مواد لازم | |
گوشت | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
آلو | 250 گرم |
هویج | 1 کیلوگرم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه ۲ روش دستور پخت خورش آلو:
- ابتدا هویجها را شسته، پوست بگیرید و به صورت رشتههای باریکی به طول ۴ سانتیمتر برش بزنید.
- در یک قابلمه ۲ قاشق غذاخوری روغن داغ کرده و هویجهای خرد شده را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و هویجها را حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این فاصله گاهی آنها را هم بزنید و پس از نرم شدن از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
- در همان قابلمه ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود.
- گوشت را به قطعات ۲ سانتیمتری برش زده، به پیاز اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس ۴ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
- آلوها را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس آنها را آبکش کرده و در کمی روغن تفت دهید.
- پس از اینکه گوشت به مدت ۱ ساعت پخت، هویج و آلوها را همراه با مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و درب قابلمه را ببندید.
- تقریبا ۲ ساعت دیگر باید صبر کنید تا خورش پخته و جابیفتد.
- وقتی آب خورش تمام شد و به روغن نشست، آبلیمو را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
- خورش را در بشقاب بکشید و همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.
طرز تهیه خورش آلو با مرغ و لپه
در این دستور تهیه به جای سیب زمینی از آلو استفاده شده است. این غذا برای ۶ نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود ۳ ساعت طول میکشد.
مواد لازم | |
سینه یا ران مرغ | 8 تکه |
آلو | 1 پیمانه |
لپه | 1/2 پیمانه |
پیاز یزرگ | 1 عدد |
سیر له شده | 4 حبه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- لپه را پاک کنید، بشویید و ۴-۳ ساعت در آب سرد خیس کنید. سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
- پیاز را ریز خرد کرده و با ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر له شده و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
- روی قطعات مرغ کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید و در قابلمه بچینید. دو طرف قطعات مرغ را برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
- لپه را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید، سپس ۱/۵ پیمانه آب همراه با کمی نمک و فلفل به قابلمه اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش حدود ۳۰ دقیقه بپزد.
- آلوها را یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس خوب بشویید و با کمی روغن یا کره تفت دهید.
- پس از اینکه مرغ و لپه حدود ۳۰ دقیقه پختند، آلوها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱ ساعت دیگر بپزند.
- در انتهای پخت خورش، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آب خورش تمام شده و خورش آلو به روغن بنشیند.
- خورش را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج و انواع شور و ترشی مانند ترشی سیر، ترشی بادمجان وشور گل کلم میل کنید.
ارسال دیدگاه