۲ روش دستور پخت خورش آلو

پنج‌شنبه 5 اسفند 1400 آشپزی
۲ روش دستور پخت خورش آلو

۲ روش دستور پخت خورش آلو

خورش آلو هم با گوشت میتوان درست کرد و هم با مرغ ، وجود سبزیجاتی مثله هویج و پیاز ، آن را چندین برابر خوشمزه میکنند .این غذا برای ۷-۵ نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود ۴ ساعت طول می‌کشد.

مواد لازم
گوشت500 گرم
پیاز بزرگ1 عدد
آلو250 گرم
هویج1 کیلوگرم
زردچوبه1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
نمک و روغنبه میزان لازم
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه ۲ روش دستور پخت خورش آلو:
  1. ابتدا هویج‌ها را شسته، پوست بگیرید و به صورت رشته‌های باریکی به طول ۴ سانتی‌متر برش بزنید.
  2. در یک قابلمه ۲ قاشق غذاخوری روغن داغ کرده و هویج‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و هویج‌ها را حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این فاصله گاهی آن‌ها را هم بزنید و پس از نرم شدن از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
  3. در همان قابلمه ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود.
  4. گوشت را به قطعات ۲ سانتی‌متری برش زده، به پیاز اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.

    ۲ روش دستور پخت خورش آل

    ۲ روش دستور پخت خورش آلو

  5. ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس ۴ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
  6. آلو‌ها را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس آن‌ها را آبکش کرده و در کمی روغن تفت دهید.
  7. پس از اینکه گوشت به مدت ۱ ساعت پخت، هویج و آلو‌ها را همراه با مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و درب قابلمه را ببندید.
  8. تقریبا ۲ ساعت دیگر باید صبر کنید تا خورش پخته و جابیفتد.
  9. وقتی آب خورش تمام شد و به روغن نشست، آبلیمو را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  10. خورش را در بشقاب بکشید و همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.
۲ روش دستور پخت خورش آلو

۲ روش دستور پخت خورش آلو


طرز تهیه خورش آلو با مرغ و لپه

در این دستور تهیه به جای سیب زمینی از آلو استفاده شده است. این غذا برای ۶ نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود ۳ ساعت طول می‌کشد.
مواد لازم
سینه یا ران مرغ 8 تکه
آلو1 پیمانه
لپه1/2 پیمانه
پیاز یزرگ1 عدد
سیر له شده4 حبه
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. لپه را پاک کنید، بشویید و ۴-۳ ساعت در آب سرد خیس کنید. سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  2. پیاز را ریز خرد کرده و با ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر له شده و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
  3. روی قطعات مرغ کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید و در قابلمه بچینید. دو طرف قطعات مرغ را برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.
  4. لپه را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید، سپس ۱/۵ پیمانه آب همراه با کمی نمک و فلفل به قابلمه اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش حدود ۳۰ دقیقه بپزد.
  5. آلو‌ها را یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس خوب بشویید و با کمی روغن یا کره تفت دهید.
  6. پس از اینکه مرغ و لپه حدود ۳۰ دقیقه پختند، آلو‌ها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱ ساعت دیگر بپزند.
  7. در انتهای پخت خورش، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آب خورش تمام شده و خورش آلو به روغن بنشیند.

    ۲ روش دستور پخت خورش آلو

    ۲ روش دستور پخت خورش آلو

  8. خورش را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج و انواع شور و ترشی مانند ترشی سیر، ترشی بادمجان وشور گل کلم میل کنید.
 خورش آلو با لپه
طرز تهیه پیراشکی روسی

طرز تهیه پیراشکی روسی

قارچ گریل شده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا