نحوه درست کردن فرنی مجلسی
فرنی جزی از دسر های شیرین است که از موادی مثله زعفران کاکائو و میوه تهیه میشود! فرنی گاهی به عنوان غذای کمکی نیز استفاده میشود و میان وعده قوی به حساب می آید.مواد اصلی تشکیل دنده این دسر لذیذ شیر نشاسته و آرد برنج است.این دسر در بعضی موارد سرد و در بعضی موارد گرم سرو میشود. در ای مطلب نحوه درست کردن فرنی مجلسی به 3 روش را آموزش میبینیم.
۱.نحوه درست کردن فرنی مجلسی
- شیر
- آرد برنج
- زعفرن ساییده
- شکر
- وانیل
- خامه
- گلاب
دستور تهیه:
- آرد برنج را در یک کاسه متوسط بریزید
- کمی شیر سرد به آرد برنج اضافه کرده، شیر و آرد برنج را هم بزنید تا کالا مخلوط شوند و آرد برنج در شیر به طور یکنواخت حل شود.
- بقیه شیر را در قابلمه بریزید، ترکیب شیر و آرد برنج را با آن مخلوط کنید و هم بزنید، سپس شکر را اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
- خامه و وانیل را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود.
- گلاب و محلول زعفران را در ظرفی مخلوط کنید.
- وقتی غلظت فرنی مانند ماست شد، مخلوط گلاب و زعفران را به فرنی اضافه کنید.
- فرنی را مرتب هم بزنید و فرصت دهید ۵ دقیقه دیگر بپزد.
- پس از ۵ دقیقه اگر فرنی به غلظت مناسب رسیده بود از روی حرارت بردارید. فرنی را در ظرف سرو بکشید و اجازه دهید خنک شود.
۲.نحوه درست کردن فرنی مجلسی
- نشاسته ذرت
- شیر
- شیره انگور یا خرما
- آرد برنج
دستور تهیه:
- نشاسته ذرت را با آب مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
- آرد برنج را در قابلمهای ریخته و شیر را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند و آرد برنج در شیر گلوله نشود.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید.
- وقتی مواد شروع به قل زدن کرد، مخلوط نشاسته ذرت و آب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا قوام آید.
- زمانی که مواد شروع به سفت شدن کرد، حرارت را ملایم کرده و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید تا جا بیافتد.
- فرنی را از روی حرارت برداشته، در ظرف سرو بکشید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
- موقع سرو روی فرنی شیره انگور یا خرما بریزید و نوش جان کنید.
۳.نحوه درست کردن فرنی مجلسی
- شکر
- نشاسته گندم
- گلاب و وانیل
- شیر
دستور تهیه:
- نشاسته را در ظرفی ریخته و در نیم فنجان آب سرد کاملا حل کنید.
- نشاسته آب شده را در قابلمه بریزید و حدود یک لیوان آب به آن اضافه کنید
- سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا نشاسته ته نشین نشود.
- حدود ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا نشاسته بپزد و در این فاصله مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
- وقتی نشاسته غلیظ شد و حجم آن نصف شد، شیر را به تدریج اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
- سپس شکر را اضافه کنید و فرصت دهید روی حرارت ملایم ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و غلیظ شود.
- وقتی فرنی به غلظت مناسبی شبیه ماست رسید، گلاب و وانیل را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
- فرنی را در ظرف سرو بکشید و فرصت دهید تا خنک شود.
برای درست کردن فرنی میوه ای:
- میوهها را پوست گرفته و خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از انواع مغزها در فرنی استفاده کنید.
- میوهها و مغزهای خرد شده را با فرنی مخلوط کنید.
- روی ظرف فرنی را سلفون بکشید و نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا برای سرو آماده شود
ارسال دیدگاه