طرز تهیه سوپ دیوران (دیوران چورباسی) خوشمزه

سه‌شنبه 9 مرداد 1403 آشپزی
سوپ دیوران

طرز تهیه سوپ دیوران (دیوران چورباسی)

سوپ دیوران، که به نام دیوران چورباسی هم شناخته می‌شود، یک سوپ سنتی و محبوب ترکیه‌ای است که به عنوان پیش غذا یا یک وعده سبک سرو می‌شود. این سوپ به دلیل وجود نخود و کوفته قلقلی، بسیار مقوی و سیر کننده است.

مواد لازم سوپ دیوران

نخود: 1 پیمانه

برنج: 1/2 پیمانه

رشته سوپی: 1/2 پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

آرد: 2 قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

کره: 1 قاشق غذاخوری

نعنا خشک: 2 قاشق چای‌خوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز، زیره و آویشن: به مقدار لازم

آب: 5 لیوان

شیر:¼ لیوان

سوپ دیوران

سوپ دیوران

طرز تهیه سوپ دیوران

نخود را از شب قبل خیس کنید. سپس آن را به همراه 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، نخود را حدود 2 تا 3 ساعت بپزید تا نرم شود.

در این حین، پیاز را رنده کنید و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر رنده‌شده را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

همچنین آرد سوخاری و آرد را به همراه شیر، نمک، زیره، فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن به گوشت می افزاییم و با دست همگی مواد را کاملا مخلوط می کنیم و ورز می دهیم واز مایه گوشت، کوفته قلقلی‌های کوچک درست کنید و آن‌ها را در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه سوپ دیوران ترکیه‌ای با کوفته ریزه

طرز تهیه سوپ دیوران ترکیه‌ای با کوفته ریزه

در یک قابلمه دیگر، کره را ذوب کنید و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

رب گوجه‌فرنگی را به آرد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود. تقریبا نصف یک لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد و رب گلوله نشود.

آب نخود پخته‌شده را صاف کنید و 2 لیوان از آن را به همراه نخود پخته‌شده به قابلمه اضافه کنید.

برنج و رشته سوپی را نیز به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سوپ به جوش آید.

سوپ دیوران

حرارت را کم کنید و سوپ را به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید تا برنج و رشته سوپی پخته شوند.

در 10 دقیقه آخر پخت، کوفته قلقلی‌ها را به سوپ اضافه کنید.

نعنا خشک را به همراه نمک، فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم به سوپ اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا سوپ جا بیفتد.

سوپ دیوران را در ظرف مورد نظر خود بریزید و گرم سرو کنید.

سوپ دیوران

نکات مهم برای طبخ سوپ دیوران

می‌توانید از آب قلم به جای آب استفاده کنید تا سوپ شما طعم و مزه بهتری داشته باشد.

برای تنوع بیشتر می‌توانید به سوپ دیوران سبزیجاتی مانند هویج، جعفری و گشنیز نیز اضافه کنید.

اگر تمایل دارید سوپ شما غلیظ‌تر باشد، می‌توانید مقدار آرد را کمی بیشتر کنید.

می‌توانید از نان تست یا نان فرانسوی برای سرو سوپ دیوران استفاده کنید.

نوش جان!

املت بدون نان

املت بدون نان

نعناع؛ دسر محبوب بچه ها آشپزی

بستنی نعناع

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا