غذاهای ایرانی به ویژه طرز تهیه 2 نوع آش شهرستانی، از محبوبیت خاصی برخوردارند. در این مطلب به روش تهیه دو نوع آش شهرستانی خوشمزه پرداختهایم که هرکدام طعمی منحصر به فرد دارند و برای مهمانیها یا وعدههای غذایی روزمره مناسب هستند.
آش بی بی
مواد مورد نیاز:
- نخود: یک دوم پیمانه
- لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
- عدس (خیس شده): یک دوم پیمانه
- باقالی: 1 پیمانه
- سبزی آش (خردشده): 200 گرم
- بادنجان (حلقه ای شده): 3 عدد
- پیاز (نگینی خردشده): 2 عدد
- گوجه فرنگی (نگینی خردشده): 3 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 ق س
- اُماج: 1 پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت:
- نخود و لوبیا را از روز قبل خیس کنید و سپس داخل قابلمهای با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود. سپس عدس و باقالی را به آن اضافه کنید.
- بادنجان را داخل صافی گذاشته و روی آن نمک بپاشید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را شسته، خشک کرده و داخل روغن سرخ کنید.
- پیاز را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل در تابهای تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- گوجه فرنگی، سبزی آش و بادنجان سرخ شده را به مخلوط نخود و لوبیا افزوده و بگذارید تا بپزد.
- در انتهای پخت، اُماج را اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا جا بیفتد.
آش کلم
مواد مورد نیاز:
- برنج (خیس شده): 1.5 پیمانه
- کلم برگ (ریز خردشده): 700 گرم
- شغلم (ریز خردشده): 700 گرم
- سیب زمینی (مکعبی خردشده): 3 عدد
- کشک: 4 پیمانه
- نعنا داغ، سیر داغ: به میزان لازم
- روغن زیتون: 1 ق س
روش پخت:
- برنج را با 8 پیمانه آب گرم داخل قابلمهای ریخته و بگذارید تا نیم پز شود.
- کلم و شلغم را به برنج افزوده و بگذارید تا نیم پز شود.
- سیب زمینی و روغن زیتون را اضافه کرده و بگذارید تا بپزد.
- در 20 دقیقه آخر، کشک، نعناداغ و سیرداغ را اضافه کرده و با حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد.
این دو آش خوشمزه نه تنها طعمی لذیذ دارند، بلکه با ارائه خواص بینظیر کلم و دیگر مواد، میتوانند به سلامتی شما نیز کمک کنند.
ارسال دیدگاه