دسر ترکی سوتلاچ sutlac

یکشنبه 30 مهر 1402 آشپزی
دسر ترکی سوتلاچ

دسر ترکی سوتلاچ

دسر ترکی سوتلاچ یکی از محبوب ترین دسرهای ترکیه است .دسر سوتلاچ به دلیل بافت نرم و طعم شیرین و لطیف خود، طرفداران زیادی دارد.

این دسر با ترکیب سه ماده ی اصلی سفید رنگ، یعنی شیر، برنج و شکر پخته می شود. ماده ای که در شکل گیری رنگ سفید دسر سوتلاچ (Sütlaç) موثر واقع می شود بدون شک شیر می باشد.

مواد لازم برای تهیه سوتلاچ:

1 لیتر شیر

1/2 فنجان آرد برنج

1/2 فنجان شکر

1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده

1/4 فنجان پودر پسته برای تزیین

طرز تهیه دسر سوتلاچ:

شیر را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.

آرد برنج را با 1/4 فنجان شیر سرد مخلوط کنید تا یکدست شود.

آرد برنج مخلوط شده را به شیر گرم اضافه کنید و هم بزنید تا آرد برنج کاملا حل شود.

شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود.

زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید.

سوتلاچ را به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که غلیظ شود، بپزید.

سوتلاچ را در ظرف های دلخواه بریزید و با پودر پسته تزیین کنید.

 

دسر سوتلاچ

برای اینکه روی سوتلاچ برشته و قهوه ای شود

حالا فر را روی حرارت ۲۵۰ تا ۲۶۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم و اجازه می دهیم فر به طور کامل گرم شود. در ادامه مایه سوتلاچ را درون کاسه های مخصوص فر می ریزیم، بعد کاسه ها را درون سینی فر قرار می دهیم.

در این مرحله برای آن که دسر سفت نشود به اندازه ای که یک سوم کاسه ها را بگیرد درون سینی آب جوش می ریزیم، سپس سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم سوتلاچ درون فر بماند تا روی آن برشته و قهوه ای شود.

نکات:

برای اینکه سوتلاچ شما غلیظ تر شود، می توانید مقدار آرد برنج را بیشتر کنید.

برای اینکه سوتلاچ شما طعم بهتری داشته باشد، می توانید از شکر قهوه ای استفاده کنید.

برای اینکه سوتلاچ شما عطر بهتری داشته باشد، می توانید از گلاب یا هل نیز استفاده کنید.

 

دسر سوتلاچ

دسر سوتلاچ

سایر انواع سوتلاچ:

سوتلاچ با دارچین: در این نوع سوتلاچ، دارچین به عنوان ادویه استفاده می شود.

سوتلاچ با میوه: در این نوع سوتلاچ، میوه های تازه یا خشک مانند سیب، گلابی، موز یا آناناس به سوتلاچ اضافه می شود.
سوتلاچ با شکلات: در این نوع سوتلاچ، شکلات تخته ای یا شکلات چیپسی به سوتلاچ اضافه می شود.

 

نکات کلی برای تهیه سوتلاچ:

برای تهیه سوتلاچ، از شیر تازه و با کیفیت استفاده کنید.

آرد برنج را به تدریج به شیر اضافه کنید تا سوتلاچ شما گلوله گلوله نشود.

سوتلاچ را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

سوتلاچ را بلافاصله پس از پخت سرو کنید.

رب نارنج

طرز تهیه رب نارنج شیرازی / خواص رب نارنج

طرز تهیه کادایف گردویی

طرز تهیه دسر کادایف گردویی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا