ترشی لیته بندری

شنبه 18 اردیبهشت 1400 آشپزی
torshy lite

ترشی لیته بندری

خواص مصرف ترشیجات برای بدن

شاید بارها این سوال را از خود کرده باشید که خوردن ترشی برای بدن ضرر دارد یا نه.  در این بخش خواص و مضرات استفاده از  ترشیجات را برای شما توضیح می دهیم . اگر ترشی با مواد اولیه مرغوب و سرکه سالم تهیه شود نتنها مضر نیست ( ترشی خانگی )بلکه برای  بدن مفید هم هست.ترشی از فرآیند تخمیر سبزیجات با آب و نمک و سرکه تهیه می‌شود و ترکیبی عالی از باکتری‌های پروبیوتیکی خواهد بود . در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه ترشی زیتون    و   ترشی کلم برگ متفاوت و خوشمزه و ترشی اسپانیایی   را مشاهده کنید .

  • نوشیدن آب ترشی به تسکین درد گرفتگی عضلات بسیار کمک می کند.
  • ترشی دارای حجم زیادی آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان طبیعی سبزی و میوه‌ها در ترشی حفظ می‌شود ولی با پختن سبزیجات ویتامین ها و آنتی اکسیدان سبزی از بین میرود. آنتی‌اکسیدان بالای ترشیجات و ادویه‌های موجود در آنها می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز شود.
  • یکی دیگر از خواص مصرف ترشیجات  پایین نگه داشتن  قند خون است . بنابراین افزودن ترشیجات به وعده‌های غذایی می‌تواند برای افراد دیابتی مفید باشد.

مضرات مصرف ترشیجات

مصرف زیاد و افراطی هر ماده غذایی، حتی مفیدترین آنها می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

  •  مصرف زیاد آب ترشی  ممکن به دلیل مقدار زیاد سدیم و نمک موجود در آن باعث افزایش فشار خون مخصوصا برای بیماران دارای فشار خون شود.
  • همچنین  مصرف آب ترشی برای افرادی که دارای بیماری زخم معده هستند  علاوه بر این که فایده‌ای در تسکین درد نخواهد داشت، باعث افزایش خطرات و آسیب‌های معده خواهد شد.
  • سوءهاضمه  یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد ترشیجات باشد .
  • ترشی‌های بی کیفیت و نامرغوب که فقط با حجم زیاد ادویه طعم دار شده اند میتوانند برای دستگاه گوارش خطرناک باشند و منجر به ایجاد اسهال شدید در افراد شوند.

 

ترشی لیته بندری

ترشی لیته بندری

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بندری

  1. سرکه مرغوب:به میزان لازم
  2. بادمجان: ۱ کیلوگرم
  3. آب گوجه فرنگی: ۳ لیتر
  4. گل کلم: ۵۰۰ گرم
  5. هویج: ۵۰۰ گرم
  6. کرفس: ۲۰۰ گرم
  7. خیار محلی : ۲۰۰ گرم
  8. سیر: ۱ بوته
  9. فلفل سبز تند: ۴ عدد
  10. ادویه کاری: ۲ قاشق غذاخوری
  11. گشنیز تازه : ۲ قاشق غذاخوری
  12. پودر گلپر: ۱ قاشق غذاخوری
  13. سیاه دانه: ۲ قاشق غذاخوری
  14. نمک: به میزان

روش تهیه ترشی لیته | مواد لازم و روش تهیه ترشی لیته با ادویه های مخصوص

طرز تهیه ترشی لیته بندری

  •  برای تهیه ترشی لیته ابتدا سبزیجات را به خوبی بشویید و رو ی  پارچه تمیز بچینید تا کاملا خشک شود  .
  • بادمجان‌ها را با پوست برش بزنید و به مدت ۱۰ دقیقه با سرکه بجوشانید. سپس بادمجان‌ها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شوند.( می توانید بادمجان را کبابی کنید  سپس پوست آن را گرفته و در یک آبکش بریزید و کمی نمک روی آن بپاشید و 1 ساعت زمان دهید تا تلخی آن گرفته شود سپس خرد کنید و در ترشی استفاده کنید )
  • تمام سبزیجات را یا خیلی ریز خرد کنید یا چرخ کنید .
  • سبریجات خرد شده را در قابلمه مناسب ریخته و آب گوجه و ۱ لیوان سرکه را به مواد اضافه کنید و بجوشانید.چند جوش کافی است
  • سپس مواد ترشی را ازروی حرارت بردارید و وقتی خنک  شد ادویه ها و بادمجان‌های پخته خرد شده را به این مواد اضافه کنید. در این مرحله هم می توانید مواد ترشی را با کمک غذا ساز پوره کنید.
  •  ترشی را بعد از خنک شدن در ظرف‌های شیشه‌ای تمیز بریزید و به مدت ۱۰ روز در یخچال نگهدارید تا آماده مصرف شود.
  • این ترشی را حتما در یخچال قرار دهید .

طرز تهیه ادویه ترشی لیته

این ادویه برای انواع ترشی قابل استفاده است.

  1. پودر گلپر: ۱۰ قاشق چایخوری
  2. پودر تخم گشنیز: ۵ قاشق چایخوری
  3. دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  4. پودر زیره سبز: ۲ قاشق چایخوری
  5.  پودر جوز هندی: ۱ قاشق چایخوری
  6. پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  7. پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
  8. پودر رازیانه: ۱ قاشق چایخوری
  9. سبزی خشک: ۲ قاشق چایخوری (به نسبت مساوی از مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک)

برا ی تهیه ادویه ترشی تمام مواد را با هم مخلوط کنید . سپس در یک ماهیتابه به مدت دو دقیقه ادویه را روی شعله ملایم گاز تفت دهید. ادویه را در یک شیشه و در جای تاریک و خنک نگه دارید و در مواقع لزوم استفاده کنید.

rest bif

ساندویچ رست بیف/ طرز تهیه ساندویچ رست بیف خوشمزه رستورانی

pachnkay koshte

پاچانگای گوشت / طرز تهیه پاچانگای گوشت خوشمزه ترکی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا