اگر علاقهمند به شیرینی پزی و پخت انواع کیک باشید، حتما میدانید که بعد از پخت کیک، پوشاندن آن با یک لایه خامه خوشمزه و تزیین آن اهمیت زیادی دارد. همه کیکهایی که در خانه درست میکنیم مناسب خامه کشی نیستند. معمولا برای خامه کشی از کیکهای اسفنجی پایه و کلاسیک و کیک شیفون استفاده میشود. کیکهای اسفنجی بافت نرم و ابری شکلی دارند. این بافت نرم به دلیل وجود سفیده تخم مرغ زده شده است. همچنین به دلیل چربی پایین، این نوع کیکها برای تزیین با انواع خامه و باتر کریم مناسب هستند.
چرا کیکهای اسفنجی برای خامه کشی مناسب هستند؟
همانطور که در اشاره شد، کیک اسفنجی و شیفون جزو بهترین کیکها برای خامه کشی هستند. به دلیل وجود سفیده تخم مرغ همزده در دستور پخت، این کیک بافت نرم و ابری دارد. همچنین این کیک چربی کمی دارد و در دستور آن از لبنیات مثل شیر استفاده نمیشود به همین دلیل مناسب خامه کشی است. برای درست کردن کیک اسفنجی پایه، باید زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. بهتر است این کار را هنگامی که تخم مرغها را از یخچال بیرون میآورید انجام دهید. دقت داشته باشید که اگر درون سفیده تخم مرغ چربی یا زرده تخم مرغ باشد، به خوبی هوادهی نمیشود و روی بافت نهایی کیک تاثیر منفی خواهد گذاشت.
مواد لازم
6 عدد تخم مرغ بزرگ (زرده و سفیده جدا شده)
1 پیمانه آرد کیک الک شده
¼ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
¼ قاشق چایخوری نمک
1 پیمانه شکر
½ قاشق چایخوری وانیل
2 قاشق غذاخوری آب
¾ قاشق چایخوری کرم تارتار
رنده پوست لیمو 1 عدد
طرز تهیه
فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
کف دو عدد قالب کیک 25 سانتیمتری را با کاغذ روغنی بپوشانید.
زرده و سفیده تخم مرغها را تا زمانی که تخم مرغها سرد هستند جدا کنید و بگذارید تا به دمای اتاق برسند. (چیزی حدود 30 دقیقه)
آرد را با نمک و بیکینگ پودر مخلوط کنید و الک کنید و کنار بگذارید.
زردههای تخم مرغ را با 135 گرم یا از شکر درون یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی مخلوط کنید. زمانی که رنگ زرده تخم مرغها روشن و غلیظ شد، وانیل، آب و رنده پوست لیمو را اضافه کنید و با همزن برقی کاملا مخلوط کنید. اضافه کردن رنده پوست لیمو اجباری نیست ولی به گرفته شدن بوی تخم مرغ کمک زیادی میکند.
در یک کاسه کاملا تمیز سفیدههای تخم مرغ را با همزن برقی مخلوط کنید تا زمانی که حجم سفیدهها چند برابر شود و حالت فومی پیدا کند. سپس کرم تارتار را به سفیدهها اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که پرههای همزن را از کاسه سفیده تخم مرغ خارج میکنید باید سفیده فرم قلههای برجسته بگیرد. سپس باقی مانده شکر را به سفیدهها اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید تا سفیدههای تخم مرغ براق شوند و وقتی که پرههای همزن را از درون کاسه خارج میکنید قلههای نوک تیز سفیده تخم مرغ را ببینید.
آرد را در چند مرحله روی زردههای تخم مرغ الک کنید. هر بار حدود آرد را به زردهها اضافه کنید و آرام با لیسک مخلوط کنید.
کمی از سفیدههای تخم مرغ زده شده را به خمیر اضافه کنید و با لیسک فولد کنید. سپس باقی ماننده سفیده را اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر کیک یکدست شود. خمیر را درون قالبها بریزید و روی آن را صاف کنید. دقت داشته باشید که دیوارههای قالب نباید به هیچ وجه چرب شده باشند چون در این صورت کیک شما به میزان لازم پف نخواهد کرد.
قالبها را برای 28 الی 35 دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید. برای اینکه مطمئن بشوید کیک شما آماده است یا نه، با یک خلال دندان کیک را تست کنید. اگر خلال دندان تقریبا تمیز بیرون آمد، به این معناست که کیک اسفنجی شما آماده شده است.
آموزش خامه کشی روی کیک اسفنجی
به چه دلیل کیک اسفنجی پف نمیکند؟
برای پف کردن کیک اسفنجی باید زرده و سفید تخم مرغ را از هم کاملا جدا کنید. برای اینکه سفیده تخم مرغ بیشتر پف کند بهتر است شکر یا پودر قندی که قرار است به کیک و شیرینی اضافه کنید را به سفیده ها اضافه کنید و با هم زن خوب بزنید. حتما سفیده تخم مرغ را در یک جهت هم بزنید و جهت همزن را تغییر ندهید. همچنین در مرحله بعد سفیده تخم مرغ را با قاشق سیلیکونی یا چوبی به زرده اضافه کنید.
نکات پخت کیک اسفنجی
برای اینکه مطمئن شوید کیک خوب پف میکند، آن فر را قبل از گذاشتن کیک درون آن گرم کنید. همیشه برای پخت هر کیکی آرد را چند بار الک کنید این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود در نتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
با باز کردن درب فر، درجه حرارت آن را کاهش می دهید و این کار باعث می شود نان و یا شیرینی شما به خوبی پف نکند. بعد از آماده شدن کیک و بیرون آوردن آن از قالب، ناصافیهای کیک را جدا کنید و با خامه فرم گرفته یا باتر کریم کیک را خامه کشی کنید.
ارسال دیدگاه