طرز تهیه شله مشهدی خوشمزه

شنبه 16 بهمن 1400 آشپزی
شله مشهدی

شله مشهدی جزء غذاهای سنتی مشهد است و با انواع حبوبات و غلات و گوشت تهیه می شود و غذای بسیار مقوی است و 4 گروه مواد غذای را دارا است شله مشهدی را با قیمه تزیین می کنند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شله مشهدی با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه آش سبزی شیرازی و آش بادمجان و آش تند هندی  را مشاهده کنید

 

مواد لازم برای تهیه شله مشهدی

  • لوبیا سفید: ۱ لیوان
  • لوبیا چیتی :۱ لیوان
  • نخود: ۱ لیوان
  • عدس: ۱ لیوان
  • ماش: ۱ لیوان
  • برنج ( نیم دانه بهتر است :۱ لیوان
  • بلغور گندم: ۳ لیوان
  • گوشت گوسفندی :۵۰۰ گرم
  • پیاز :½ قاشق مربا خوری
  • پودر جوز هندی و پودر دارچین :½ قاشق مربا خوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار کافی
  • روغن مایع و پودر زنجبیل: به مقدار کافی
شله مشهدی

شله مشهدی

طرز تهیه شله مشهدی

  1. برای تهیه شله مشهدی  ابتدا حبوبات را پاک کنیدو بعد از  ششتن حبوبات آنها را  در ظرف جادار خیس کنید . حبوبات را جدا جدا خیس کنید ،  و اجازه دهید 24  ساعت خیس بخورندو در این مدت 2 بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود و عدس را 2 تا 3 ساعت خیس کنید کافی است .بعد از 24 ساعت حبوبات را بپزید تا نرم شوند چون برای این شله باید حبوبات را له کنیم.
  2.  برنج و بلغور پاک شده را نیز به مدت 3 ساعت  خیس کنید .
  3. در این مرحله گوشت گوسفندی ( گوساله) را با یک پیاز قاچ شده و آب و زرد چوبه در یک قابلمه مناسب روی حرار ت قرار دهید تا گوشت خوب بپزد می توانید ار زود پز استفاده کنید پس از پختن گوشت آن را از قابلمه خارج کنید و  پس از خنک شدن آن را ریش ریش کنید و آب گوشت را کنار بگذارید تا در پختن شله از آن استفاده کنید
  4. حبوبات  پخته شده را آبکش کنید و اجازه دهید تا  آب اضافی شان کاملا خارج شود.حال حبوبات پخته شده را  در قابلمه بریزید و با گوشتکوب آنها را له کنید.
  5. سپس گوشت ریش ریش شده  و حبوبات له شده  و آب گوشت را با هم ترکیب کنید و برنج و بلغور خیس خورده را نیر آبکش کنید و به حبوبات و گوشت اضافه کنید و مقداری آب به آنهاضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا برنج و بلغور بپزد.
  6. به صورت مداوم  شله مشهدی را هم بزنید تا ته نگیرد و کشدار شود.
  7. این مرحله پخت آش 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد . حرارت را کم کنید و مدام آش را هم بزنید در این  مرحله دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی و مقداری روغن مایع را درون آش اضافه کنید و هم  بزنید .
  8.  وقتی آش پخت و جا افتاد آن را درون ظرف سرو بریزید و با  خورش قیمه رو آن را تزیین کنید
دستور پخت مرغ ترش خوشمزه

دستور پخت مرغ ترش خوشمزه

mafin sosis va zorat

طرز تهیه مافین سوسیس و ذرت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا