چکیده بیوگرافی بهروز وثوقی
نام: خلیل
نام خانوادگی: وثوقی
تولد : ۲۰ اسفند ۱۳۱۶
زاده: تهران
ملیت: ایرانی
سال های فعالیت: 1340_تاکنون
پیشه: سینما، تئاتر، دوبله
فرزندان: مهشید، ماهان
محل زندگی: کالیفرنیا سانفرانسیسکو
همسرها: گوگوش (۱۳۵۵–۱۳۵۴) کتایون امجدی ( اکنون )
همسر: متاهل
مدرک تحصیلی: دیپلم
بهروز وثوقی کیست ؟
خلیل وثوقی، با نام هنری بهروز وثوقی، بازیگر اهل ایران، در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۱۶ متولد شد. قبل از ورود به عرصه بازیگری در صنعت سینما، او به عنوان کارمند ادارهٔ مالیات و سپس به عنوان دوبلور و گویندهٔ رادیو تلویزیون فعالیت داشت. خلیل وثوقی برادر دو بازیگر معروف ایران، چنگیز وثوقی و شهراد وثوقی، میباشد، هر دوی آنها نیز در حوزهٔ بازیگری در ایران فعالیت دارند. او در نقشهای برجستهای در فیلمهای مشهوری همچون “قیصر” (۱۳۴۸)، “رضا موتوری” (۱۳۴۹)، “داش آکل” (۱۳۵۰)، “خاک” (۱۳۵۲) و “گوزنها” (۱۳۵۳) به ایفای نقش پرداخته است.
طی فعالیت هنریاش، خلیل وثوقی بارها به عنوان نامزد و برندهٔ جوایز مختلف در جشنوارههای سینمایی شناخته شده است. از جوایز مهم او میتوان به دو مجسمهٔ سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلمهای “قیصر” و “رضا موتوری” اشاره کرد. او همچنین جایزهٔ بز بالدار جشنوارهٔ جهانی فیلم تهران را برای بازی در فیلم “گوزنها” به دست آورد. بهروز وثوقی به دلیل نقش شمایلوارش در فیلم “قیصر” به لقب “قیصر سینمای ایران” شناخته میشود.
خلاصه فعالیت هنری بهروز وثوقی
او از سال ۱۳۳۷ با حضور در فیلم “طوفان در شهر ما” به عرصهٔ سینما وارد شد و تا سال ۱۳۴۷ در نقشهای مختلف حضور داشت. نخستین فیلم معروف او، “صد کیلو داماد” به کارگردانی عباس شباویز در سال ۱۳۴۰ بود. بازی او در فیلم “قیصر” به کارگردانی مسعود کیمیایی، نقطه آغازی برای شهرت او به عنوان یک بازیگر مطرح بود. وی در ادامه فیلمهای متعددی همچون “سوتهدلان”، “ذبیح”، “کندو”، “داش آکل”، “خاک”، “بلوچ”، “تنگسیر”، “همسفر”، “ممل آمریکایی”، “رضا موتوری”، “دشنه”، “طوقی”، “گوزنها”، “سازش”، “کاروانها”، “ملکوت”، “گرگ بیزار”، “فرار از تله”، “قهرمانان” و “زرین” ایفا کرد.
در سال ۱۳۵۷، قبل از انقلاب اسلامی ایران، بهروز وثوقی به آمریکا رفت و در فیلم “گربه در قفس” به کارگردانی تونی زریندست بازی کرد. اقامت او در آمریکا با تحولات انقلاب اسلامی همزمان بود. او در سال ۲۰۰۰ جایزهٔ آکیرا کوروساوا از جشنوارهٔ فیلم سانفرانسیسکو را به عباس کیارستمی اهدا کرد و همچنین بهروز وثوقی نیز جایزهٔ آکیرا کوروساوا را دریافت کرد. پس از انقلاب، او دوستی خود را با ناصر ملک مطیعی و جمشید مشایخی حفظ کرد و تنها با این دو هنرپیشه ارتباط داشت. در آمریکا، بازیگر مشهور آنتونی کوئین نیز رابطهٔ صمیمانهای با او داشت و در فیلم “کاروانها” به همراه او به ایفای نقش پرداخت. خلیل وثوقی همواره به اصول و ارادهٔ خود پایبند بود و در قراردادهای خود تصریح کرده بود که اگر در فیلمی بهعنوان نقش اول نام او ذکر نشود، در آن فیلم نقش نخواهد بازی کرد، حتی اگر این موضوع برای سازندگان فیلم اهمیت داشته باشد و تأثیری بر فروش فیلم نداشته باشد. در حادثهٔ آتشسوزی سینما رکسِ آبادان در مرداد ۱۳۵۷، حاضری جمعیت برای تماشای فیلم “گوزنها” بهروز وثوقی را نشانهٔ اقبال عمومی دانستهاند.
ارسال دیدگاه