فهرست مطالب:
1-مواد لازم برای تهیه دنده پلو
دنده پلو
دنده پلو یک غذای سنتی وخوشمزه ایلامی است که یا دنده را مزه دار می کنند و به عنوان ته چین از سمت چربی دنده در قابلمه قرار می دهند و برنج را روی آن ریخنه و به مدت 2 ساعت دم می دهند یا دنده ها را جداگانه پخته و لایی برنج می گذارند و با ترشی یا ماست و سبزی خوردن سرو می کنند. این غذا چرب است و برای افرادی که رژیم غذای دارد مناسب نیست . با طرز تهیه دنده پلو با ما همراه باشید. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه ته چین شهمیرزادی و ته چین گرمسار که جزء غذاهای خوشمزه سمنان است و ته چین یک نفره قالبی را ببینید.
مواد لازم برای تهیه دنده پلو
- دنده گوسفند با استخوان ۵۰۰ گرم
- برنج : ۳ پیمانه
- برگ بو : ۲ عدد
- سرکه سفید : ۱ قاشق غذا خوری
- زیره پلویی : ۱ قاشق سوپ خوری
- سبزی پلویی : ۳۰۰ گرم
- زعفران دم کشیده :به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- پیاز : 2 عدد
- سیر له شده : 2 حبه
طرز تهیه دنده پلو
- برای تهیه دنده پلو ابتدا پیاز ها را شسته و با رنده ریز رنده کرده و با کمک یک صافی آب آن را گرفته و تفاله را دور بریزید و آب پیاز را در ظرف جا دار ریخته . سپس سیر له شده و سرکه سفید و فلفل و زردچوبه و زعفران و برگ بو را به آب پیاز اضافه کنید و دنده ها را به مخلوط اضافه کرده و خوب ماساژ دهید و برای ۳ تا 4 ساعت در یخچال بگذارید تا دنده ها مزه دار شوند.
- برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
- کف قابلمه تفلون مقداری روغن و زردچوبه و زعفران ریخته سپس دنده ها را از مواد خارج کرده و و دنده را از سمت چربی در کف قابلمه بچینید و مقداری زیره پلویی روی دنده بپاشید .
- برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و سبزی پلویی ریز خرد شده را اضافه کرده، برنج را کمی زنده تر بردارید تا شفته نشود . سپس برنج را آبکشی کرده و سبزی پلو را روی دنده ها بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا بخار بلند شود سپس حرارت را کم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید واجازه دهید برنج را بمدت ۱.۵ الی ۲ ساعت دم بکشد.
- در انتهای پخت مقداری روغن حیوانی یا کره به همراه کمی زعفران دم کرده روی برنج ریخته و برنج را درون سینی سرو بر گردانید. دنده پلوی شما آماده است. نوش جان
ارسال دیدگاه