دستور پخت خورش ریواس با مرغ
خورش ریواس یکی از انواع خورش فصلی است که معمولا در فصل بهار تهیه می شود. در تهیه این خورش از گوشت گوسفند یا مرغ و سبزیجات استفاده می شود و طرز تهیه آن نکاتی دارد که در این مقاله با این نکات و خواص این خورش خوشمزه آشنا می شوید.
ریواس یکی از گیاهان بومی آسیاست که برای اولین بار در سیبری برداشت شده است و قبل از میلاد مسیح چینی ها از آن به عنوان دارو استفاده می کردند. ریواس از دسته ترشک هاست و به صورت طبیعی در فصل بهار و اوایل فصل تابستان و در هوای خنک می روید. ظاهر این گیاه شبیه کرفس است ولی ساقه آن صورتی و دارای طعم ترش و شیرین است.
از این گیاه پرخاصیت که سرشار از مواد معدنی و ویتامین هاست برای تهیه شربت، خورش، آبگوشت، کوکو و حتی لواشک استفاده می شود. اگر مایلید با خواص و مضرات این گیاه و طرز تهیه خورش آن آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس با مرغ
ساقه ریواس پوست گرفته | 500 گرم |
سینه مرغ بدون استخوان | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 3 عدد |
جعفری | 100 گرم |
نعنا | 100 گرم |
زردچوبه | 1/2 قاشق مرباخوری |
سیر | 1 حبه |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
آبغوره | 1/2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1/2 قاشق غذاخوری |
این خورش برای 4 نفر مناسب است، زمان آماده سازی 30 دقیقه، و زمان انتظار و پخت حدود 1 ساعت می باشد. |
طرز تهیه خورش ریواس با مرغ
- پیاز ها را پوست گرفته و سرخ کنید، یک حبه سیر له کنید و روی پیاز تفت دهید تا طلایی شود.
- اگر تمایل به استفاده از پودر سیر دارید، به جای یک حبه سیر از 1/4 قاشق چایخوری پودر سیر استفاده کنید.
- سینه مرغ را به اندازه یک بند انگشت خرد کرده، نیمی از پیاز داغ را جدا کرده و کنار بگذارید، سپس مرغ را به بقیه پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- ریواس را به اندازه یک بند انگشت خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید.
- نعنا و جعفری را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید.
- در یک ماهیتابه یک قاشق غذاخوری روغن داغ کنید، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و در روغن تفت دهید.
- زردچوبه تفت داده شده در روغن را به همراه آب جوش به مرغ اضافه کنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.
- بعد از پخته شدن مرغ، نیمی از پیاز داغ که جدا کرده بودید به همراه ریواس تفت داده شده به مرغ اضافه کنید، 15 دقیقه بعد نعنا و جعفری تفت داده شده را نیز اضافه کنید.
- بعد از حدود نیم ساعت خورش پخته شده و آماده سرو است، در پایان نصف قاشق غذاخوری آبغوره، و نصف قاشق غذاخوری آبلیمو به خورش اضافه کرده و آن را از روی حرارت بردارید.
- خورش را در ظرف مناسب بکشید و با برنج نوش جان کنید.
همچنین میتوانید برای آشنایی با طرز تهیه خورشت ریواس با گوشت مطلب زیر را دنبال کنید:
طرز تهیه خورشت ریواس با گوشت |
نکاتی در مورد نحوه استفاده از ریواس
- هنگام خرید ریواس، ساقه های ترد، روشن، نازک و جوان آن را انتخاب کنید، زیرا قسمت های سبز و تیره تر آن کمی تلخ است و قسمت های سفت آن، بعد از پخت ریش ریش می شوند و سفت باقی می مانند.
- برای آماده کردن ریواس، پوست آن را گرفته، خرد کنید و سپس بشوئید.
- ریواس را در مراحل آخر به خورش اضافه کنید، زیرا پخت طولانی مدت باعث له شدن آن می شود.
- ریواس حاوی اگزالات پتاسیم است، بنابراین بهتر است در ظروف فلزی و خصوصا مسی پخته نشود، زیرا با مس واکنش های مضر می دهد.
با خواص ریواس آشنا شوید
- تقویت کننده قلب و اعصاب
- تحريك ترشح نمكهاي صفراوي از كبد، که منجر به تنظيم جذب چربي از روده ميشود.
- كاهش دهنده خونريزي معده و روده
- کمک به رفع اختلالات قاعدگي
- کاهش ورم ملتحمه چشم
- کمک به ترميم جراحات، زخمهاي چركي سطحي و سوختگيهاي پوستي
- مسرتبخش و رفع کننده افسردگي
- ترشح انسولين توسط لوزالمعده و کاهش قند خون
- کاهش دهنده چربي و كلسترول خون و جلوگیری از ايجاد لخته در رگها
- تصفيه خون و رفع جوش و دمل
- كاهش دهنده شهوت
- درمان زخمهاي دهان
- کاهش سرگيجه و وزوز گوش
- افزایش سوخت و ساز بدن به دلیل فيبر و پتاسيم موجود در آن که منجر به كاهش وزن ميشود.
- متعادل کننده اسيد معده
- برطرف كننده استرس، ترس و وسواس
با مضرات ریواس آشنا شوید
- ریواس حاوی مقدار زیادی اکسالیک اسید است و زیاده روی در مصرف آن، باعث آسیب به دستگاه گوارش و کلیه ها می شود. میزان مصرف مجاز اکسالیک اسید در روز 10 گرم برای افراد بالغ و 3 تا 4 گرم برای کودکان است که از چند کیلوگرم ریواس به دست می آید، بنابراین مصرف متعادل ریواس خطری ندارد.
- مصرف زیاد ریواس از جذب کلسیم و منیزیم جلوگیری می کند و منجر به افزایش خطر پوکی استخوان می شود.
- مبتلايان به سنگ كليه، ناراحتيهاي مثانه، درد سينه و سرفه بهتر است قبل از خوردن ريواس با پزشك مشورت کنند.
- استفاده از ريواس توسط مادران شيرده، ممكن است باعث ايجاد اسهال در نوزادان شود.
- افراد مبتلا به نارساييهاي قلبي، نبايد در خوردن ریواس زيادهروي كنند زيرا حاوي مقادير قابل توجهي سديم است و باعث افزايش احتباس آب در بدن ميشود.
- برگ ريواس نيز بهتر است به صورت خوراكي استفاده نشود زيرا حاوي تركيبات سمي براي بدن است.
منبع:نمناک
ارسال دیدگاه