شامی گیلانی / طرز تهیه شامی خوشمزه و پوک با لپه و نخود

جمعه 9 مهر 1400 آشپزی
shamy gilany

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی

2-طرز تهیه شامی گیلانی 

شامی گیلانی:

شامی گیلانی غذای مقوی و کامل است و غذای بسیار مناسبی برای بچه های بد غذا  است . این شامی با انواع گوشت تهیه می شود ولی بهتر است با گوشت گوسفندی کم چرب تهیه شود .  با طرز تهیه شامی گیلانی خوشمزه و پوک با ما همراه باشید در بخش آشپزی مجله  دایان طرز تهیه فلافل  ترد و  خوشمزه جنوبی و کتلت مرغ و کتلت برنج را مشاهده کنید.

 

شامی گیلانی

شامی گیلانی

مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی

  1. گوشت گوسفند  :500 گرم
  2. لپه:250 گرم
  3. نخود :250 كيلو
  4. تخم مرغ :3 عدد
  5. پياز  :2 عدد
  6. نمك ، فلفل و زردچوبه : به ميزان لازم

طرز تهیه شامی گیلانی :

  • برای تهیه شامی گیلانی 24 ساعت قبل نخود  را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.
  • سپس نخودها را با نصف پياز بپزید . آخر پخت  کمی نمک  اضافه كنيد.
  • گوشت خرد شده را بانصف پیاز و کمی روغن تفت دهید و زرد چوبه و فلفل اضافه کنید و با مقداری آب بپزید تا آب گوشت کاملا جمع شودو اجازه دهید گوشت خنک شود و ریش ریش کنید .
  • لپه را نیر 1ساعت خیس کنیدو آبکش کنید  و با نصف  پیاز بپزید و اجازه دهید آب لپه هم کاملا جمع شود.
  • نخود و لپه پخته شده را چرخ کنید .
  • می توانید گوشت پخته شده را هم چرخ کنید  ولی بهتر است گوشت را ریش ریش کنید و به لپه و نخود چرخ شده اضافه کنید  و مخلوط كنيد و نصف پياز رنده شده، کمی  نمك ، فلفل و زردچوبه و تخم مرغ ها را اضافه کنید و خوب مواد را ورز دهید اگر موادشامی خشک بود یک تخم دیگر نیز اضافه کنید و اگر موادشامی شل بود مقداری آرد نخود چی اضافه کنید.
  • برای سرخ کردن شامی ها از ماهی تابه تفلون و گود استفاده کنید .
  • مقدار زیادی روغن  در ماهی تابه ریخته و  روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود.
  •  به اندازه  یک تخم‌مرغ از مایع شامی  را برداشته و  گلوله کنید، با فشار دست به‌صورت گرد پهن کنید و  با انگشت  سوراخی میان  آن ایجاد کنید.شامی ها را در  روغن سرخ کنید و  طرف دیگر را نیز سرخ کنید.و شامی ها سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
  • شامی گیلانی شما آماده است با خیار شور و سبزی و گوجه فرنگی میل کنید.

 

 

شامی گیلانی

شامی گیلانی

نكات مهم در پخت شامی گیلانی :

  •  بری سرخ کردن شامی ها از روغن سرخ کردنی اشتفاده کنید .
  • میزان مواد اولیه را تغییر ندهید .
  • ميتوانيد ترکیب گوشت و لپه و نخود را  پس از چرخ شدن بسته بندي كرده و در فريزر قرار دهید  و هر بار پس باز شدن یخ مواد ، يك عدد تخم مرغ و كمي پياز رنده شده اضافه كرده  و سرخ كنيد.
  •  برای درست کردن شامی می توانید به این مقدار مواد یک عدد سیب زمینی آبپز له شده اضافه کنید چسبندگی مایه شامی را بهتر می‌کند.
  • لازم نیست به این شامی جوش شیرین اضافه کنید.

 

نوش جان…

dipe

دیپ چیست ؟ طرز تهیه انواع دیپ خوشمزه و ساده

کرمفیل چیست

کرمفیل چیست؟ طرز تهیه کرمفیل وانیلی خانگی ساده - مجله دایان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا