بیوگرافی صدام حسین دیکتاتور عراق

دوشنبه 13 آذر 1402 بیوگرافی
صدام حسین

چکیده ای از بیوگرافی صدام حسین

نام:صدام حسین عبدالمجید تکریتی

متولد:۲۸ آوریل ۱۹۳۷

محل تولد:العوجه، استان صلاح‌الدین، پادشاهی عراق

درگذشته: ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ (۶۹ سال)

علت: مرگ اعدام

حزب سیاسی:حزب عربی سوسیالیستی بعث/حزب بعث  /جبهه پیشرو ملی

همسر:ساجده طلفاح-سمیره شهبندر

فرزندان:عدی صدام حسین (مرده)، قصی صدام حسین (مرده)، رغد حسین رانا

صدام حسین کیست

صدام حسین

صدام حسین عبدالمجید التکریتی، پنجمین رئیس‌جمهور کشور عراق و عامل کشتار مردم عراق و تحمیل هشت سال جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران بود. وی در سال ۱۹۳۷ میلادی در حوالی تکریت عراق به دنیا آمد و در ده‌سالگی به بغداد نقل مکان کرد. در این شهر، تحصیلات خود را آغاز کرد و در دوره دبیرستان به عضویت در حزب بعث عراق پیوست.

صدام در سال ۱۹۵۸ به اتهام قتل یک مقام دولتی در تکریت زندانی شد و در سن ۲۲ سالگی با مشارکت در ترور عبدالکریم قاسم، رئیس‌جمهور آن زمان عراق، به مصر گریخت. در مصر، تحصیلات خود را ادامه داد و پس از برکناری حسن البکر از نخست‌وزیری و اعضای حزب بعث از مناصب دولتی، به فعالیت‌های زیرزمینی مشغول شد.

در سال ۱۹۶۸، حزب بعث با حمایت آمریکا، کودتایی را در عراق انجام داد و صدام به عنوان معاون البکر به قدرت رسید. پس از استعفای البکر در سال ۱۹۷۹، صدام به ریاست کشور ترقی یافت. او با به دست آوردن قدرت، احزاب را ممنوع اعلام کرد و با مخالفان خود به‌طور سختگیرانه برخورد کرد. در دوران پس از انقلاب اسلامی ایران، سیاست سرکوب شیعیان را در عراق تشدید کرد و در نهایت به جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران که هشت سال طول کشید، دست زد.

صدام حسین متولد چه سالی است

صدام حسین در سال ۱۹۳۷ (۸ اردیبهشت ۱۳۱۶ شمسی)به دنیا آمد. پدر صدام، حسین عبدالمجید، پیش از تولد او درگذشت. مادرش پس از مدتی مجدداً ازدواج کرد. ناپدری صدام به نام ابراهیم حسن، با او رفتار خشن و ناپسندی داشت. صدام تحصیلات ابتدایی خود را در تکریت شروع کرد و در ده سالگی، به همراه دایی خود خیرالله طلفاح، به بغداد نقل مکان کرد و در آنجا تحصیلات خود را ادامه داد.

صدام حسین  متولد کجاست

صدام حسین در روستای العوجه تکریت در کشور عراق و در خانواده‌ای چوپان به دنیا آمد.

خانواده صدام حسین

پدرش پیش از به دنیا آمدن صدام کشته. چند ماه بعد برادر بزرگتر صدام بر اثر سرطان درگذشت. هنگامی که صدام به دنیا آمد، مادرش که به دلیل مرگ پسر بزرگش و ناپدید شدن شوهرش به شدت افسرده شده بود. به همین دلیل مادر وی نتوانست به طور مطلوب از صدام مراقبت کند.  مادرش با مرد دیگری ازدواج کرد و صدام دارای سه برادر ناتنی شد. صدام در سه سالگی به بغداد فرستاده شد تا نزد عمویش «خیرالله طلفاح» زندگی کند.

سال‌ ها بعد، صدام برای زندگی با مادرش به العوجه بازگشت، اما پس از آزار ناپدری‌اش، به بغداد گریخت تا دوباره با عمویش طلفاح، که یک مسلمان سنی مذهب معتقد و ملی‌ گرای سرسخت عرب بود زندگی کند. زندگی با خیرالله، تأثیر عمیقی بر صدام جوان گذاشت.

صدام حسین و حزب بعث

در سال ۱۹۵۶ میلادی، هنگامی که صدام حسین در دوره دبیرستان بود، تحت تأثیر اندیشه‌های ملی‌گرایی حزب بعث عراق قرار گرفت و عضو این حزب شد. حزب بعث عراق در سال ۱۹۵۱ تأسیس شده بود و یک شاخه از حزب بعث سوریه بود که توسط میشل عفلق، یک مسیحی سوری با گرایش چپ و بر پایه اندیشه ناسیونالیستی، در سال ۱۹۴۳ در دمشق تأسیس شده بود. صدام در سال ۱۹۵۷ میلادی (۱۳۲۶ شمسی)، در سن ۲۰ سالگی به حزب بعث پیوست.

همسر و فرزندان صدام

صدام اولین بار در سال ۱۹۶۳ با ساجده طلفاح دختر دایی بزرگش که یک معلم بود ازدواج کرد. نتیجهٔ این ازدواج دو پسر به نام‌های «عدی حسین» و «قصی حسین» و سه دختر به نام‌های «رنا حسین»، «رغد حسین» و «حلا حسین» بود.

صدام همچنین دو بار دیگر ازدواج کرد. او سمیره شهبندر را در سال ۱۹۸۶ و پس از طلاق اجباری از شوهرش به عقد خود درآورد. (گفته می‌شود که سمیره همسر مورد علاقهٔ وی بوده‌است).

همسر سوم وی ندال الحمدانی مدیرکل مرکز تحقیقات انرژی خورشیدی در شورای تحقیقات علمی عراق بود که مانند سمیره مجبور به ترک شوهرش شده بود.

آغاز فعالیت نظامی حسین صدام

صدام حسین

صدام حسینهدف نهایی ایدئولوژیک حزب بعث اتحاد کشور های عربی در خاورمیانه بود.

در ۷ اکتبر ۱۹۵۹ (۱۴ مهر ۱۳۳۸ شمسی)، صدام و سایر اعضای حزب بعث تلاش کردند تا عبدالکریم قاسم، رئیس جمهور وقت عراق را ترور کنند.

دلیل این حزب، مقاومت او در برابر پیوستن به جمهوری عربی در حال ظهور و اتحاد با حزب کمونیست عراق بود.

در درگیری عبدالکریم قاسم با بعثی ها و در جریان این سو قصد، راننده عبدالکریم قاسم کشته شد. عبدالکریم قاسم نیز چندین گلوله خورد، اما زنده ماند.

صدام از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفت. چند نفر از قاتلان احتمالی، دستگیر و محاکمه و اعدام شدند.

اما، صدام و چند نفر دیگر موفق به فرار به سوریه شدند و مدت کوتاهی در آنجا ماندند.

صدام در سال ۱۹۶۳ به عضویت حزب بعث عراق درآمد. حزب بعث یک حزب سیاسی پان عربیستی و سوسیالیستی است.

صدام به عراق بازگشت ولی هنگامی که گروه ضدبعثی که عبدالرحمان عارف ریاست آن را بر عهده داشت قدرت را در اختیار گرفت، صدام را در سال ۱۹۶۴ به زندان انداختند، او در سال ۱۹۶۷ از زندان فرار کرد و تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین رهبران حزب شد.

در ۱۹۶۸ بود که کودتای دوم عراق باعث شد تا حزب بعث به سرکردگی ژنرال احمد حسن البکر که اهل تکریت و باصطلاح دایی صدام بود به قدرت برسد. صدام ۳۱ ساله به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور تقریباً همه‌کاره عراق شد.

صدام در اواخر دههٔ ۱۹۷۰، عملاً رهبر بلامنازع عراق شده بود.

صدام در سال ۱۹۷۶ به درجهٔ ژنرالی نیروهای مسلح عراق رسید. او به سرعت در حال تبدیل شدن به مرد شماره یک دولت بود

پس از آن‌که احمد حسن البکر، رئیس‌جمهور پیر و ضعیف عراق به تدریج توانایی رسیدگی به امور دفتری خویش را از دست داد، نقش صدام به عنوان چهرهٔ دولت عراق در داخل و خارج از کشور پررنگ‌تر گردید.

صدام پیش از این‌که در سال ۱۹۷۹ به‌طور رسمی قدرت را به دست بگیرد، عملاً رهبر عراق شده بود.

او به زودی معمار سیاست خارجی عراق شد و در تمامی جلسه‌ها و دیدارهای دیپلماتیک به عنوان نمایندهٔ ملت عراق حاضر می‌شد.

صدام حسین یک دیکتاتور بود که بر اساس ملی‌گرایی و ناسیونالیسم عربی حکومت می‌کرد. او معتقد بود که عراق باید یک قدرت بزرگ در منطقه باشد. صدام همچنین به دلیل سرکوب مخالفان و نقض حقوق بشر شناخته می‌شد.

 

صدام حسین

صدام حسین

صدام در جنگ به ایران

صدام حسین در سال ۱۹۸۰ به ایران حمله کرد و جنگ ایران و عراق آغاز شد.پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشمکش‌های مرزی بین ایران و عراق آغاز شد و جنگ به صورت رسمی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برابر ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ آغاز شد.

این جنگ در پایان پس از حدود ۸ سال در مرداد ۱۳۶۷ با قبول آتش‌بس از سوی دو طرف و پس از به جا گذاشتن یک میلیون نفر تلفات و ۱۱۹۰ میلیارد دلار خسارات به دو کشور پایان یافت.

 

صدام حسین در جنگ به کویت(جنگ خلیج فارس)

صدام حسین همچنین در سال ۱۹۹۰ به کویت حمله کرد و جنگ خلیج فارس آغاز شد.ند ساعت پس از قطع مذاکرات عراق و کویت بر سر تقسیم درآمد نفت یک منطقه مرزی، ارتش عراق در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۹ (۱۹۹۰) به کویت حمله و این کشور را اشغال کرد.

عراق با این حمله باعث بروز بحران بین‌المللی شد و اخطار شورای امنیت را نپذیرفت. آمریکا در سال ۱۳۶۹ (۱۹۹۱) با ائتلافی از کشورهای دیگر به کویت و سپس به عراق حمله کرد و ارتش عراق را از کویت بیرون راند.

 

حمله آمریکا به عراق

در سال ۲۰۰۳، آمریکا و ائتلاف همراه آن به دلیل وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق به این کشور حمله کردند، بعدتر گفته شد که در زمان حمله آمریکا، هیچ سلاح کشتار جمعی در عراق نبوده است.

دولت و ارتش عراق در طول سه هفته پس از حملهٔ آمریکا و هم‌پیمانانش در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۳ نابود شدند

 

صدام حسین

صدام حسین

اعدام صدام حسین

صدام حسین در سال ۲۰۰۳ توسط نیروهای آمریکایی دستگیر شد و به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت محاکمه شد. صدام حسین در تاریخ ۹ تیر ۱۳۸۳ به همراه ۱۱ تن از سران حزب بعث به صورت حقوقی تحویل دولت موقت عراق شد تا به اتهام جرایم جنگی، ضدبشری و قتل‌عام محاکمه شود. سرانجام صدام در تاریخ یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵ به اعدام با طناب دار محکوم شد.

صدام حسین یکی از بحث‌برانگیزترین شخصیت‌های تاریخ عراق است. او از سوی برخی به عنوان یک قهرمان ملی و از سوی برخی دیگر به عنوان یک دیکتاتور وحشی و جنایتکار شناخته می‌شود.

 

صدام حسین

صدام حسین

مهم‌ترین وقایع دوران حکومت صدام حسین

کودتای حزب بعث در سال ۱۹۶۸
جنگ ایران و عراق از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸
جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۰
حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳

میراث صدام حسین

صدام حسین تأثیر زیادی بر تاریخ عراق گذاشت. او کشور را به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل کرد، اما همچنین باعث کشته شدن صدها هزار نفر و سرکوب مخالفان شد. میراث صدام حسین هنوز هم مورد بحث است. برخی او را یک قهرمان ملی و برخی دیگر او را یک دیکتاتور وحشی می‌دانند.

بیوگرافی دنیل فارکه

بیوگرافی دنیل فارکه، مربی فوتبال آلمانی

مارسلو ویرا

بیوگرافی مارسلو ویرا ستاره برزیل

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا