فهرست مطالب:
1-مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی
شامی گیلانی:
شامی گیلانی غذای مقوی و کامل است و غذای بسیار مناسبی برای بچه های بد غذا است . این شامی با انواع گوشت تهیه می شود ولی بهتر است با گوشت گوسفندی کم چرب تهیه شود . با طرز تهیه شامی گیلانی خوشمزه و پوک با ما همراه باشید در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه فلافل ترد و خوشمزه جنوبی و کتلت مرغ و کتلت برنج را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی
- گوشت گوسفند :500 گرم
- لپه:250 گرم
- نخود :250 كيلو
- تخم مرغ :3 عدد
- پياز :2 عدد
- نمك ، فلفل و زردچوبه : به ميزان لازم
طرز تهیه شامی گیلانی :
- برای تهیه شامی گیلانی 24 ساعت قبل نخود را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.
- سپس نخودها را با نصف پياز بپزید . آخر پخت کمی نمک اضافه كنيد.
- گوشت خرد شده را بانصف پیاز و کمی روغن تفت دهید و زرد چوبه و فلفل اضافه کنید و با مقداری آب بپزید تا آب گوشت کاملا جمع شودو اجازه دهید گوشت خنک شود و ریش ریش کنید .
- لپه را نیر 1ساعت خیس کنیدو آبکش کنید و با نصف پیاز بپزید و اجازه دهید آب لپه هم کاملا جمع شود.
- نخود و لپه پخته شده را چرخ کنید .
- می توانید گوشت پخته شده را هم چرخ کنید ولی بهتر است گوشت را ریش ریش کنید و به لپه و نخود چرخ شده اضافه کنید و مخلوط كنيد و نصف پياز رنده شده، کمی نمك ، فلفل و زردچوبه و تخم مرغ ها را اضافه کنید و خوب مواد را ورز دهید اگر موادشامی خشک بود یک تخم دیگر نیز اضافه کنید و اگر موادشامی شل بود مقداری آرد نخود چی اضافه کنید.
- برای سرخ کردن شامی ها از ماهی تابه تفلون و گود استفاده کنید .
- مقدار زیادی روغن در ماهی تابه ریخته و روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود.
- به اندازه یک تخممرغ از مایع شامی را برداشته و گلوله کنید، با فشار دست بهصورت گرد پهن کنید و با انگشت سوراخی میان آن ایجاد کنید.شامی ها را در روغن سرخ کنید و طرف دیگر را نیز سرخ کنید.و شامی ها سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
- شامی گیلانی شما آماده است با خیار شور و سبزی و گوجه فرنگی میل کنید.
نكات مهم در پخت شامی گیلانی :
- بری سرخ کردن شامی ها از روغن سرخ کردنی اشتفاده کنید .
- میزان مواد اولیه را تغییر ندهید .
- ميتوانيد ترکیب گوشت و لپه و نخود را پس از چرخ شدن بسته بندي كرده و در فريزر قرار دهید و هر بار پس باز شدن یخ مواد ، يك عدد تخم مرغ و كمي پياز رنده شده اضافه كرده و سرخ كنيد.
- برای درست کردن شامی می توانید به این مقدار مواد یک عدد سیب زمینی آبپز له شده اضافه کنید چسبندگی مایه شامی را بهتر میکند.
- لازم نیست به این شامی جوش شیرین اضافه کنید.
نوش جان…
ارسال دیدگاه