طرز تهیه دلمه برگ مو

چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401 آشپزی
طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

یکی از پر طرفدار ترین غذاهای ایرانی دلمه برگ مو است که این غذا علاوه بر اینکه به صورت یک غذای کامل سرو میشود ، به عنوان پیش غذا هم استفاده دارد .طرز تهیه دلمه بسیار آسان است همچنین مواد دلمه برگ مو بسیار خوشمزه و در دسترس می باشد.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

  1. برگ مو به میزان لازم
  2. گوشت چرخ کرده 300 گرم
  3. برنج 1 پیمانه
  4. سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر) 300 گرم
  5. پیاز 2عدد متوسط
  6. لپه 1 پیمانه سرخالی
  7. نمک فلفل سیاه، زردچوبه
  8. روغن به میزان لازم
  9. سرکه نصف پیمانه
  10. شکر 1یا2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز پخت دلمه برگ مو

  • مرحله اول :

برای تهیه دلمه برگ موابتدا باید برنج و لپه را در ظرفی مناسب خیس کنید و اجازه دهید تا کمی نرم شود.

  • مرحله دوم :

برنج را به همراه 1/4 قاشق چایخوری نمک و آب درون قابلمه بریزید تا آب بجوش آید.

  • مرحله سوم :

هنگامی که برنج کمی نرم شد و مغز پخت شد برنج را آبکش کنید.

  • مرحله چهارم :

حال لپه هایی را خیسانده اید را آبکش کنید سپس در قابلمه ای مناسب لپه ها را بپزید کنید.

  • مرحله پنجم :

پیاز ها را پوست گرفته سپس شسته و به صورت خلالی نازک خرد کنید. در ادامه پیاز های خرد شده را در روغن داغ بریزید و سرخ کنید تا کاراملی شوند.

  • مرحله ششم :

مقداری زردچوبه و فلفل به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه ها به خورد پیاز برود.

  • مرحله هفتم :

گوشت چرخ کرده را به پیاز ها اضافه کنید و خوبی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سرخ شوند.

  • مرحله هشتم :

هم اکنون برنج و لپه ها را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.

  • مرحله نهم :

هم اکنون سبزی دلمه را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید. سبزی دلمه شامل گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون می باشد به یک نسبت ولی با کمی گشنیز بیشتر.

  • مرحله دهم :

نمک را به مواد دلمه اضافه کنید.

  • مرحله یازدهم :

برگ مو ها را با مقدار آب بجوشانید.

  • مرحله دوازدهم :

هم اکنون باید موادی که آماده کرده اید را در برگ مو ها بچینید سپس دلمه ها را به صورت بقچه ای بپیچید.

  • مرحله دوازدهم :

حال دلمه ها را به صورت فشرده داخل قابلمه بچینید.

  • مرحله سیزدهم :

در یک ظرف مناسب سرکه را به همراه شکر و مقداری بجوشانید.

  • مرحله چهاردهم :

یک پیمانه آب را به همراه ترکیب سرکه و شکر و نمک روی دلمه ها بریزید و بگذارید تا دلمه ها بپزند. می توانید از زشک و پیاز داغ برای تزیین دلمه استفاده کنید.

 

 

نکات مهم در طرز تهیه دلمه برگ مو

  • توجه داشته باشید حرارت قابلمه شما نباید زیاد باشد وگرنه آب سریع بخار میشود و دلمه ها میسوزد.
  • این غذا را اکثراً با گوشت چرخ کرده تهیه می شود. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، می توانید از سویا هم استفاده کنید. همچنین می توانید از ترکیب نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
  • برای چاشنی این غذا از رب انار، آبغوره و آبلیمو هم میتوانید استفاده کنید.
  • برگ ها نباید بسیار بزرگ باشند که لطافت و تازگی خود را از دست داده باشند یا بسیار کوچک که قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند.
  • با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمه ها ممکن است نیاز باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پخت نیاز داشته باشید.
  • حتماً آب را چک کنید در صورتی که دلمه ها هنوز تغییر رنگ نداده باشند باید آب جوش را کم‌کم به آن اضافه کنید.
  • بهترین برگ ها برای تهیه دلمه های ترد و خوشمزه، برگ های جوانی هستند که اندازه کف دست شما هستند.
  • ترشی دلمه برگ مو بستگی به ذائقه شما دارد. برای ترش شدن بیشتر می توانید سرکه آن را بیشتر کنید. برای شیرینی تر شدن به همان تناسب شکر را اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه شربت سکنجبین است. اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
  • قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمه ها بگذارید، یک سوم قابلمه را آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید منتظر باشید تا رنگ برگ ها تغییر کند و حالت نیم پختگی به خود بگیرد.
  • ملزم به یادآوری است که اگر برگی بود که سایز آن کوچکتر از سایز نرمال بود یا پارگی در آن داشت می توانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.

 

 

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
  • از این غذا در وعده های شام ، ناهار و پیش غذا می توانید استفاده کنید.
  • این غذا وعده ای بسیار مناسب برای افطار ، ماه رمضان است.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
شیرینی اتریشی

شیرینی اتریشی

پنکیک آلمانی

پنکیک آلمانی با آلو کبابی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا