دستور پخت ۳ روش آش رشته دوغ

شنبه 28 مهر 1397 آشپزی
آش رشته دوغ
آش رشته دوغ نوعی آش محلی است که در همدان یا ملایر و نهاوند با سبک خاصی درست می‌شود. دوغ و رشته از اجزای اصلی این آش هستند ولی نوع سبزی و حبوبات و همچنین روش پخت آن متفاوت است.

۱. طرز تهیه آش رشته دوغ همدانی

این نوع آش، غذای محلی شهر تویسرکان همدان است که اغلب به عنوان عصرانه سرو می‌شود. این غذا به صورت سنتی با استفاده از سبزی‌های کوهی، رشته و دوغ محلی درست می‌شود.
مواد لازم
تره کوهی شامل (غازیاقی، اشترخوار، بابونه، تره گله، تره سرکانی)500 گرم
رشته400 گرم
دوغ1 لیتر

دستور تهیه:

  1. در قابلمه کمی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. تره‌های کوهی را خرد کرده و به آب جوش اضافه کنید.
  3. اجازه دهید سبزی کاملا پخته و نرم شود، سپس رشته را اضافه کنید.
  4. پس از ۵ دقیقه دوغ را به تدریج اضافه کرده و هم بزنید.
  5. نمک آش را میزان کنید و اجازه دهید رشته‌ها بپزند.
  6. پس از اینکه رشته‌ها کاملا پخت و نرم شد، آش آماده است.

آش رشته دوغ


۲. طرز تهیه آش رشته دوغ ملایری

این نوع آش مربوط به نهاوند و ملایر است. این آش خیلی ساده است، زمان پخت کوتاهی دارد و حدود یک ساعت زمان برای آماده شدن آن کافی خواهد بود.
مواد لازم
عدس1 پیمانه
دوغ1 لیتر
اسفناج500 گرم
پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. عدس را با یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.
  2. اسفناج را کمی درشت خرد کرده و به عدس اضافه کنید. درب قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید عدس کاملا پخته و نرم شود.
  3. پس از اینکه عدس کاملا پخت، رشته را اضافه کنید، سپس نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را در قابلمه ریخته و هم بزنید.
  4. پس از ۵ دقیقه دوغ را کم کم به آش اضافه کرده و هم بزنید.
  5. نمک آش را میزان کرده و اجازه دهید رشته‌ها پخته و نرم شوند.
  6. پس از اینکه آش جا افتاد آن را در ظرف مورد نظر بکشید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

 

آش رشته دوغ


۳. طرز تهیه آش رشته دوغ با برنج و تخم مرغ

روش طبخ این نوع آش بسیار شبیه آش دوغ آذربایجانی است؛ البته نوع سبزی و حبوبات مورد استفاده، آن را اندکی متفاوت کرده است.
مواد لازم
تخم مرغ1 عدد
برنج1/3 فنجان
رشته1 فنجان
دوغ2 کیلوگرم
نخود1/3 فنجان
عدس1/2 فنجان
اسفناج و گشنیز خرد شده1 فنجان
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. نخود و عدس را از قبل خیس کنید و سپس به صورت جداگانه بپزید.
  2. تخم مرغ را در کاسه کوچکی شکسته و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا یکدست شوند.
  3. دوغ را در قابلمه مورد نظر ریخته و تخم مرغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا دوغ به جوش آید.
  4. برنج و سبزی خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید بپزند.
  5. پس از اینکه برنج کاملا پخت، عدس و نخود و رشته را اضافه کرده و نمک آش را میزان کنید.
  6. پس از اینکه رشته پخت و آش جا افتاد، آش را در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات مهم

  • مراقب باشید آبی که برای پختن عدس در ابتدا استفاده می‌کنید، زیاد نباشد. در غیر این صورت با افزودن دوغ در مرحله بعد، آش شل و آبکی می‌شود.
  • اگر آش خیلی شل بود به جای دوغ از ماست زده شده استفاده کنید.
  • هنگام ریختن اسفناج در قابلمه، درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ اسفناج تیره نشود.
  • در افزودن نمک به آش رشته دوغ احتیاط کنید، چون هم رشته و هم دوغ شور هستند و مقداری نمک دارند؛ بنابراین ابتدا آش را بچشید و در صورت نیاز نمک کافی اضافه کنید.
  • افزودن تخم مرغ به دوغ باعث می‌شود، دوغ در اثر حرارت نبرد.

 

آش رشته دوغ

منبع:ستاره

دستور پخت قلیه ماهی

دستور پخت قلیه ماهی اصیل جنوبی

دستور پخت میگو پلو مجلسی

دستور پخت میگو پلو مجلسی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا