دستور پخت میگو پلو مجلسی

پنج‌شنبه 26 مهر 1397 آشپزی
دستور پخت میگو پلو مجلسی
میگو پلو مجلسی، غذایی لذیذ و مقوی است که می‌توان آن را به دو روش (میگو پلو با خامه و رب و میگو پلو با کشمش) تهیه کرد. در ادامه این دو شیوه طبخ و نکات کلیدی برای تهیه این غذا شرح داده می‌شود.

 

روش اول: طرز تهیه میگو پلو مجلسی با خامه

مواد لازم
برنج500 گرم
میگو500 گرم
آبگوشتیک لیوان
رب گوجه فرنگییک الی 2 قاشق سوپخوری
آبگوشتیک لیوان
کره100 گرم
آردیک قاشق غذاخوری
خامه100 گرم
پودر کارییک قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم


دستور تهیه:

  1. در این طرز تهیه میگو پلو مجلسی، پلو و سس میگو را جدا طبخ کرده و هنگام سرو به یکدیگر اضافه می‌کنیم. برای اینکار باید پلو را دم کنید.
  2. تا زمانی که پلو دم می‌کشد، باید سس را آماده کنید. برای تهیه سس این خوراک، ابتدا پوست میگو‌ها را بگیرید و با چاقو کمر آن را باز کرده و رشته سیاه رنگی که در آن وجود دارد را بگیرید. اگر میگو‌ها درشت بودند می‌توانید آن‌ها را به دو الی سه تکه تقسیم کنید. میگو‌ها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود. آنگاه میگو‌ها را همراه با نصف لیوان آب و دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده، روی حرارت قرار دهید و صبر کنید که آب آن تبخیر شده و آبپز شوند.
  3. روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز ۵۰ گرم کره را ذوب کرده و آرد را در آن تفت دهید.
  4. رب گوجه فرنگی را در آب گوشت حل کنید و به تدریج به آرد اضافه کرده و دائما بهم بزنید تا سس لطیف شود.
  5. پودر کاری و مقداری نمک را نیز اضافه کنید، پس از آنکه دو تا سه جوش زد اگر سس غلیظ بود، کمی آب به آن اضافه کنید. سپس میگوها را نیز به سس اضافه کنید.
  6. سس و میگو را از روی حرارت بردارید و خامه را اضافه کنید.
  7. پلو را در ظرف مناسبی بکشید و سس را روی آن قرار دهید.
در صورت تمایل می‌توانید سه الی چهار تخم مرغ را آبپز و چهارقاچ کرده و دور دیس قرار دهید. همچنین مقداری جعفری یا گشنیز خرد شده نیز روی غذا بریزید تا ترکیب رنگ زیباتری داشته باشید.

نکته: نباید حرارت زیادی به خامه برسد، بنابراین ابتدا میگو را از روی حرارت بردارید تا از جوش بیفتد و سپس خامه را اضافه کنید. اگر خامه بجوشد، فاسد خواهد شد.

روش دوم: طرز تهیه میگو پلو مجلسی با کشمش

طرز تهیه میگو پلو مجلسی با کشمش

مواد لازم
برنج500 گرم
میگو500 گرم
پیاز2 الی 3 عدد متوسط
کشمش75 گرم
روغن، زردچوبه، دارچین و نمکبه میزان لازم

شیوه طبخ:
  1. میگو را به طریقی که در روش قبل ذکر شد، پاک کنید و بشویید.
  2. پیازها را رنده و به میگو اضافه کنید، سپس همراه با نصف لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا میگوها کاملا بپزند و آب آنها تبخیر شود.
  3. سپس زعفران دم کرده را به میگو اضافه کنید.
  4. در ادامه مقداری روغن به میگو بیفزایید و کاملا آنها را سرخ کنید.
  5. شاخه‌های کشمش را جدا کرده و از دو ساعت قبل خیس کنید. سپس آب آن را دور ریخته و کاملا بشویید. کشمش را به میگو اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت پنج دقیقه همراه با میگو تفت بخورد.
  6. در انتها زردچوبه، دارچین و نمک را نیز به میگو اضافه کنید.
  7. برنج را آبکش کنید. مقدار روغن در قابلمه بریزید و کف آن را با نان یا برنج بپوشانید، سپس یک لایه برنج یه لایه از سس در قابلمه قرار دهید و همین ترتیب را تا اخر پیش بروید. برنج را به صورت مخروط در وسط قابلمه جمع کنید و درب آن را ببندید. برای بهتر دم کشیدن برنج از دم کنی استفاده کنید.
  8. زمانی که برنج دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و اندکی بهم بزنید تا میگو در برنج پخش شود. آنگاه میگو پلو مجلسی را در دیس بکشید و سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید کشمش را با میگو مخلوط نکنید، آن را سرخ کرده و هنگام سرو روی پلو قرار دهید.

 

طرز تهیه میگو پلو مجلسی

منبع:ستاره
آش رشته دوغ

دستور پخت ۳ روش آش رشته دوغ

دستور پخت هویج پلو

دستور پخت هویج پلو و نکاتی در طبخ آن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا