پخت نان سبزی مشهدی
نان سبزی مشهدی نوعی نان است که در تهیه آن از سبزیجات استفاده میشود. این نان معمولاً از آرد گندم یا آرد جو و سبزیجات مختلفی مانند پیاز،پیازچه ،انواع سبزیحات ،هویج، کدو، اسفناج، فلفل دلمهای، قارچ، زیتون و … تهیه میشود.
نان سبزی مشهدی طعمی متفاوت و جذاب دارد و میتواند یک میان وعده سالم و البته مفید برای کودکان باشد. این نان همچنین یک گزینه خوب برای افراد گیاهخوار یا وگان است. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه انواع نان سبریجات با ما همراه باشید.
نان سبزیجات یک منبع غنی از مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. فیبر موجود در این نان می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. ویتامین های موجود در این نان نیز برای سلامتی بدن ضروری هستند.
نان سبزیجات همچنین یک منبع خوبی از پروتئین است. پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت های بدن ضروری است.
مواد لازم نان سبزی مشهدی
- آرد :٢کیلو و نیم
- نمک: 25 گرم
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز : 1/2 قاشق غذا خوری
- روغن مایع:250 گرم
- پیاز رنده شده :3 عدد
- سبزی خرد شده تره و جعفری: 750 گرم
- آب: 1 کیلو
- شکر: 25 گرم
- مخمر: 50 گرم
طرز تهیه نان سبزیجات خانم بخشی
- آرد الک شده ، شکر ، نمک، مخمر ، زردچوبه ،فلفل قرمز ، روغن مایع و آب ولرم را با هم مخلوط کرده و ورز میدهیم تا به دست نچسبد .
- از خمیر قسمت های 250 گرمی برداشته و چونه می کنیم. چونه ها را میگذاریم حدود 20 تا 30 دقیقه استراحت کنه.
- بعد با وردنه یا دست به شکل نواری پهن صاف می کنیم. سبزی و پیاز را رو و زیرش می ریزم و می پیچیم.
- مجددا میگذاریم خمیر 30 دقیقه استراحت کنه. بعد که پف کرد با دست پف خمیر را خوابانده و خمیررا روی سینی فر چرب شده قرار داده و در فر دمای180 درجه از قبل روشن شده به مدت 15 تا 20 دقیقه می پزیم روی نانها را میتونید مخلوط کنجد و تخم مرغ و کمی روغن بمالیدو گریل را چند دقیقه روشن کنید مواظب باشید نان نسوزد.
مواد لازم نان پیازچه و جعفری
- پیاز چه :1/4پیمانه
- جعفری :1/4پیمانه
- نمک :1 قاشق غذا خوری
- روغن زیتون :5 قاشق غذا خوری
- زرد چوبه :قاشق غذا خوری
- شیر :3/4 پیمانه
- شکر: 1 قاشق غذا خوری
- آرد سفید: 3 و 3/4 پیمانه
- آب گرم :1و 1/4 پیمانه
- خمیر مایه: 1و 1/4 قاشق چای خوری
طرز تهیه نان پیاز و جعفری
● ابتدا آب گرم را به همراه پودر مخمر و شکر داخل یک کاسه مناسب و بزرگ مخلوط می کنیم و درب آنرا می گذاریم، سپس در یک جای گرم قرار می دهیم تا ۱۰ دقیقه استراحت کند و عمل بیاید.در این مرحله شیر را به همراه روغن زیتون، پیازچه و جعفری ساطوری شده، نمک، زردچوبه و آرد به کاسه حاوی خمیر مایه عمل آمده اضافه می کنیم و با قاشق به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود .
●حالا خمیر را به مدت ۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا یکدست شود و چسبندگی خیلی کمی داشته باشد. در ادامه خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را چونه می گیریم و روی سطح کار قرار می دهیم.
●حالا روی چونه ها را با دستمال می پوشانیم و اجازه می دهیم و به مدت ۱۵ دقیقه در این حالت استراحت کنند. در همین حین سینی فر را با کمی روغن چرب می کنیم و چونه ها را پس از استراحت با وردنه پهن می کنیم.
●چونه ها را باید با وردنه باز کنیم که قطرشان به صورت حدودی ۲۰ سانتی متر باشد. حالا خمیرهای باز شده را داخل سینی فر می چینیم و با دست روی خمیرها طرح می اندازیم، سپس با روغن زیتون روی خمیرها را رومال می کنیم.
●فر را باید از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملا گرم شود، سپس سینی فر را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا نان ها بپزند. پس از اینکه نان ها پختند .
●گریل را روشن کرده و مواظب باشید تا رنگشان بیش از حد تیره نشود، سپس سینی را از فر خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا نان ها کمی خنک شوند. در پایان نان ها را جمع می کنیم و در ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم.
مواد لازم نان سبزیجات خشک
- شکر:1/2 قاشق چای خوری
- خمیر مایه: 1 قاشق چای خوری
- آب ولرم : 1/2 فنجان
- آرد : 240 گرم
- نمک:نصف قاشق چایخوری
- ، یک قاشق پونه خشک ، یک قاشق نعنا خشک ، یک قاشق سماق ، یک قاشق کنجد
- روغن زیتون .1/4 پیمانه
طرز تهیه نان سبزیجات خشک
- شکر را به همراه خمیر مایه و آب ولرم در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و روی آن را پوشانده و 10 دقیقه استراحت دهید تا عمل آید .
- سپس آرد را به همراه نمک و روغن زیتون به خمیر مایه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیر جمع شود و روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید.یک ساعت در جای گرم قرار دهید
- پونه خشک،نعنا خشک سماق کنجد و یک قاشق روغن زیتون را مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید.خمیر را با دست یا وردنه کمی باز کنید.مخلوط سبزیجات را روی خمیر پخش کنید.
- خمیر باز شده را در سینی فر چرب شده قرار دهید و 8دقیقه در فر با دمای 204 درجه قرار دهید تا بپزد .
مواد لازم نان تره
- تره نیم کیلو
- سیر 1 حبه
- اب ولرم 1پیمانه
- آب داغ 4 قاشق سوپ خوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- آرد 4 تا 5 پیمانه
- روغن مایع یا کره آب شده 2 قاشق غذا خوری
- خمیر مایع 1/5 قاشق چای خوری
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه نان تره
برای تهیه نان تره پاک کده و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و داخل میکسر می ریزیم و آب ولرم را به آن اضافه می کنیم.حالا دستگاه را روشن می کنیم تا مواد پوره شوند و بعد داخل کاسه ای می ریزیم و آب داغ را به همراه شکر،روغن مایع و خمیر مایه را به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی مواد را کاملا مخلوط می کنیم.
آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه می کنیم و با همزن یا قاشق مخلوط می کنیم و نمک را نیز اضافه می کنیم و هم می زنیم وقتی خمیر جمع شد خمیر را با دست کمی ورز می دهیم و کاسه را چرب می کنیم و خمیر را وسط کاسه قرار می دهیم و روی آن سلفون می کشیم و اجازه می دهیم تا به مدت 1 ساعت خمیر استراحت کند.
سپس خمیر را روی آن قرار می دهیم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را به دو نیمه مساوی تقسیم می کنیم و چانه می گیرم و روی چانه ها پارچه می اندازیم و روی سطح کار آرد پاشی کرده و چانه ها را با وردنه باز می کنیم .
خمیر باز شده را در سینی آرد پاشی شده می چینیم و 15 دقیقه به خمیرهای باز شده استراحت می دهیم سپس در روغن سرخ می کنیم
در ماهی تابه روغن فراوان ریخته و وقتی خوب داغ شد دو طرف نان ها سرخ شوند.
برای رژیمی تر شدن نان پیاز می توانید تابه تفلون را بدون روغن روی حرارت کم قرار دهید تا داغ شود. سپس نان ها را در آن می پزیم
- در پایان نان ها را داخل سبد نان می چینیم و روی انها را با دستمال می پوشانیم تا خشک نشوند.
ارسال دیدگاه