مواد لازم برای تهیه نان خرمایی
مواد لازم | |
کره | 60 گرم |
شکر | 2 قاشق سوپخوری |
شیر ولرم | 125 میلی لیتر |
تخم مرغ | یک عدد |
مایه خمیر خشک | 7 گرم |
نمک | یک قاشق چایخوری |
خرمای چرخ شده | 250 گرم |
دارچین | یک قاشق چایخوری |
زنجبیل | نصف قاشق چایخوری |
آرد | 300 الی 350 گرم |
چند نکته:
- از آنجا که میزان جذب آردها متفاوت است، ممکن است به میزان کمتری یا بیشتری از آرد احتیاج داشته باشید.
- خمیر مایه خشک دو نوع ریز و درشت دارد که به نوع ریز آن خمیر مایه فوری گفته میشود و میتوانید آن را مستقیم به خمیر اضافه کنید. اما نوع درشت آن را باید در شیر ولرمی (با درجه حرارت ۳۷ الی ۳۸ درجه سانتیگراد) که در مواد اولیه است، خمیر مایه را حل کنید و یک قاشق مرباخوری از نمکی که در مواد اولیه بود را به آن اضافه کنید. درب ظرف را بپوشانید و به مدت پنج دقیقه استراحت دهید. اگر خمیر مایه تازه باشد بعد از این مدت باید حباب بزند.
- از خرمای شهددار استفاده نکنید، زیرا امکان دارد شهد آن در هنگام پخت از اطراف نان بیرون بزند. هسته خرماها را بگیرید و آنها را از چرخ رد کرده یا با استفاده از غذاساز له کنید.
- در صورت تمایل میتوانید به جای زنجبیل از هل استفاده کنید.
طرز تهیه نان خرمایی
- کره را در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود. برای این منظور می توانید کره را روی حرارت ذوب کنید، اما باید صبر کنید تا کاملا سرد شود و بعد در خمیر استفاده کنید. اکنون کره، شکر، تخم مرغ و نمک را با یکدیگر کاملا مخلوط نمایید.
- مایه خمیر را به سایر مواد اضافه کنید و اندکی بهم بزنید.
- آرد را به تدریج اضافه کنید و بهم بزنید. پس از آنکه خمیر شروع به فرم گرفتن کرد، از دست برای بهم زدن آن استفاده کنید. اضافه کردن آرد را تا جایی ادامه دهید که خمیر وسط ظرف جمع شود و به دست نچسبد.
- سپس چند دقیقه خمیر را ورز دهید یا آن را ۱۰۰ مرتبه آن را روی میز بکوبید.
- خمیر را در ظرفی قرار دهید و درب آن را ببندید. دور ظرف را با پارچه کامل بپوشانید و آن در محل گرمی قرار دهید. خمیر باید به مدت یک الی دو ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
- در مدتی که خمیر استراحت میکند، باید مایه میانی نان خرمایی را درست کنید. خرمای چرخ شده را با زنجبیل و دارچین مخلوط کنید و به شکل توپهایی کوچک گرد نمایید.
- پس از این مدت حدود ۲۰ ثانیه خمیر را ورز دهید تا هوای موجود در آن خارج شود.
- حدود ۷۰ الی ۸۰ گرم از خمیر را بردارید و به صورت دایره باز کنید، سپس یکی از توپهایی که با خرما درست کردید، درون آن قرار داده و خمیر را گرد کنید.
- اکنون میتوانید خمیر را به صورت ساده به شکل یک دایره دربیاورید یا آن را به شکل دلخواه خود فرم دهید.
- یک سینی فر یا قالب مافین را چرب کنید و نانها را در آن قرار دهید. روی آن را بپوشانید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
- اکنون نانها را در فری که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار دهید.
بسته به سلیقه خودتان میتوانید، نان خرمایی را به هر شکلی بپیچید و بپزید. در این مطلب سادهترین شیوه پیچیدن این نان شرح داده شده است، اما میتوانید به هر طریق دیگری نیز آن را بپیچید.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه