کلم پلو/ طرز تهیه کلم پلو اصیل شیرازی

شنبه 25 بهمن 1399 آشپزی
kalam polo

فهرست مطالب

1-مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی

2-طرز تهیه کلم پلو شیرازی

کلم پلو

کلم پلو شیرازی جزء غذای  سنتی و خوشمزه شیرازی می باشد که در بخش آشپزی دایان غذاهای سنتی شیراز را آموزش دادیم . حتما آنها را ببینید . امروز با طرز تهیه این غذای خوشمزه در کنار شما هستیم. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه قارچ پلو و سوتی پلو و پرده پلو ترکیه ای را مشاهده کنید.

کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی

  1. برنج :3 پیمانه
  2. پیاز داغ به میزان دلخواه
  3. سبزی (جعفری،شوید،تره،ترخان،ریحان):۱ کیلوگرم
  4. کلم قمری:۱ کیلوگرم
  5. گوشت چرخ کرده گوسفندی:۲۵۰-۳۰۰ گرم
  6. آبلیمو ی تازه:۱/۲ پیمانه
  7. نمک و فلفل و زرد چوبه وفلفل قرمز:به مقدار لازم
  8. پیاز:1 عدد
  9. آرد نخودچی:۱ قاشق غذا خوری
  10. زعفران دم کرده غلیظ:۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

  •  برای تهیه کلم پلو خوشمزه از مواد تازه استفاده کنید و از موادی فریزی که قبلا سرخ شده استفاده نکنید  چرا که کلم پلو با سبزیجات  تازه طعم بینظیری دارد.
  • برای تهیه کلم پلوی شیرازی از کلم قمری استفاده می کنند که باید کلم پوست نازک  داشته باشد و کلم ریز انتخاب کنید  و که ریش ریش نباشد سپس کلم را خلالی باریک خرد کنید و ابتدا آبپز کنید و سپس به خوبی سرخ کنید که طلایی شودو کنار بگذارید
  • برای سبزی کلم پلو نسبت سبزیجات را رعایت کنید  تا کلم پلوی شما خوشمزه تر شود.(یک کیلو سبزی نسبت ریحان سبز و بنفش ۳۰۰گرم.ترخان ۱۵۰گرم.جعفری ۱۰۰گرم.تره200گرم و شوید 250 گرم) سبزی را شسته و خوب خشک کنیدو ریز خرد کنید .
  • سپس گوشت چرخ شده را با یک پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده  و زردچوبه نمک و فلفل و آرد نخودچی مخلوط کرده و حدود ده دقیقه ورز دهید تا گوشت چسبندگی لازم را داشته باشد.
  • سپس گوشت را به صورت کوفته قلقلی ریز و یک اندازه  در آورده و در ماهی تابه تفلون با مقداری روغن سرخ کنید بعد از سرخ شدن  با کلم سرخ شده و پیاز داغ مخلوط کنید و به این ترکیب نمک و فلفل و آب لیموترس بزنید تا مواد کلم پلو مزه دار شود   البته میزان آبلیمو بستگی به میزان ترشی هم داره اگه زیاد ترش بود کمتر اصافه کنید و در آخر یک قاشق زعفران دم کرده بزنید مواد کلم پلو شما آماده است.
  • بعد در یک قابلمه مناسب آب را جوش آورده و کمی زردچوبه و نمک رو اضافه کنید و سپس برنج از قبل خیس شده را به آب جوش آمده اضافه کنید برنج  نباید زیاد نرم بشه باید کمی زنده تر برش داریدو آبکش کنید .بعد سبزی  کلم پلو را چشمی به اندازه ای که برنج به سبزی بزند اضافه کنیدو هم بزنید.
  • بعد ته دیگ مورد نظر رو کف ظرف بیندازید که در کلم پلوی اصیل از برگ کاهو استفاده می کنندو بعد برنج بریزید .بعد مواد کلم پلو را لابه لای برنج  ریخته و برنج رو به مدت یک ساعت و نیم دم کنید
  • کلم پلوی شیرازی را در دیس سرو کنید و با سالاد شیرازی میل کنید.
ُsope jo

سوپ جو / طرز تهیه سوپ جو خوشمزه با شیر

sandvich morghe

ساندویچ مرغ/ طرز تهیه ساندویچ مرغ ساده و فوری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا