کتلت / طرز تهیه دونوع کتلت خوشمزه و ساده با گوشت چرخی

دوشنبه 12 مهر 1400 آشپزی
kotlet

کتلت جزئ غذاهای خوشمزه و فوری است که با ترکیب گوشت چرخ شده و سبزیجات مختلف تهیه می شود و در روغن سرخ می شود و به صورت ساندویچ یا همراه برنج سرو می شود .  در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دونوع کتلت خوشمره با ما همراه باشید .

مواد لازم برای تهیه کتلت پیاز

  • نخود پخته: ۱۰۰ گرم
  • پودر مغز گردو: ۳ قاشق غذا خوری
  • پودر دارچین :۱ قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل: ۱ قاشق چای خوری
  • زعفران : ۱ قاشق چای خوری
  • جعفری: ۳۰ گرم
  • نمک: ۱ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • فلفل سفید: 1/3 قاشق چای خوری
  • پیاز خام رنده شده:۵ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • پودر:سیر ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه کتلت پیاز با گوشت چرخی

  1. برای تهیه کتلت پیاز  و هر کتلتی که از حبوبات استفاده می کنید حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند با آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود سپس بپزید و با غذا ساز پوره کنید در تهیه کتلت پیاز از نخود استفاده میشود باید نفخ آن را بگیرید و سپس بپزیدو آبکش کنید  و با غذا ساز له کنید ،
  2. نخود پوره شده را در کاسه بزرگ بریزیدو گردوی پودر شده  و جعفری ریز خرد شده را به آن اضافه کرده و با قاشق هم بزنید. سپس  گوشت چرخ کرده  و تخم مرغ و پودر زعفران و پودر دارچین و زنجبیل و نمک و فلفل سفید را به آن اضافه کنید.
  3. در این مرحله پیاز ها را شسته و پوست بگیرید و رنده کرده و آب آن را خوب بگیریدو به مواد داخل کاسه اضافه کنید و خوب ترکیب کنید تا مایه کتلت یک دست شود.
  4.  تابه چدنی یا تفلون را با کمی روغن روی حرارت متوسط بگذارید تا خوب داغ شود.
  5.  سپس مایه کتلت ها را در دست شکل داده و درون تابه دو طرف کتلت ها را سرخ کنید .
  6. سپس کتلت های سرخ شده را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شودسپس کتلت ها را  در یک ظرف مناسب بچینید و با  گوجه فرنگی تازه یا سرخ شده  و هویج پخته شده و جعفری تزیین کنید و سرو کنید.
کتلت

کتلت

کتلت عربی با نخود تهیه می شود و شبیه فلافل است اما کمی متفاوت تر با ادویه فراوان و خوشمزه تر برای تهیه این کتلت خوشمزه نخود را یک روز قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود

مواد لازم برای تهیه کتلت نخود عربی

برای 20 عدد کتلت

  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • پیاز:۲ عدد
  • فلفل دلمه: ۱ عدد
  • نخود:۱/۲ پیمانه
  • گوجه فرنگی :۲ عدد
  • سیب زمینی: ۱ عدد
  • سیر :۴ حبه
  • زنجبیل تازه : ۱ ق چای خوری
  • جعفری ریز خرد شده : ۳ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز و پودر کاری به مقدار لازم

    کتلت

    کتلت

طرز تهیه کتلت عربی با نخود

  1.  برای تهیه این کتلت خوشمزه ابتدا نخود را از  شب قبل خیس کردید و چند با آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کامل گرفته شود .اگر وقت ندارید یک خیار را با پوست روی نخود ها قرار دهید تا نفخ آن گرفته شود .
  2. نخود ها را آبکش کنیدو دو بار با کمک چرخ گوشت چرخ کنید .
  3. سپس  فلفل دلمه و گوجه فرنگی  ریز خرد کنید یا با کمک چرخ گوشت یا رنده خرد کنید .
  4. پیاز و سیب زمینی پوست گرفته را رنده ریز بزنید و آبش را کاما با فشار دست  بگیرید.
  5. سیر را پوست بگیرید و رنده کنید .
  6. سپس تمامی مواد  کتلت را در کاسه بزرگ ریخته و  به همراه ادویه و زنجبیل  خوب با هم مخلوط کنید و  ورز دادن تا مواد خوب منسجم شود .
  7. سپس  مایه کتلت را برای 30 دقیقه  داخل یخچال قرار دهید .
  8. داخل تابه تفلونی یا چدنی  روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا خوب داغ شود .
  9. ار مایه کتلت برداشته و در دست پهن کنید و شکل دهید و داخل روغن داغ دو طرف کتلت  را سرخ کنید سپس روی دستمال جاذب روغن قراردهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
  10. سپس کتلت ها را به صورت داغ همراه با نان سرو کنید.
  11. می توانید مقداری سیب زمینی سرخ کنید و به همراه گوجه سرخ شده برای دورچین کتلت استفاده کنید.

 نکته :

  1.  کتلت نخود تند سرو می شود  می توانید فلفل آن را کم یا زیاد کنید.
  2. در رسپی اصلی کتلت عربی تخم مرغ وجود ندارد.اگر مایع کتلت شل بود می توانید از مقداری آرد استفاده کنید.
ravuli

راویولی /طرز تهیه راویولی گوشت با اسفناج و پنیر

طرز تهیه ساندویچ استیک با فیله گاو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا