سرطان مثانه /6 راه درمان، علائم و نشانه های سرطان مثانه

یکشنبه 22 فروردین 1400 سلامت
سرطان مثانه

لیست مطالب

1-سرطان مثانه چیست؟

2-انواع سرطان مثانه

3-علائم سرطان مثانه عبارتند از

4-چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند؟

5-درمان سرطان مثانه

سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص سرطان مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر است.

سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود.در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند.

آمارها تقریباً 38.5٪ از مردان و زنان در طول زندگی خود با نوعی سرطان تشخیص داده شده اند. شیوع گسترده ، سرطان یک بیماری کشنده است. با این حال ، با توجه به تلاش های مستمر در زمینه علوم پزشکی ، چندین روش درمانی که نتایج مثبت ارائه می دهند ، در حال تکامل هستند.

 

سرطان مثانه

سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه

سه نوع سرطان با توجه به نوع سلول‌های بدخیم (سرطانی) در سلول‌های پوشش دستگاه ادراری مثانه ایجاد می‌شوند:

۱-سرطان مثانه عمدتا چهار نوع است:

کارسینوم سلول ترانزیشنال (Transitional Cell Carcinoma):

در این نوع سرطان مثانه ، تومورها ممکن است به مثانه محدود شوند یا از مجاری ادراری به لایه های عمیق مثانه گسترش یابند. مجرای ادراری پوشش اپیتلیوم در لگن کلیه ، حالب ، مجرای ادرار و مثانه است.

۲-کارسینوم سلول سنگفرشی (Squamous Cell Carcinoma):

سلولهای سنگفرشی سلولهای تخت و نازکی هستند که پس از عفونت طولانی مدت در مثانه تشکیل می شوند. سرطان از این سلول ها شروع می شود.

۳-آدنوکارسینوم (Adenocarcinoma)

سلولهای غده ای در مثانه مخاط تولید و ترشح می کنند. این نوع سرطان از سلولهای غده ای شروع می شود.

۴-سرطان مثانه سطحی:

اگر سرطان محدود به پوشش مثانه باشد ، آن را به عنوان سرطان مثانه سطحی می شناسند. سرطان ممکن است به دیواره عضله مثانه گسترش یابد ، یا به غدد لنفاوی و اندام های نزدیک به آن گسترش یابد.

نکته مهم این است که ، اگر سرطان مثانه زود تشخیص داده شود ، در اکثر مواقع قابل درمان است.

انواع سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه

علائم سرطان مثانه عبارتند از:

خون در ادرار

ادرار دردناک

تکرر ادرار

ادرار فوری

بی اختیاری ادرار

درد در ناحیه شکم

درد در کمر

 

سرطان مثانه

سرطان مثانه

چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند؟

کسانی که در خانواده سیگار می کشند یا سابقه سرطان مثانه دارند یا به مدت طولانی در معرض مواد شیمیایی صنعتی قرار دارند ، در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.

  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی عامل سرطان
  • عفونت های مزمن مثانه
  • مصرف مایعات کم
  • مرد بودن
  • سفید بودن
  • مسن تر بودن، از آنجا که اکثر سرطان های مثانه در افراد بالای 55 سال رخ می دهد
  • داشتن یک رژیم غذایی پرچرب
  • داشتن سابقه خانوادگی سرطان مثانه
  • درمان قبلی با داروی شیمی درمانی به نام سیتوکسان
  • داشتن پرتودرمانی قبلی برای درمان سرطان در ناحیه لگن

 

درمان سرطان مثانه

درمان سرطان مثانه

درمان سرطان مثانه

دانشمندان در تشخیص خصوصیات سلولهای طبیعی و سرطانی در مثانه و همچنین بینشی در مورد چگونگی کمک به سلولهای سرطانی برای رشد و گسترش به سایر قسمتهای بدن پیشرفت زیادی داشته اند. آنها اکنون در تلاشند تا با استفاده از این دانش روشهای جدیدی را برای درمان سرطان مثانه و سایر روشها به دست آورند.

۱-غربالگری و آزمایش های تشخیصی:

اکنون آزمایشات جدید قادر به یافتن مواد مختلفی در ادرار هستند که می توانند به کشف سرطان مثانه کمک کنند. آنها در درجه اول برای تشخیص سرطان مثانه یا جستجوی خطرات و احتمال عود در افرادی که قبلاً تحت درمان قرار گرفته اند ، استفاده می شوند. محققان اکنون در تلاشند تا دریابند كه آیا این آزمایشات غربالگری می تواند در یافتن سرطان مثانه در افرادی كه هیچ علائم یا نشانه ای از خود نشان نمی دهند ، كمك كند.

۲- جراحی:

این روزها جراحان از روش جدیدتری برای سیستکتومی استفاده می کنند ، جایی که جراحان از بازوهای رباتیک برای انجام جراحی استفاده می کنند. معمولاً از آن به عنوان سیستکتومی رباتیک یاد می شود و به جراح اجازه می دهد تا از طریق برش های کوچک به جای یک برش بزرگ عمل کند. این به بیماران کمک می کند تا خیلی سریعتر بهبود یابند. همچنین می تواند در انواع دیگر سرطان مانند سرطان پروستات مورد استفاده قرار گیرد.

جراحی انواع مختلفی دارد که یکی از روش‌های آن ممکن است روی بیمار انجام شود

*برداشت پیشاب‌راه با استفاده از جریان الکتریسیته (TUR)

*سیستکتومی رادیکال

*سیستکتومی جزئی

*انحراف ادرار

۳-ایمونوتراپی:

 

اکنون داروهای ایمونوتراپی برای درمان سرطان مثانه موجود است. این یک روش درمانی است که از سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان استفاده می کند و با استفاده از موادی که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه موثر با سلولهای سرطانی مهاجم بازیابی می کنند ، انجام می شود.

 

۴-فتودینامیک درمانی:

درمان فتودینامیکی یا PDT اکنون تحت بررسی است تا بفهمد آیا در درمان سرطان های مثانه در مراحل اولیه مفید است یا خیر. در این روش درمانی ، جراح داروی حساس به نور را به جریان خون تزریق می کند. پس از آن ، فرم خاصی از نور لیزر با کمک سیستوسکوپ به لایه داخلی مثانه متمرکز می شود. نور ترکیب سلولهای سرطانی را که خود را از بین می برد تغییر می دهد.

 

۵-ایمونوتراپی داخل مثانه:

 

این فرم دیگری از درمان ایمنی است که قبلاً برای درمان سرطان های دیگر استفاده شده است. BCG نوعی درمان درون مثانه ای است که در آن میکروب به صورت مایع به مثانه تزریق می شود. این باعث جذب سلولهای ایمنی به مخاط مثانه می شود که به طور مداوم سلول های سرطانی را از بین می برد.

 

۶-شیمی‌درمانی:

شیمی‌درمانی یکی از روش‌های درمان سرطان است که از داروها برای متوقف ساختن رشد سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند، شیمی‌درمانی این کار را با کشتن سلول‌ها یا با توقف تکثیر آن‌ها انجام می‌دهد. وقتی شیمی‌درمانی از طریق دهان یا تزریق وریدی یا عضلانی انجام می‌شود، داروها وارد جریان خون می‌شوند و می‌توانند از طریق بدن به سلول‌های سرطانی برسند.

منبع:www.lybrate.com

pak sazy sorat

پاکسازی صورت / روش های ساده و کم هزینه برای پاکسازی صورت در منزل

mhe magzy

مه مغزی چیست/ راه های ساده برای جلوگیری از مه مغزی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا