شله مشهدی جزء غذاهای سنتی مشهد است و با انواع حبوبات و غلات و گوشت تهیه می شود و غذای بسیار مقوی است و 4 گروه مواد غذای را دارا است شله مشهدی را با قیمه تزیین می کنند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شله مشهدی با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه آش سبزی شیرازی و آش بادمجان و آش تند هندی را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه شله مشهدی
- لوبیا سفید: ۱ لیوان
- لوبیا چیتی :۱ لیوان
- نخود: ۱ لیوان
- عدس: ۱ لیوان
- ماش: ۱ لیوان
- برنج ( نیم دانه بهتر است :۱ لیوان
- بلغور گندم: ۳ لیوان
- گوشت گوسفندی :۵۰۰ گرم
- پیاز :½ قاشق مربا خوری
- پودر جوز هندی و پودر دارچین :½ قاشق مربا خوری
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار کافی
- روغن مایع و پودر زنجبیل: به مقدار کافی
طرز تهیه شله مشهدی
- برای تهیه شله مشهدی ابتدا حبوبات را پاک کنیدو بعد از ششتن حبوبات آنها را در ظرف جادار خیس کنید . حبوبات را جدا جدا خیس کنید ، و اجازه دهید 24 ساعت خیس بخورندو در این مدت 2 بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود و عدس را 2 تا 3 ساعت خیس کنید کافی است .بعد از 24 ساعت حبوبات را بپزید تا نرم شوند چون برای این شله باید حبوبات را له کنیم.
- برنج و بلغور پاک شده را نیز به مدت 3 ساعت خیس کنید .
- در این مرحله گوشت گوسفندی ( گوساله) را با یک پیاز قاچ شده و آب و زرد چوبه در یک قابلمه مناسب روی حرار ت قرار دهید تا گوشت خوب بپزد می توانید ار زود پز استفاده کنید پس از پختن گوشت آن را از قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن آن را ریش ریش کنید و آب گوشت را کنار بگذارید تا در پختن شله از آن استفاده کنید
- حبوبات پخته شده را آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافی شان کاملا خارج شود.حال حبوبات پخته شده را در قابلمه بریزید و با گوشتکوب آنها را له کنید.
- سپس گوشت ریش ریش شده و حبوبات له شده و آب گوشت را با هم ترکیب کنید و برنج و بلغور خیس خورده را نیر آبکش کنید و به حبوبات و گوشت اضافه کنید و مقداری آب به آنهاضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا برنج و بلغور بپزد.
- به صورت مداوم شله مشهدی را هم بزنید تا ته نگیرد و کشدار شود.
- این مرحله پخت آش 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد . حرارت را کم کنید و مدام آش را هم بزنید در این مرحله دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی و مقداری روغن مایع را درون آش اضافه کنید و هم بزنید .
- وقتی آش پخت و جا افتاد آن را درون ظرف سرو بریزید و با خورش قیمه رو آن را تزیین کنید
ارسال دیدگاه