دستور پخت آبگوشت بختیاری
همانطور که میدانید در آبگوشت گوشت قرمز استفاده میشود اما سرو آن با آرد نخودچی، آلو، برگه هلو و برنج طعمی متفاوت و جدید برای شما به ارمغان می آورد .در این مطلب طرز تهیه این آبگوشت محلی و خوشمزه شرح داده میشود.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بختیاری
به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز خواهید داشت.
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- لپه 100 گرم
- تخم مرغ2 عدد
- برنج100 گرم
- آلو خورشتی6 الی 7 عدد
- نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین
- نمک و فلفل
- برگه هلو5 الی 6 عدد
چند نکته:
- لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. با خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ عوض کردن آب آن، باعث میشود نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.
- برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.
- به جای رب انار از لواشک انار نیز میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه آبگوشت بختیاری
- لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
- آب برنج را نیز دور بریزید.
- لپه و برنج را در یک قابلمه بریزید و هفت الی هشت لیوان آب به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید.
- پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
- آرد نخودچی و دو عدد تخم مرغ را نیز به گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
- حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خود را بگیرد. سپس کوفتههایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
- در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفتهها را در روغن سرخ کنید.
- زمانی که لپه و برنج پخته شد، میوههای خشک را اضافه کنید و مجددا درب قابلمه را ببندید.
- زمانی که میوههای خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم کنید و کوفتهها را به آرامی اضافه کنید.
- درب قابلمه را باز بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد. حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه کافی است.
- زمانی که کوفتهها آماده شدند، رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت اضافه کنید.
- نمک و فلفل آبگوشت بختیاری را اندازه کنید و از روی حرارت بردارید.
غذا حاضر است و میتوانید آن را سرو کنید. مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید و برای تزیین آبگوشت استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید نعناع و گردو را حذف کنید، این غذا آنقدر زیبا است که بدون تزیین نیز همه را به اشتها میآورد.
ارسال دیدگاه