کنید
  7. فر را از قبل روی درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد  روشن کنید.
  8. داخل سینی فر صفحه گریل را قرار دهید  سپس مرغ های دودی را روی صفحه سینی  قرار دهید و به مدت ۶۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و طلایی شود .

.

طرز تهیه گراتن بادمجان

gazahay sade ba garch

قارچ / طرز تهیه غذاهای ساده و خوشمزه با قارچ + خواص قارچ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا