دستور پخت مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک

یکشنبه 6 آبان 1397 آشپزی
مربای کدو حلوایی

 

مربای کدو حلوایی جزو مرباهای مجلسی و لذیذ تبریز است. تهیه آن زمان بر ولی آسان است. برای ترد شدن مربا می توانید از آب آهک استفاده کنید.

بهتر است برای درست کردن این مربا از کدوهای نارنجی و رسیده استفاده کنید تا مربای خوش رنگتری داشته باشید.

 مواد لازم جهت تهیه مربای کدو حلوایی

 

کدو حلوایی

 

 

1.5 کیلو

 

 

شکر

 

 

2 کیلو

 

 

دانه هل نکوبیده

 

 

1 قاشق مرباخوری

 

 

آهک

 

 

5 قاشق سوپخوری

 

 

گلاب

 

 

4/1 پیمانه

 

 

جوهر لیمو

 

 

نصف قاشق چایخوری

 

 طرز تهیه مربای کدو حلوایی

  1. کدو حلوایی را پوست بکنید
    و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع برش بزنید و به قطر نیم سانت خرد
    کنید.
  2. کدوهای قالب زده را درون آب اهک آماده شده بریزید و بگذارید ۲۴ ساعت در آب آهک بماند.
    کدو حلوایی را از آب آهک خارج کنید و ۴-۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت
    ۳ بار آب آن را عوض کنید.
  3. اکنون کدوتنبلها را درون قابلمه بزرگی ریخته
    و رویش آب میریزیم. به طوریکه روی کدوها را بپوشاند، سپس روی حرارت قرار می دهیم کدوها
    باید حدود 5 دقیقه بجوشد تا هم بپزد و هم آهک احتمالی آن برطرف شود. اکنون آن را
    آبکش می کنیم. آبش را دور میریزیم و کدوها داخل آبکش باقی بماند.
  4. شکر را در قابلمه بریزید و ۵ – ۶ لیوان آب درون آن بریزید و روی حرارت قرار دهید
    تا بجوشد بعد شربت را از صافی رد کنید.
  5. کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و گاهی کف روی مربا را بگیرید. وقتی
    شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در یک ق غ آب گرم حل کرده
    اید را داخل مربا بریزید و بعد از ده دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید.
  6. این مربا ترد و شکننده و براق
    و خوشمزه است.

 

تست قوام آمدن شربت

موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آن را در
قاشق بریزید کمی که سرد شد باید به حالت کش دار از قاشق بریزد.

ویا قاشق را داخل
شربت مربا کنید و بیرون بیاورید و انگشت خود را داخل قاشق کنید و دوانگشت اشاره و انگشت
شصت خود را که آغشته به شربت مربا کرده اید را چند بار به هم بزنید اگر شربت بین دو
انگشت شما حالت کش یا مثل نخ شد شربت مربا قوام آمده.

 

طرز تهیه آب آهک

آهک را در ظرفی بریزید
و حدوداً دولیترونیم تا سه لیترآب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در
آب تقریباً حل شود. 15 تا 20 دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. و آب زلال آن
را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید. آهک را می توانید از لوازم قنادی
فروشی ها تهیه نمایید.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک

 مواد لازم جهتتهیه مربای کدو حلوایی بدون آهک

 

شکر

 

 

1 کیلو

 

 

زعفران

 

 

به میزان لازم

 

 

آب

 

 

3 لیوان

 

 

آبلیمو

 

 

1 قاشق غذاخوری

 

 

پودر هل سبر

 

 

10 عدد

 

 

کدو حلوایی

 

 

1 کیلو

 

طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک

طرز تهیه مربایکدو حلوایی بدون آهک

  1. کدوها را پوست کنده و
    تخمه های آن را جدا کرده و قسمت گوشتی را خرد کنید. می‌توانید برای زیباتر شدن مربا با قالب های
    ریز قالب بزنید.
  2. کدوها را نیم پز کنید
    و آن ها را داخل آبکش ریخته و آبکشی کنید.
  3. شربت را قوام بیاورید و
    کدوهای نیم پز را به شربت اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه با حرارت ملایم به همراه شربت بپزد
  4. حین پخت دانه های هل یا چوب دارچین یا هر دو را به مربا اضافه کنید .
  5. برای خوشرنگتر شدن مربا
    میتوانید از مقداری زعفران هم استفاده کنید.
  6. اگر می خواهید مربای
    تردی داشته باشید می توانید مانند دستور قبل از آب آهک استفاده کنید.
  7. برای درست کردن این مربا
    میتوانید کدو را رنده کنید در اینصورت از شب قبل شکر را روی کدوهای رنده شده بریزید تا روز بعد کدوها آب بیندازد بعد با مقدار آب ذکر شده کدوها را بگذارید روی حرارت
    تا مربا قوام بیاید. در انتها آبلیمو را هم اضافه کنید. بسته به نوع کدو میزان شکر ممکنه
    کمتر یا بیشتر باشد.

 

 

منبع : سایت ستاره

سالاد فصل

طرز تهیه انواع سالاد کاهو برای سفره های ایرانی

دستور پخت پلومرغ بهشهری

نحوه پخت پلومرغ بهشهری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا