پنیر زیره جزء پنیرهای خوشمزه و پرخاصیت است و طبع سردپنیر به علت داشتن زیره و شوید از بین می رود و هضم آن راحتر است. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه پنیر زیره و شوید خانگی با ما همراه باشید
مواد لازم برای تهیه پنیر زیره خانگی
- شیر کامل گاو : 4 لیتر
- تخم مرغ :2 عدد
- نمک :1-3 قاشق چایخوری
- زیره :1 قاشق چایخوری
- سرکه :2 قاشق چایخوری
- شوید ساطوری شده :کمی
طرز تهیه پنیر زیره و شوید
- برای تهیه هر نوع پنیر از شیر کامل استفاده کنید ( شیر محلی) شیرکارخانه ای برای تهیه پنیر خانگی مناسب نیست .
- شوید تازه را پاک کنید و بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود ( می توانید روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن گرفته شود ) .سپس آن را با یک چاقوی تیز ریز خردکنید.
- زیره و نمک را در کاسهای ریخته و با هم مخلوط کنید.
- شیر را در قابلمهبزرگ بریزید و 2 عددتخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید( می توان تخم مرغ را خذف کرد ) تاتخم مرغ وشیر با هم خوب مخلوط شوند، سپس مخلوط شیر و تخم مرغ را روی حرارت متوسط قرار دهید کمی که شیر گرم شد .شویدساطوری خرد شده و زیره و نمک را اضافه کنید شیر را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و اجازه دهید بجوشد وقتی شیر جوشید سرکه را اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید .
- پس از اضافه کردن سرکه ۲ الی ۴ دقیقه دیگر شیر بر روی حرارت ملایم هم بزنید تا شیر دلمه شود.
- یک آبکش فلزی روی کاسه قرار دهید و پارچه نخی درون آن پهن کنید یا از کیسه نخی استفاده کنیدو شیر دلمه شده را روی پارچه نخی بریزیدو اطراف پارچه را جمع کنید.
- پارچه را محکم ببندید و یک وزنه سنگین یا قابلمه پر از آب را روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود و پنیر سفت و خنک شود.
- مدت زمانی باید پنیر تخت فشار جسم سنگین باشد 1 ساعت است ولی هرچه این زمان بیشتر باشد پنیر زیره شما سفت تر می شود . سپس پنیر را برش بزنید و در یخچال قرار دهید .برای اینکه پنیر زیر شما ، خشک نشود مقداری از آب پنیر را نگه دارید و پنیر را در آن قرار دهید.
- نکته :افزودن تخم مرغ سلیقه ای است ولی اضافه کردن تخم مرغ باعث رنگ و طعم بهتر پنیر زیره میشود .
- میزان نمک اضافه شده به پنیر اختیاری است. در صورتی که تمایل دارید پنیر کمی شور باشد، میزان نمک را افزایش دهید (حدود ۳ قاشق چایخوری).
- هر چه میزان نمک بیشتر و وزنهای که برای فشردن پنیر استفاده میکنید سنگینتر باشد، پنیر سفتتر میشود.
ارسال دیدگاه