اسید فولیک آیا برای همه زنان مفید است

شنبه 18 دی 1400 سلامت
اسید فولیک چیست

اسید فولیک چیست

اسید فولیک یا فولیک اسید که به نام‌های فولات یا ویتامین B9 نیز خوانده می‌شود، یکی از ویتامین‌های ب است. این ویتامین که برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است، می‌تواند به روش تزریقی یا خوراکی مصرف شود و بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند.

از سال 1998، طبق قوانین فدرال، اسید فولیک به غلات سرد، آرد، نان، پاستا، اقلام نانوایی، کلوچه ها و کراکرها اضافه شده است. غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از فولات هستند عبارتند از سبزیجات برگ دار، بامیه، مارچوبه، میوه های خاص، لوبیا، مخمر، قارچ، جگر و کلیه حیوانات، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی. اسید فولیک نیز به عنوان مکمل موجود است و اغلب در ترکیب با سایر ویتامین های گروه B استفاده می شود.

اسید فولیک برای پیشگیری و درمان سطوح پایین فولات خون (کمبود فولات) و سطوح بالای هموسیستئین خون (هیپرهموسیستئینمی) استفاده می شود. افرادی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند، اسید فولیک را برای جلوگیری از نقص های مادرزادی جدی مانند اسپینا بیفیدا مصرف می کنند. اسید فولیک همچنین برای بسیاری از بیماری‌های دیگر از جمله افسردگی، سکته مغزی، کاهش حافظه و مهارت‌های تفکر و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شود.

 

اسید فولیک

اسید فولیک

زنان چه مقدار اسید فولیک باید مصرف شود؟

یک زن باید اسید فولیک را در سه تا چهار هفته اول بارداری شروع کند ، زیرا ممکن است نقایص مادرزادی در این مدت اتفاق بیفتد. زنانی که یک سال قبل از بارداری اسید فولیک مصرف می کنند ، نوزادانی سالم و بدون نقص مادرزادی تولید می کنند.

400 میکروگرم اسید فولیک دوز توصیه شده برای همه زنانی است که در سن باروری و همچنین در سه ماهه اول بارداری هستند. مولتی ویتامین ها با مقدار توصیه شده مکمل های فولات و اسید فولیک به طور کلی تجویز می شوند زیرا به مادر در به دنیا آوردن فرزند سالم کمک می کنند. از ماه چهارم تا نهم بارداری ، دوز باید به 600 میکروگرم افزایش یابد

به همین دلیل است که برای همه زنان در سنین باروری بسیار مهم است که اسید فولیک کافی دریافت کنند – نه فقط آنهایی که در تلاش برای باردار شدن هستند. نیمی از بارداری ها برنامه ریزی نشده اند، بنابراین هر زنی که می تواند باردار شود باید مطمئن شود که اسید فولیک کافی دریافت می کند.

 

نقص لوله عصبی چیست؟

بدون وجود اسید فولیک کافی در بدن شما ، ممکن است لوله عصبی کودک در حال رشد به درستی بسته نشود. این ممکن است منجر به نقایص لوله عصبی شود

نقص لوله عصبی نقایص مادرزادی است که شامل رشد ناقص مغز و نخاع می شود. شایع ترین نقایص لوله عصبی عبارتند از:

اسپینا بیفیدا: زمانی که نخاع و ستون فقرات به طور کامل بسته نمی شوند

آنسفالی: بیماری که از رشد ناقص مغز برخوردار است. نوزادانی که مبتلا به آنانسفالی می شوند عمر طولانی ندارند.

انسفالوسل: زمانی که بافت مغز از طریق سوراخی در جمجمه به سمت پوست بیرون زده است

 

اسید فولیک

اسید فولیک

کمبود اسید فولیک قبل و حین بارداری:

فولات (ویتامین B-9) در تشکیل گلبول های قرمز خون و رشد و عملکرد سلول های سالم مهم است. این ماده مغذی در اوایل بارداری برای کاهش خطر نقص مادرزادی مغز و ستون فقرات ضروری است.که باعث مشکلاتی ازقبیل:

1-شکاف لب و کام

2-وزن کم هنگام تولد

3-احتمال سقط جنین

4-تولد زودرس

 

فواید مصرف اسید فولیک

تحقیقات در مورد استفاده از فولات و مکمل های خوراکی اسید فولیک برای شرایط خاص نشان می دهد:

نقائص هنگام تولد: تحقیقات نشان داده است که مکمل های اسید فولیک می توانند از نقایص مادرزادی لوله عصبی جلوگیری کنند. مصرف روزانه یک ویتامین دوران بارداری – به طور ایده آل از سه ماه قبل از بارداری شروع می شود – می تواند به زنان کمک کند تا به اندازه کافی از این ماده مغذی ضروری دریافت کنند.

بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی:اسید فولیک با ویتامین های B-6 و B-12 برای کنترل سطوح بالای هموسیستئین در خون کار می کند. افزایش سطح هموسیستئین ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق خونی (بیماری قلبی عروقی) را افزایش دهد.

سرطان: برخی تحقیقات نشان می دهد که فولات ممکن است خطر ابتلا به سرطان های مختلف را کاهش دهد.

افسردگی: برخی شواهد نشان می دهد که اسید فولیک ممکن است در درمان افسردگی مفید باشد.

 

اسید فولیک

اسید فولیک

غذاهای غنی از اسید فولیک

اسید فولیک (یا فولات) یک ویتامین B (B9) است که بیشتر در سبزیجات سبز تیره مانند بروکلی و اسفناج، حبوبات مانند لوبیا و نخود و غلات غنی شده یافت می شود.

غذاهای غنی از اسید فولیک عبارتند از: غلات صبحانه غنی شده. نان غنی شده، برنج، ماکارونی و سایر محصولات غلات؛ آب پرتقال؛ سبزیجات سبز؛ و حبوبات مانند لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چشم بلبلی، عدس و لوبیا گاربانزو. یک لیوان بزرگ آب پرتقال و یک کاسه غلات غنی شده 50 تا 100 درصد از مقدار توصیه شده روزانه اسید فولیک را تامین می کند.

 

کلام آخر

اسید فولیک همچنین خطر ابتلا به عوارض بارداری را در مادر مانند بیماری های قلبی ، سکته مغزی ، چندین سرطان و بیماری آلزایمر کاهش می دهد. اسید فولیک به طور طبیعی در سبزیجات سبز تیره یافت می شود که باید آن را به وفور مصرف کنید.
سایر منابع اسید فولیک شامل غلات صبحانه غنی شده ، جگر گاو ، عدس ، رشته تخم مرغ و لوبیای عالی شمالی است.

منبع:

mayoclinic.org

lybrate.com

خوردن صبحانه کامل و خواب راحت شبانه

خوردن صبحانه کامل و خواب راحت شبانه

روغن گل شمعدانی یا روغن ژرانیوم

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا