آسیب های گوشی موبایل نگران کننده است

دوشنبه 15 دی 1399 سلامت

‌آسیب های گوشی موبایل بر بدن را می‌توان به بی‌خوابی، سرگیجه، حملات عصبی، التهاب گردن، استرس، سردرد، اختلالات بینایی و حالات غیرمتعارف در بدن اشاره کرد.

1-حملات عصبی

علائمی همچون اضطراب و حواس پرتی به هنگامی که از تلفن خود جدا می‌شوید و قادر به بررسی رخداد‌های جدید تلفن همراه خود نیستند، رخ می‌دهد.

2-خشکی چشم

یکی از بیماری های شایع در هنگام استفاده از تلفن همراه و تبلت، البته اگر از حد مجاز آن عبور کند سندرم خشکی چشم است، این بیماری اغلب افرادی که بیشترین زمان خود را مقابل صفحه نمیاشگرها می گذرانند درگیر خواهد کرد که سوزش و خارش، درد چشم ها، تاری دید و احساس خشکی در چشم از علائم شایع آن است، شما می توانید برای دوری و عدم ابتلا به این مشکل علاوه بر استراحت دادن به چشم ها در هنگام استفاده از این ابزار الکترونیک میزان نور نمایشگر خود را نیز تنظیم کنند به خصوص زمانی که در تاریکی مطلق از موبایل و تبلت خود استفاده می کنید این کار ضرورت بیشتری پیدا می کند.

نکته قابل توجه در سندرم خشکی چشم کاهش سن ابتلا به این بیماری است و در حال حاضر افراد با سن کم نیز ممکن است به است به این مساله دچار شوند.

3-التهاب گردن

به دلیل اعتیاد آور بودن استفاده از تلفن همراه و بهره گیری از برنامه های مختلف به خصوص بازی های موبایلی و گشت زنی در شبکه های اجتماعی گذر زمان را حس نخواهید کرد و به قطعا بسیاری از شما ثابت ماندن در یک حالت در هنگام استفاده از این ابزار را تجربه کرده اید، اگر در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی قرار گیرید گردن شما در حالتی نامناسب قرار خواهد گرفت و علاوه بر فشار به ستون فقرات دچار سردرد، خستگی و کلافگی خواهید شد.

4-آسیب دیدن آرنج و مچ

یکی از مشکلاتی که ممکن است گریبانگیر کاربران تلفن همراه شود، بیماری آرنج تلفن همراه یا وضعیت عصبی آرنج ناشی از موبایل است. مهم نیست که تلفن همراه شما چقدر هوشمند است، اما آرنج تلفن همراه به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن افراد به دلیل خم کردن آرنج به مدت طولانی که برای نگه داشتن تلفن همراه استفاده می‌شود، دچار آسیب در عصب این بخش از بدن می‌شوند. اگر تلفن همراه خود را برای مدت طولانی نگه دارید، ممکن است احساس ناراحتی کنید. راه حل‌های امکان پذیر استفاده از هدفون، میکروفون داخلی، هدست بلوتوث یا پایه نگهدارنده تلفن است.

یک تحقیق در مقیاس کوچک که در نشریه عضله و اسکلت منتشر شد، نشان داد افرادی که زمان زیادی را در گوشی هوشمند، تبلت یا کنسول بازی صرف می‌کند (نه ساعت یا بیشتر در طول روز) بیشتر دچار درد دست و مچ درد می‌شوند.

5-سیاتیک کمر

نشستن در حالت قوز کرده در روی میز در تمام طول روز می‌تواند منجر به کمر درد شود. یکی از مشکلاتی هم که ماندن و نشستن در یک وضعیت برای بدن ایجاد می‌کند مشکل عصب باریکش یا عصب ضربه زننده است که یک مشکل آزار دهنده است. برای جلوگیری از این وضعیت هر چند دقیقه یکبار وضعیت خود را عوض کنید. از نشستن طولانی مدت خودداری کنید و مرتب به خود استراحت دهید بدن را شل کنید و کمی قدم بزنید. می‌توانید در حال نشسته حرکات کششی مربوط به بازو‌ها و شانه را انجام دهید و بدن را به سمت بالا بکشید.

6-بی تحرکی و ابتلا به بیماری قلبی

بیشتر افراد وقت زیادی از روز را به پاسخ دادن به ایمیل در کامپیوتر محل کار یا تماشای تلویزیون در خانه صرف می‌کنند که بیشتر این زمان در وضعیتی نشسته و بی تحرک هستند؛ و هر چه نقش تکنولوژی در زندگی برجسته‌تر باشد زمان بیشتری در وضعیت نشسته و بدون تحرک می‌گذرد. شیوه زندگی کم تحرک با خطرات جدی سلامتی همراه است، از جمله خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا، سکته مغزی، دیابت نوع۲ و برخی از سرطان‌ها.

7-بی خوابی

زمانی که شما صرف تلفن همراه می‌کنید می‌تواند بر مدت زمانی که طول می‌کشد تا به خواب بروید و کیفیت خواب شما، تاثیر بگذارد. نتایج پژوهشگران نشان می‌دهد افرادی که از تلفن همراه درست قبل از خواب استفاده کردند به احتمال بیتشری دچار ضعف کیفیت خواب هستند.

8-التهاب تاندون و بی حسی انگشت

متخصصان دست می‌گویند اخیرا گزارشات مبنی بر افزایش التهاب تاندون شصت در نتیجه استفاده زیاد از گوشی همراه و کامپیوتر به مراتب بیشتر شده است. علائم هشدار دهنده این بیماری شامل سوزن سوزن شدن یا بی حسی است. بهترین کار پیشگیری است. به این منظور سعی کنید بین کار مرتب وقفه ایجاد کنید؛ و هر ۱۵ دقیقه یکبار انگشتان را استراحت داده و خیلی آرام مالش دهید.

9-ضعیف شدن اسپرم

یک تحقیق نشان داده که امواج وای فای می‌تواند به طور بالقوه به اسپرم صدمه بزند و حرکت آن‌ها را متوقف کند که منجر به مشکلات ناباروری در مردان می‌شود. دانشمندان تذکر می‌دهند که این تحقیق قبل از اینکه هر نتیجه‌ای را بتوان از آن منتشر کرد، به تحقیقات بیشتری نیاز دارد، اما در عین حال اگر این دستگاه‌ها خاموش باشند به بچه‌ها صدمه نخواهد رسید.

 

به گزارش مجله دایان جذابیت های ایجاد شده در تلفن های هوشمند و تبلت ها همه گروه های سنی را به سمت خود می کشاند و هر فردی به فراخور شرایط و علائق خود از این فضا و ابزار استفاده می کند اما علاوه بر خطرهایی که در این گزارش برشمرده شده، آسیب اصلی متوجه کودکان و نوجوانان است که دقیقا در سن رشد به جای تحرک و بازی در گوشه ای ساکن شده و بی تحرک مشغول تبلیتی هستند که برای سن آن طراحی نشده است.

دمنوش لاغری نیوشا

5 نکته مهم در استفاده از دمنوش لاغری نیوشا

عامل افسردگی

10 فقر مواد مغذی در بدن که عامل افسردگی می شود

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا