کدو سبز / طرز تهیه خوراک های ساده با کدو سبز + خواص کدو سبز

دوشنبه 11 مرداد 1400 آشپزی
از عدس تا چای ریبوس

فهرست مطالب:

1-خواص کدو سبز:

2-تهیه کتلت کدو سبز ساده و رژیمی

3-تهیه خوراک کدو سبز و سیب زمینی

4- تهیه خوراک کدو سبز و قارچ

5-طرز تهیه خورشت کدو سبز با گوشت تکه ای

6-طرز تهیه خورشت کدو سبز با مرغ

7-طرز تهیه سوفله کدو بادمجان

8-طرز تهیه کدو شکم پر بسیار خوشمزه

خواص کدو سبز:

کدو سبز جزئ سبزیجات پر خاصیت است اما افراد زیادی طعم آن را دوست ندارند  ما در بخش آشپری مجله دایان هم خواص کدو سبز را توضیح می دهیم هم غذاهای خوشمزه و ساده که می توان با کدو سبز تهیه کرد را به شما آموزش می دهیم .

  • کدو سبز دارای  طبعی سرد و خنک کننده است و خوردن آن بدن را قلیایی می‌کند.
  •  کدو سبز کالری کمی دارد و برای افراد چاق که قصد کم کردن وزن خود را دارند بسیار مفید است
  • کدو و تخم آن در پیشگیری از سرطان ریه بسیار موثر است.
  •  کدو سبز سرفه را درمان می‌کند.
  • با مصرف کدو سبز کلسترول مضر خون کاهش می یابد
  •  کدو سبز و تخم کدو  برای زخم روده و مثانه و سوزش ادرار، مفید است.
  • پپوست خشک شده کدو سبز برای درمان بواسیر و خونریزی معده و روده مفید است.
  • کدو سبز دارای ویتامین C و ویتامین A است که هر دوی آن‌ها برای سلامت چشم مفید می‌باشند.
  • کدو سبز دارای  فولات، پتاسیم و منیزیم است که برای بدن ضروری است.
  • کدو سبز دارای ویتامین C، حاوی آنتی‌اکسیدان قوی می‌باشد و ضد التهاب است  در درمان آسم موثر  می باشد.

حال با آموزش چند غذای ساده با کدو سبز با ما همراه باشید .

کدو سبز

کتلت کدو سبز

تهیه کتلت کدو سبز ساده و رژیمی

مواد لازم:

  • کدو سبز : 4 عدد
  •  سیر له شده : 2 حبه
  •  فلفل دلمه ای :1 عدد
  • هویج:2 عدد
  •  تخم مرغ: 2 عدد
  •  گردو خرد شده : 1/2 پیمانه
  •  سبزیجات معطر:1 پیمانه
  •  آرد نخودچی:3 قاشق غذاخوری
  •  پودر سوخاری:به میزان لازم
  •  جوزهندی رنده شده : 1/2قاشق چایخوری
  •  ادویه خورشتی: به میزان لازم
  •  نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  •  روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

  1.  برای تهیه کتلت کدو سبز  ابتدا  کدو و هویج و فلفل دلمه را شسته و با پوست رنده درشت کنید.
  2. سیر را که کرده یا رنده کنید و سبزیجات معطر  را ریز خرد کنید.  و سبزیجات رنده شده را در کاسه مناسب ریخته و آرد نخودچی و ادویه جات را نیز اضافه کنید و مخلوط کنید. تخم مرغ و تمام مواد را نیز  اضافه کنید و خوب هم بزنید
  3. اگر مایه کتلت شما شل بود مقداری پودر نخودچی  اضافه کنید از مایه کتلت یک گلوله ای برداشته و کتلت درست کنید و در پودر نان سوخاری  غلتانده و سپس در روغن  فراوان سرخ کنید.
  4. کتلت های سرخ شده را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود با سبزیجات دلخواه و سس تند یا کچاپ سرو کنید.

تهیه خوراک کدو سبز و سیب زمینی

مواد لازم:

  • کدو سبز : 4 عدد
  • پیاز :1 عدد
  •  سیب زمینی:2 عدد
  •  گوجه فرنگی :3 عدد
  •  نعنای خشک: 1/2قاشق غذاخوری
  •  نمک و فلفل به میزان لازم
  •  روغن به میزان لازم

طرز تهیه :

  1.  برای تهیه این خوراک خوشمزه ابتدا کدو‌سبز را شسته و با پوست  حلقه‌ای خرد کنید،
  2. سپس در  تابه مقداری روغن زیتون  ریخته و کدوها را سرخ کنیدو  از تابه خارج کنید .
  3. سیب زمینی پوست گرفته را  به صورت نگینی خرد کنید و بشویید و وقتی آب آن رفت و در همان تابه سرخ کنید تا طلایی شود و از تابه خارج کنید .
  4. پیاز  نگینی خرد کنید در همان تابه سرخ کنید  اگر لازم بود مقداری روغن اضافه کنید .
  5. پس از آنکه پیاز سرخ شد. سیب زمینی و کدو سبز را درون تابه بریزید، مقداری نمک، فلفل و نعناع خشک به مواد اضافه کنید .
  6. سپس گوجه فرنگی رنده شده را به مواد اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا خوراک کدو سبز به آرامی بپزد   و جابیفتد. بعد از 30 دقیقه خوراک آماده است، این خوراک خوشمزه با نان سنگگ و سبزی بسیار خوشمزه است .

تهیه خوراک کدو سبز و قارچ

مواد لازم:

  • کدو سبز : 2 عدد
  •  قارچ خرد شده: 2 پیمانه
  • پیاز متوسط :1 عدد
  • هویج: 2 عدد
  •  آبغوره: 3 قاشق غذاخوری
  •  نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  1. طرز تهیه:
    برای تهیه این خوراک ساده تمام سبزیجات را شسته و کدو سبز، قارچ، هویج و پیاز را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و به صورت لایه لایه در ظرف پیرکس مخصوص فر بچینید.و  لایه‌ها سبزیجات  کمی نمک، فلفل، آبغوره و روغن زیتون بریزید.
  2. در این مرحله فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگرادروشن  کنید و ظرف حاوی سبزیجات را در فر قرار دهید.
  3. ۳۰ دقیقه  اجازه دهید  تا سبزیجات پخته و نرم شوند. خوراک شما آماده است . با نان یا به صورت خالی میل کنید چون این غذا رژیمی است.
کدو سبز

خورش کدو سبز

طرز تهیه خورشت کدو سبز با گوشت تکه ای

مواد لازم:

  • کدو سبز قلمی : 5 عدد
  •  گوشت خرد شده : 250 گرم
  •  پیاز متوسط :1 عدد
  •  گوجه فرنگی : 3 عدد
  •  رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • آب لیمو  یا آبغوره  یا لیمو عمانی برای چاشنی به دلخواه

طرز تهیه:

  1. ابتدا پیاز  را نگینی خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن سرخ کنید.سپس گوشت  خورشتی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت  تغییر کند . ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید  سپس  ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهیدخورش به جوش آید سپس شعله را کم کنید تا به مدت ۱/۵ ساعت گوشت خوب بپزدو نرم شود می توانید از زود پز استفاده کنید.
  2.  تا گوشت می پزد کدو های شسته شده را با پوست از طول برش بزنید و با کمی روغن سرخ کنید. پس از اینکه گوشت‌ها نرم و پخته شدند، کدو‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید.
  3. گوجه‌های رنده شده، نمک و فلفل را نیز به خورش  اضافه کنید (می توانید از کمی رب  گوجه فرنگی سرخ شده برای خوش رنگ شدن خورش نیز استفاده کنید و گوجه را نیز حلقه ای  خرد کنید و سرخ کنید )و به مدت ۲۰ دقیقه آن را روی حرارت  ملایم بگذارید تا جا بیفتد.
  4. خورشت کدو سبز شما آماده  است با برنج رعفرانی سرو کنید.
کدو سبز

خورش کدو سبز با مرغ

طرز تهیه خورشت کدو سبز با مرغ

مواد لازم:

  •  کدو سبز تازه و ریز:  6 عدد
  •  سینه مرغ:  1 عدد
  •  پیاز :  1 عدد
  •  رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذاخوری
  •  آبغوره:  به میزان دلخواه
  •  نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

  1.  برای تهیه این خورش بی نظیر ابتدا کدو‌ها را شسته و درسته با پوست در روغن سرخ کنید. تا همه جای آن‌ها طلایی شود، کدو ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
  2. سپس سینه مرغ  خرد شده و را در همان تابه با  کمی نمک، فلفل و زردچوبه  و تفت دهید تا طلایی شوند. و مرغ سرخ شده را از تابه خارج کنید.
  3. پیاز رانگینی خرد کرده  را در همان تابه سرخ کنید  تا طلایی شود سپس  رب گوجه فرنگی، زردچوبه و فلفل به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهیدتا رب خوب سرخ شود. 2 لیوان آب جوش اضافه کرده و سپس مرغ‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید اگر مایل بودید 1 عدد لیمو عمانی هم اضافه کنید تا طعم خورش بهتر شود . در تابه را  گذاشته اجازه دهید با حرارت کم گوشت مرغ  به مدت ۳۰ دقیقه در سس بپزد.
  4. بعد از ۳۰ دقیقه کدو‌های سرخ شده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد ، نمک و فلفل و آبغوره یا دانه های غوره به آن اضافه کنید تا مزه دار شود.این خورش خوشمزه را با برنج زعفرانی میل کنید

طرز تهیه سوفله کدو بادمجان

مواد لازم:

  • کدو سبز :نیم کیلو
  •  بادمجان قلمی :نیم کیلو
  •  گوشت چرخی: 200 گرم
  •  پیاز:  1 عدد
  •  قارچ:250 گرم
  •  فلفل دلمه ای: نصف یک عدد
  • پنیر پیتزا :250 گرم
  • رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذاخوری
  •  سس بشامل :1 پیمانه
  •  نمک و فلفل به میزان لازم
  •  روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

  1.  برای تهیه این سوفله خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها و کدو سبزها را  پوست بگیرید،
  2. سپس بادمجان‌ها و کدو‌ها را از طول برش زده و تلخی بادمجان را بگیرید و آنها را در روغن سرخ کنید.
  3. گوشت چرخی در تابه چرب شده  را بر روی حرارت کم تفت دهید ، پیاز داغ، فلفل دلمه‌ای ریزخرد شده، نمک، زردچوبه و فلفل را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید.در تابه را بسته تا سبزیجات نرم شوند،سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید .
  4. قارچ را به صورت ورقه ای برش زده و در مقداری روغن  روی حرارت بالا تفت دهید، سپس آن رابه  گوشت اضافه کنید.
  5. فر را روی درجه حرارت 180 درجه روشن کنید . کف و دیواره‌های یک ظرف پیرکس مخصوص فر  را چرب کنید، یک لایه بادمجان و کدوی سرخ شده، کف ظرف بچینید. روی بادمجان و کدو را با سس گوشت بریزید ، سپس مقداری سس سفید و پنیر پیتزای رنده شده روی آن بریزید. لایه‌ها را به همین ترتیب تکرار کنید تا همه مواد تمام شود.  لایه آخر پنیر پیتزای رنده شده بریزید.
  6. ظرف را در فر قرار دهید ، قرار دهید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا روی سوفله طلایی شود. کمی که خنک شد ظرف را از فر خارج کنید و سرو کنید .

طرز تهیه کدو شکم پر بسیار خوشمزه

مواد لازم:

  • کدو سبز : 10 عدد
  •  گوشت چرخی : 300 گرم
  • پیاز : 2 عدد
  •  قارچ :250 گرم
  •  فلفل دلمه : 1 عدد
  • سیر : حبه4
  •  رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا : 500 گرم
  •  نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  •  روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

  1.  برای تهیه کدو شکم پر از کدوهای متوسط استفاده کنید ابتدا کدو‌های شسته شده از وسط یک برش طولی بزنید، و با یک قاشق وسط آن‌ها را خارج کنید تا یک لایه ی  نیم سانتی متر از کدو‌ها باقی بماند.
  2.  داخل کدو‌ها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. سپس  کدو‌ها  خالی شده را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  3. گوشت را در تابه  چرب شده ریخته و بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا با آب خود بپزد و کنار بگذارید.
  4. در تابه ای  مقداری روغن اضافه کرده و پیاز ریز خرد شده را به آن اضافه کنیدو تفت دهید تا  طلایی شود. سیر له شده، فلفل دلمه‌ای ریزخرد شده، محتویات داخل کدو و نمک، زردچوبه و ادویه را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید تا سبزیجات نرم شده  شود.10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا  آب مواد جمع شود.
  5.  قارچ را در تابه‌ای جداگانه  با حرارت بالاسرخ کنید تا آب آن کاملا کشیده شود، سپس به  مواد اضافه کنید .
  6. گوشت چرخ کرده تفت داده  و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده  و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.نمک و فلفل سس را به اندازه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  7. کدو‌های سرخ شده را در کف  تابه بچینید، شکم کدو ها  را با سس گوشت پر کنید و مقداری پنیر پیتزای رنده شده روی آن‌ها بریزید.
  8. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید، زیر آن شعله پخش کن قرار دهید و در تابه را ببندید. حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا خوراک بر روی حرارت ملایم بپزد و پنیر روی آن ذوب شود.
  9.  یا برای 20 دقیه داخل فر قرار دهیدبا درجه حرارت 180 درجه قراردهید.کدوی شکم پر شما آماده است نوش جان
Abgoshet nokhid

آبگوشت نخود / طرز تهیه آبگوشت نخود بسیار مقوی برای دوران نقاهت افراد مبتلا به کرونا

مردم جهان در شب کریسمس چه غذاهایی می خورند؟

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا