دستور پخت استانبولی با مرغ خوشمزه و آسان

پنج‌شنبه 19 تیر 1404 آشپزی
Capture 13

غذای استانبولی با مرغ، یکی از محبوب‌ترین غذاها در سفره‌های ایرانی است. این غذا با توجه به مواد اولیه و تنوع روش‌های پخت، لذت خوردن را دو چندان می‌کند. می‌توان مرغ را به صورت تکه‌های بزرگ یا به صورت خورشتی خرد کرد و با سبزیجات مختلف مانند سیب‌زمینی، هویج، و لوبیا سبز تهیه کرد. استفاده از برنج باکیفیت ایرانی در ترکیب آن، ضروری است تا عطر و طعمی دلپذیر به غذا ببخشد.

برای درست کردن استانبولی با مرغ، می‌توانید از گوجه‌فرنگی رنده شده یا رب به عنوان سس استفاده کنید و با اضافه کردن ادویه‌هایی مانند زعفران، رنگ و طعم خاصی به آن ببخشید. در ادامه، به بررسی مواد لازم برای تهیه این غذا می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه استانبولی با مرغ

  • برنج 4 پیمانه
  • مرغ بدون استخوان خرد شده 500 گرم
  • لوبیا سبز 300 گرم
  • هویج 100 گرم
  • پیاز بزرگ 2 عدد
  • روغن 4-5 قاشق غذاخوری
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج یا آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
  • پودر زیره سبز 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
  • زعفران به میزان لازم
  • ادویه پلویی 1.5 قاشق چایخوری
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه استانبولی با مرغ :

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و با ۲ قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شود و سپس تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید.
  2. پیاز و مرغ را تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند، سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
  3. حدود ۲/۵ فنجان آب، به مرغ اضافه کرده و هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را در حد متوسط رو به پایین کم کنید.
  4. درب تابه را بسته و ۴۰-۳۰ دقیقه فرصت دهید تا مرغ نیم پز شود.
  5. لوبیا سبز را خرد کرده و با ۱/۴ فنجان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید، ۱۵-۱۰ دقیقه فرصت دهید تا لوبیا پخته و نرم شده و آب آن نیز تمام شود.
  6. یک عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده و با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
  7. سپس لوبیا سبز پخته و هویج رنده شده را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و به مدت ۵-۴ دقیقه روی حرارت بالا تفت دهید تا آب هویج کشیده شود.
  8. وقتی هویج نرم شد، رب را اضافه کرده و ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  9. دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آب نارنج، فلفل سیاه، کمی نمک، پودر دارچین و پودر زیره سبز اضافه کنید.
  10. مرغ پخته را به همراه محلول زعفران و ۱/۵ فنجان آب جوش به مواد اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.
  11. حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا مواد پخته و سس، غلیظ شود.
  12. برنج را آبکش کرده، ته یک قابلمه حدود ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، یک لایه نان لواش کف قابلمه قرار دهید.
  13. نصف برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی ادویه پلویی بپاشید.
  14. سپس سس را روی برنج ریخته، بقیه برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی پودر زعفران بپاشید.
  15. درب قابلمه را با دمی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
  16. پس از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت استانبولی با مرغ آماده است.
  17. غذا را در دیس بکشید و با انواع مخلفات شور و ترش مانند ترشی بامیه، سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید.

نکات مهم:

  • برای دم کردن بهتر از قابلمه تفلون و شعله پخش‌کن استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر می‌توانید از آب گوجه یا آب مرغ به جای آب استفاده کنید.
  • اضافه کردن زعفران به برنج عطر و طعم بی‌نظیری به غذا می‌دهد.
و فن های به درد بخور برای آشپزی آشپزی

فوت و فن های آشپزی: راهکارهایی برای بهبود آشپزی شما

آب روغنو کرمانی

طرز تهیه کاچی یا آب روغنو کرمانی😍

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا