دستور پخت استانبولی با مرغ
برای تهیه این غذا، برنج را میتوان به سبک چلو درست کرد و یا به صورت دمپخت، به شرط استفاده از برنج باکیفیت ایرانی که عطر و بوی بهتری دارد، تهیه کرد. در ترکیب استانبولی با مرغ، میتوان از گوجه فرنگی رنده شده، رب، یا ترکیبی از هر دو به عنوان سس استفاده کرد. همچنین، افزودن ادویههایی مانند زعفران به غذا باعث بهبود رنگ و مزه آن میشود.
مواد لازم استانبولی با مرغ
- برنج 4 پیمانه
- مرغ بدون استخوان خرد شده 500 گرم
- لوبیا سبز 300 گرم
- هویج 100 گرم
- پیاز بزرگ 2 عدد
- روغن 4-5 قاشق غذاخوری
- کره 2 قاشق غذاخوری
- آب نارنج یا آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر زیره سبز 1/2 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
- زعفران به میزان لازم
- ادویه پلویی 1.5 قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
دستور تهیه استانبولی با مرغ :
1. پیاز را نگینی خرد کرده و با ۲ قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شود و سپس تکههای مرغ را به آن اضافه کنید.
2. پیاز و مرغ را تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند، سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
3. حدود ۲/۵ فنجان آب، به مرغ اضافه کرده و هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را در حد متوسط رو به پایین کم کنید.
4. درب تابه را بسته و ۴۰-۳۰ دقیقه فرصت دهید تا مرغ نیم پز شود.
5. لوبیا سبز را خرد کرده و با ۱/۴ فنجان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید، ۱۵-۱۰ دقیقه فرصت دهید تا لوبیا پخته و نرم شده و آب آن نیز تمام شود.
6. یک عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده و با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
7. سپس لوبیا سبز پخته و هویج رنده شده را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و به مدت ۵-۴ دقیقه روی حرارت بالا تفت دهید تا آب هویج کشیده شود.
8. وقتی هویج نرم شد، رب را اضافه کرده و ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
9. دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آب نارنج، فلفل سیاه، کمی نمک، پودر دارچین و پودر زیره سبز اضافه کنید.
10. مرغ پخته را به همراه محلول زعفران و ۱/۵ فنجان آب جوش به مواد اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.
11. حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا مواد پخته و سس، غلیظ شود.
12. برنج را آبکش کرده، ته یک قابلمه حدود ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، یک لایه نان لواش کف قابلمه قرار دهید.
13. نصف برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی ادویه پلویی بپاشید.
14. سپس سس را روی برنج ریخته، بقیه برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی پودر زعفران بپاشید.
15. درب قابلمه را با دمی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
16. پس از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت استانبولی با مرغ آماده است.
17. غذا را در دیس بکشید و با انواع مخلفات شور و ترش مانند ترشی بامیه، سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید.
سرو کردن:
- استانبولی پلو با مرغ را در دیس بکشید و با مخلفاتی مانند ماست، ترشی یا سبزی خوردن سرو کنید.
نکات مهم:
- برای دم کردن بهتر از قابلمه تفلون و شعله پخشکن استفاده کنید.
- برای طعم بهتر میتوانید از آب گوجه یا آب مرغ به جای آب استفاده کنید.
- اضافه کردن زعفران به برنج عطر و طعم بینظیری به غذا میدهد.
ارسال دیدگاه