سرطان روده ی بزرگ/ 7روش تشخیص سرطان روده ی بزرگ

پنج‌شنبه 11 دی 1399 سلامت
saratan colon

فهرست مطالب :

1-سرطان روده‌ ی بزرگ

2-راهای پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ

3-علائم و نشانه‌های سرطان روده‌ ی بزرگ چیست؟

4-روش‌های تشخیص سرطان روده‌ ی بزرگ

5-درمان سرطان پیشرفته روده‌ی بزرگ

سرطان روده‌ ی بزرگ

در مقاله قبلی درباره  بیماری  یبوست  که باعث بیماریهای زیادی در بدن می شود مطالب مفیدی ارایه دادیم  یکی از این بیماریها سرطان روده ی بزرگ  است که یکی ار عوامل ایجاد آن در بدن یبوست است که اگر درمان نشود باعث سرطان روده ی بزرگ می شود . سرطان روده ی بزرگ زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد زیادی از سلول‌ها شروع به رشد بی‌رویه و غیر طبیعی  در جداره‌ی روده‌ی بزرگ می‌کنند . سرطان روده ی بزرگ اگر سریع توسط پزشک  تشخیص داده شود قابل  درمان است.

 

saratab rodhe bozog

سرطان روده ی  بزرگ

راهای پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ

برای اینکه زندگی سالم داشته باشیم و کمتر به بیماریها گرفتار شویم حتما باید به غذایی که می  خوریم توجه کنیم. با رعایت نکاتی که در زیر اشاره شده تا حدی می توان از سرطان روده ی بزرگ جلوگیری کرد.

  1. از خوردن غذاهای دیر هضم مانند گوشت گاو و گوساله و یا گوشتی که به‌صورت نیم‌پز و با حرارت بالا طبخ شده باشد، دوری کنید. مصرف این نوع از گوشت‌ها بسیار مضر بوده و بدن  آنهارابه‌سختی می‌تواند هضم کند.
  2.  با رژیم مناسب و پیاده روی مدام و ورزش سبک چربی‌های اطراف شکم خود را  آب کنید.
  3. سیگار  نکشید. و از مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی استفاده نکنید.
  4. حتما مشکلات گوارشی ابتدایی خود را  جدی بگیرید و مشکلات  یبوست و  درد معده را برطرف کنید. این عوامل نقش بسیار مؤثری در ایجاد پولیپ ها دارند. که اگر پولیب درمان نشود یکی  از دلایل  سرطان روده ی بزرگ است.
  5. استرس و اضطراب خود را کنترل کنید .چرا که نقش ریادی در ایجاد بیمارها دارد.
سزطان روده بزرک

سرطان روده بزرگ

علائم و نشانه‌های سرطان روده‌ ی بزرگ چیست؟

 وقتی توده ای بد خیم در بدن رشد می کند معمولا علایم ندارد و سرطان روده‌ی بزرگ نیز علائم اولیه  مشخصی ندارد،  پس افراد بالای ۵۰ سال و  افرادی  که طولانی مدت  مشکلات گوارشی  مانند معده درد و یبو ست مدام و یا پولیپ دارند، باید به طور مرتب تحت نظر پزشک مر بوطه در این زمینه چکاپ انجام دهند. که این چکاب با نظر پزشک از آزمایش خون و مدفوع  و کولونوسکوپی تا مراحل پیشرفته تر می باشد .با  تشخیص زودهنگام  سرطان روده بزرگ به  درمان بیماری  بسیار کمک می‌کند. هنگامی‌که  سزطان روده بزرگ  پیشرفت می‌کند علائمی مانند خون در مدفوع، درد در ناحیه‌ی شکم، یبوست و یا اسهال، کم کردن ناگهانی وزن و یا احساس خستگی دائمی  در فرد نمایان می شود.

روش‌های تشخیص سرطان روده‌ ی بزرگ

برای تشخیص سرطان روده ی بزرگ روشهای مختلفی وجود دارد که در زیر مختصر اشاره کردیم  که متداول ترین روشهای تشخیص  آزمایش مدفوع و کولونوسکوپی است و اگر وجود سرطان در روده مشخص شود از روشهای پیشرقته تر استفاده می شود.

1.بیوپسی (نمونه برداری)

بیوپسی  تنها تستی است که می‌تواند سرطان روده بزرگ را به طور قطعی تشخیص دهد. بعد از ارسال نمونه به آزمایشگاه، نمونه توسط پزشک پاتولوژیست بررسی می‌شود. امکان گرفتن بیوپسی حین انجام کولونوسکوپی وجود دارد.

2.آزمایش خونCBC

از آن جایی که سرطان روده ی بزرگ اغلب به داخل روده خونریزی می دهد، ممکن است افراد درگیر این سرطان دچار کم خونی نیز بشوند. سنجش تعداد گلبول‌های قرمز در خون، که بخشی از آزمایش کامل خون (CBC) است، می‌تواند احتمال خونریزی را نشان بدهد.

 4.MRI

این تست که توسط میدان‌های مغناطیسی استفاده می‌کند، جزئیاتی از بدن را در اختیار قرار می دهد. از رنگ مخصوصی به نام ماده کنتراست برای داشتن تصویر واضح تر استفاده می‌شود. MRI بهترین تست تصویربرداری است که نشان می دهد سرطان روده بزرگ در کدام قسمت رشد کرده است.

5.انجام کولونوسکوپی

انجام کولونوسکوپی متداولترین روش تشخیص سرطان روده ی بزرگ است .  افرادی که بالای ۵۰ سال دارند هر ده سال یک‌بار بایستی کولونوسکوپی انجام دهند البته این مدت زمان را پزشک باید به شما اعلام کند . انجام  کولونوسکوپی با عکس برداری از روده بزرگ به  تشخیص و پیدا کردن سریع پولیپ ها و توده‌های کوچک، در تشخیص سریع بیماری کمک می‌کند.

6انجام سی‌تی‌اسکن

در روش سی‌تی‌اسکن با عکس‌برداری سه‌بعدی از روده‌ها، پولیپ‌ها و توده‌های احتمالی در روده‌ها را شناسایی می‌کند. که در این روش شاید پولیپ های کوچک دیده نشود . انجام  دادن -سی‌تی‌اسکن هر ۵ سال یک‌بار برای افراد بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود.

7.آزمایش مدفوع

با آزمایش غربالگری مدفوع آزمایش  و آزمایش ایمونوژنیک مدفوع می‌تواند وجود خون در مدفوع مشخص کرد  . وجود خون در مدفوع می‌تواند یکی از علائم سرطان روده ی بزرگ باشد  باشد. که این آزمایش  سه نمونه از مدفوع در سه روز از بیمار گرفته می شود. پزشکان معمولاً انجام این آزمایش را به‌طور سالانه توصیه می‌کنند. چنانچه وجود خون  در مدفوع مثبت باشد بایستی کولونوسکپی انجام دهید.

درمان سرطان پیشرفته روده‌ی بزرگ

سرطان روده‌ی بزرگ در مواردی باوجود پیشرفته شدن بیماری می‌تواند قابل‌درمان باشد. راهای درمانی در سرطان روده ی  بزرگ  جراحی و شیمی‌درمانی می‌باشد. در مواردی پرتودرمانی نیز توسط پزشک تجویز می‌شود. چنانچه  ارگان‌های دیگر را نیز در گیر سرطان شده باشد ، طول مدت بهبودی و درمان شخص طولانی‌تر می‌شود. شیمی‌درمانی و پرتودرمانی تا حدودی علائم را بهبود می‌بخشد و به زنده ماندن بیشتر شخص کمک می‌کنند.

 

عامل افسردگی

10 فقر مواد مغذی در بدن که عامل افسردگی می شود

gyahe Ostokhodos

9 خاصیت گیاه اسطو خودوس/ گیاه اسطوخودوس یک قرص خواب آور

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا