دستور پخت شله زرد سنتی

یکشنبه 24 بهمن 1400 آشپزی
دستور پخت شله زرد سنتی بصورت مرحله به مرحله

دستور پخت شله زرد سنتی

طرز تهیه شله زرد مجلسی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات خوشمزه کردن – طرز پخت شله زرد خوشمزه – طرز درست کردن شله زرد مجلسی برای نذری، مهمانی، مجالس و … شله زرد یکی از غذاهای ایرانی است که هم برای مراسم نذری استفاده می شود و هم به عنوان دسر سر سفره های ایرانی قرار می گیرد. زعفران موجود در شله زرد آرامش بخش است و به شما حس خوبی می دهد. برای تزیین شله زرد می توانید از خلال پسته، خلال بادام، دارچین و … استفاده کنید.

 

مواد لازم برای درست کردن شله زرد

برنج نیم دانه ……. ۱ پیمانه

آب ……. ۶-۷ پیمانه

شکر ……. ۲ پیمانه

کره ……. ۵۰ گرم

زعفران حل شده ……. به میزان لازم

گلاب ……. ۱/۲ پیمانه

هل ساییده ……. کمی

خلال بادام و خلال پسته برای داخل شله‌ زرد ……. ۱/۲ پیمانه

دارچین و خلال پسته و بادام برای تزیین ……. به مقدار دلخواه

طرز تهیه شله زرد برای 8 نفر / ایده تزیین شله زرد + عکس | وقایع روز

طرز پخت شله زرد

در اولین مرحله برای طرز پخت شله زرد باید برنج را شسته و در آب بخیسانید. بعد برنج را با همان مقدار آب روی شعله بگذارید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد زیر شعله را کم کنید و صبر کنید تا برنج کاملا بپزد. فقط مراقب باشید که برنج ته نگیرد یا نسوزد.

در مرحله بعدی وقتی برنج پخت، شکر را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا برنج کاملا له شود. حتی برای تهیه شله زرد میتوانید از برنج های له شده که به قیمت ارزان تری فروخته می شود استفاده کنید.

در این مرحله هر چه بیشتر شله زرد را هم بزنید، باعث می شود شله زرد کاملا لعاب انداخته و خوشمزه تر شود.

( نیم تا یک ساعت )حالا باید کره و زعفران و هل را اضافه کرده و صبر کنید تا زعفران کاملا رنگ بدهد. ( حدود نیم ساعت )

وقتی حس کردید غلظت شله زرد کافیست، می توانید گلاب را به آن افزوده و بعد از پنج دقیقه زیر شعله را کم کنید.

اگر دوست داشتید میتوانید در این مرحله خلال بادام و پسته را هم داخل شله زرد بریزید. اگر هم نخواستید که همه آن را برای تزیین استفاده کنید.

 

 

طرز تهیه و آماده سازی شله زرد برای دسر و نذری به سبک سنتی ایرانی

نکات خوشمزه شدن

 احتمالا همه شما این نکته را می دانید که زعفران را نباید به همان حالتی که میخرید در شله زرد بریزد. بلکه باید آن را با چند دانه قند پودر کنید. بعد کمی آبجوش در آن بریزید تا کمی دم بکشد. در نهایت زعفران مایع را در شله زرد بریزید.

 اگر دوست دارید خلال بادام و پسته نرم شود باید آن را با گلاب اضافه کنید. اما اگر دوست ندارید نرم باشند وقتی زیر شعله را خاموش کردید این دو را به شله زرد اضافه کنید. خیلی ها هم اصلا در خود شله زرد پسته و بادام نمی ریزند و فقط برای تزیین از آن استفاده می کنند.

 هرچقدر شله زرد را بیشتر هم بزنید لعاب بیشتری داده و خوشمزه تر می شود.

 درباره شکر آن میتوانید ابتدا مقداری از شکر را بریزید و اگر طعم آن خوب بود دیگر اضافه نکنید. چون خیلی ها شله زرد را خیلی شیرین نمی خورند، اما خیلی ها هم دوست دارند شیرینی آن زیاد باشد.

 برای خوشمزه تر شدن شله زرد پیشنهاد می کنیم که داخل گلاب چند دانه هل بیاندازید و بگذارید بماند، ترکیب عطر گلاب و هل در شله‌ زرد بی نظیر است.

 حتماً باید محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید، وگرنه بعضی دانه برنجها در نهایت سفید است.

 هر چقدر برنج شما ریز تر باشد شله زرد بهتری نصیب تان می شود. حتی میتوانید بعد از خیساندن برنج کمی آنها را با دست له کنید.

 برای قوام داشتن شله زرد، بعد از کامل شدن مواد، یک شعله پخش کن زیر قابلمه بگذارید و نیم ساعت صبر کنید تا آبش گرفته شود.

طرز تهیه شله زرد اصیل ایرانی - همیارپز

مرغ تنوری مجلسی در فر

مرغ تنوری مجلسی در فر

دستور پخت کاپ کیک پیتزا به ۲ روش

دستور پخت کاپ کیک پیتزا به ۲ روش

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا