ترشی لیته بندری
خواص مصرف ترشیجات برای بدن
شاید بارها این سوال را از خود کرده باشید که خوردن ترشی برای بدن ضرر دارد یا نه. در این بخش خواص و مضرات استفاده از ترشیجات را برای شما توضیح می دهیم . اگر ترشی با مواد اولیه مرغوب و سرکه سالم تهیه شود نتنها مضر نیست ( ترشی خانگی )بلکه برای بدن مفید هم هست.ترشی از فرآیند تخمیر سبزیجات با آب و نمک و سرکه تهیه میشود و ترکیبی عالی از باکتریهای پروبیوتیکی خواهد بود . در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه ترشی زیتون و ترشی کلم برگ متفاوت و خوشمزه و ترشی اسپانیایی را مشاهده کنید .
- نوشیدن آب ترشی به تسکین درد گرفتگی عضلات بسیار کمک می کند.
- ترشی دارای حجم زیادی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدان طبیعی سبزی و میوهها در ترشی حفظ میشود ولی با پختن سبزیجات ویتامین ها و آنتی اکسیدان سبزی از بین میرود. آنتیاکسیدان بالای ترشیجات و ادویههای موجود در آنها میتواند باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز شود.
- یکی دیگر از خواص مصرف ترشیجات پایین نگه داشتن قند خون است . بنابراین افزودن ترشیجات به وعدههای غذایی میتواند برای افراد دیابتی مفید باشد.
مضرات مصرف ترشیجات
مصرف زیاد و افراطی هر ماده غذایی، حتی مفیدترین آنها میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
- مصرف زیاد آب ترشی ممکن به دلیل مقدار زیاد سدیم و نمک موجود در آن باعث افزایش فشار خون مخصوصا برای بیماران دارای فشار خون شود.
- همچنین مصرف آب ترشی برای افرادی که دارای بیماری زخم معده هستند علاوه بر این که فایدهای در تسکین درد نخواهد داشت، باعث افزایش خطرات و آسیبهای معده خواهد شد.
- سوءهاضمه یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد ترشیجات باشد .
- ترشیهای بی کیفیت و نامرغوب که فقط با حجم زیاد ادویه طعم دار شده اند میتوانند برای دستگاه گوارش خطرناک باشند و منجر به ایجاد اسهال شدید در افراد شوند.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بندری
- سرکه مرغوب:به میزان لازم
- بادمجان: ۱ کیلوگرم
- آب گوجه فرنگی: ۳ لیتر
- گل کلم: ۵۰۰ گرم
- هویج: ۵۰۰ گرم
- کرفس: ۲۰۰ گرم
- خیار محلی : ۲۰۰ گرم
- سیر: ۱ بوته
- فلفل سبز تند: ۴ عدد
- ادویه کاری: ۲ قاشق غذاخوری
- گشنیز تازه : ۲ قاشق غذاخوری
- پودر گلپر: ۱ قاشق غذاخوری
- سیاه دانه: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان
طرز تهیه ترشی لیته بندری
- برای تهیه ترشی لیته ابتدا سبزیجات را به خوبی بشویید و رو ی پارچه تمیز بچینید تا کاملا خشک شود .
- بادمجانها را با پوست برش بزنید و به مدت ۱۰ دقیقه با سرکه بجوشانید. سپس بادمجانها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شوند.( می توانید بادمجان را کبابی کنید سپس پوست آن را گرفته و در یک آبکش بریزید و کمی نمک روی آن بپاشید و 1 ساعت زمان دهید تا تلخی آن گرفته شود سپس خرد کنید و در ترشی استفاده کنید )
- تمام سبزیجات را یا خیلی ریز خرد کنید یا چرخ کنید .
- سبریجات خرد شده را در قابلمه مناسب ریخته و آب گوجه و ۱ لیوان سرکه را به مواد اضافه کنید و بجوشانید.چند جوش کافی است
- سپس مواد ترشی را ازروی حرارت بردارید و وقتی خنک شد ادویه ها و بادمجانهای پخته خرد شده را به این مواد اضافه کنید. در این مرحله هم می توانید مواد ترشی را با کمک غذا ساز پوره کنید.
- ترشی را بعد از خنک شدن در ظرفهای شیشهای تمیز بریزید و به مدت ۱۰ روز در یخچال نگهدارید تا آماده مصرف شود.
- این ترشی را حتما در یخچال قرار دهید .
طرز تهیه ادویه ترشی لیته
این ادویه برای انواع ترشی قابل استفاده است.
- پودر گلپر: ۱۰ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز: ۵ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- پودر زیره سبز: ۲ قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی: ۱ قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
- پودر رازیانه: ۱ قاشق چایخوری
- سبزی خشک: ۲ قاشق چایخوری (به نسبت مساوی از مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک)
برا ی تهیه ادویه ترشی تمام مواد را با هم مخلوط کنید . سپس در یک ماهیتابه به مدت دو دقیقه ادویه را روی شعله ملایم گاز تفت دهید. ادویه را در یک شیشه و در جای تاریک و خنک نگه دارید و در مواقع لزوم استفاده کنید.
ارسال دیدگاه