دستور پخت قلیه ماهی اصیل جنوبی

دوشنبه 30 مهر 1397 آشپزی
دستور پخت قلیه ماهی

قلیه ماهی از ترکیب ماهی، سبزی و سیر استفاده می‌شود تا بوی نامطبوع ماهی گرفته و به غذایی لذیذ تبدیل شود. در ادامه طرز تهیه این غذای اصیل جنوبی و نکاتی مهم در طبخ آن شرح داده خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی

 

مواد لازم
ماهییک و نیم کیلوگرم
سبزی ماهییک کیلوگرم
پیازیک عدد درشت
سیر5 الی 6 حبه
تمر هندینصف بسته
روغن، نمک، زردچوبه و فلفل قرمزبه میزان لازم


چند نکته:

  • یک کیلوگرم سبزی شامل ۷۵۰ گرم گشنیز و ۲۵۰ گرم شنبلیله است.
  • از ماهی‌هایی که گوشت منسجمی دارند مانندسالمون، سنگ سر، شانک و قزل آلا استفاده کنید.

 

قلیه ماهی

 

طرز تهیه قلیه ماهی

  1. ابتدا سبزی را پاک کنید و کاملا بشویید. سپس آن را ریز خرد کنید.
  2. پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد نمایید.
  3. سیرها را رنده بزنید.
  4. دو لیوان آب ولرم به تمر هندی اضافه کنید و اندکی چنگ بزنید و به مدت دو ساعت به حال خود رها کنید. سپس از پارچه یا صافی رد نمایید و آب آن را نگهدارید.
  5. سبزی را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز کاملا سرخ کنید. زمانی که رنگ سبزی تغییر کند و بوی سرخ کردنی بگیرد، آماده است.
  6. پیاز را اضافه کنید.
  7. در آخر سیر، فلفل قرمز و زردچوبه را به سبزی افروده و پس از دو الی سه دقیقه، دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
  8. اکنون آب تمر را که آماده کرده بودید، به قلیه ماهی اضافه نمایید.
  9. زمانی که قلیه به جوش آمد، ماهی را اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید. به یاد داشته باشید که حرارت شعله اجاق گاز باید ملایم باشد.
  10. زمانی که گوشت ماهی پخت، مقداری از آن بچشید و اگر کم نمک بود اندکی نمک اضافه کنید.
قلیه آماده است و می‌توانید آن را همراه با پلو سرو کنید. برای شش نفر به حدود یک کیلوگرم برنج نیاز است. هنگام سرو قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف منتقل کنید تا وا نرود. در صورت تمایل مقداری برنج زعفرانی نیز تهیه کنید و روی برنج قرار دهید و سرو کنید.

 

طرز تهیه قلیه ماهی
منبع:ستاره

دستور پخت ارمنی پلو با مرغ؛ خوشمزه و مقوی

آش رشته دوغ

دستور پخت ۳ روش آش رشته دوغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا