گوبولی گوشت خوشمزه و پر ادویه

چهارشنبه 13 تیر 1403 آشپزی
طرز تهیه غذای گوبولی به سبک محلی

گوبولی گوشت  یک غذای محلی و سنتی جنوب ایران است که خاستگاه آن هندوستان است. این غذا به واسطه تجارت مردم جنوب ایران با هندوستان به ایران آمده و تبدیل به یک غذای محبوب و اصیل جنوبی شده است. گوبولی پلو به دو صورت مرغ و گوشت طبخ می شود. در گوبولی مرغ از زیره سبز و در گوبولی گوشت از زیره سیاه استفاده می شود. این پلو خوشمزه و پر ادویه طرفداران زیادی دارد. این غذا با استفاده از گوشت، پیاز و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و طعمی بسیار لذیذ و دلچسب دارد. در این مقاله، به شما طرز تهیه گوشت گوبولی را به صورت کامل و با نکات حرفه‌ای آموزش می‌دهیم.

گوبولی گوشت

مواد لازم برای تهیه گوبولی گوشت

  • نخود آبپز  ۱ پیمانه
  • زیره سیاه  ۲ قاشق غذا خوری
  • گوشت تکه بدون استخوان   300-400 گرم
  • پیاز بزرگ ۴ عدد
  • کشمش پلویی ۱ پیمانه
  • نمک و فلفل و زرد چوبه و پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
  • رب گوجه ‌فرنگی۲ قاشق غذا خوری به دلخواه
  • برنج  ۴ پیمانه
  • هل ، میخک ،دارچین و ادویه پلوی به میزان لازم
  • کره به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه گوبولی گوشت

طرز تهیه گوبولی گوشت :

  1.  ابتدا گوشت را با پیاز خرد شده و فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین تفت دهید. سپس آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. در اواخر پخت نمک را اضافه کنید.
  2. آب گوشت را صاف کنید و گوشت را کنار بگذارید. داخل آب گوشت، هل، میخک، فلفل سیاه، ادویه پلویی و پودر لیموعمانی را اضافه کنید و به جوش آورید. سپس برنج را اضافه کنید و کته کنید. کمی کره روی برنج بریزید و دم بگذارید.
  3.  نخود را از شب قبل خیس کنید. سپس آب پز کنید.
  4.  پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز سرخ شد، نصف آن را بردارید و کنار بگذارید.
  5. کشمش را خیس کنید و در روغن تفت دهید. نخود آبپز شده را نیز کمی تفت دهید. ۶. برنج دم کشیده را در ظرف سرو بریزید. سپس نخود، کشمش، پیاز سرخ شده و گوشت پخته شده را روی آن بچینید.

طرز تهیه گوبولی گوشت

نکات تهیه گوبولی گوشت :

 

  1. انتخاب گوشت: بهترین نوع گوشت برای تهیه گوبولی، گوشت گوسفندی با استخوان است. این نوع گوشت طعم بهتری به غذا می‌دهد.
  2. زعفران: استفاده از زعفران دم کرده باعث می‌شود رنگ و عطر غذا بهتر شود. زعفران را می‌توانید در آب گرم دم کرده و به غذا اضافه کنید.
  3. حرارت ملایم: برای پخت بهتر گوشت‌ها و جا افتادن طعم‌ها، حرارت ملایم و زمان پخت طولانی توصیه می‌شود.
  4. استفاده از رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی علاوه بر طعم‌دهی، رنگ زیبایی به غذا می‌دهد. حتماً رب را قبل از افزودن آب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
  5. آبلیمو: افزودن آبلیمو در مرحله آخر پخت، طعمی ترش و خوشایند به غذا می‌بخشد و مزه آن را بهتر می‌کند.
  6. برای طعم بهتر، می‌توانید سیب زمینی سرخ شده نیز به گوبولی پلو اضافه کنید
  7. اگر دوست ندارید از کشمش استفاده کنید، می‌توانید به نخود رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید.
  8. برای گرفتن نفخ نخود، می‌توانید مقداری زیره در یک کیسه پارچه‌ای بریزید و بین نخود قرار دهید.

 

سرو کردن:

گوبولی پلو را می‌توانید با ترشی انبه سرو کنید. این پلو یک غذای خوشمزه و مقوی است که می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل میل شود.

خورش بامیه

خورش بامیه / طرز تهیه خورش بامیه جنوبی با تمر هندی

Capture 69

ژیگو | طرز تهیه ژیگو خوشمزه ایرانی به 2 روش

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا