دستور پخت آبگوشت بختیاری 

چهارشنبه 11 اسفند 1400 آشپزی
دستور پخت آبگوشت بختیاری 

دستور پخت آبگوشت بختیاری

همانطور که میدانید در آبگوشت گوشت قرمز استفاده میشود اما سرو آن با آرد نخودچی، آلو، برگه هلو و برنج طعمی متفاوت و جدید برای شما به ارمغان می آورد .در این مطلب طرز تهیه این آبگوشت محلی و خوشمزه شرح داده می‌شود.

 

 

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بختیاری

به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز خواهید داشت.

  • گوشت چرخ کرده 400 گرم
  • لپه 100 گرم
  • تخم مرغ2 عدد
  • برنج100 گرم
  • آلو خورشتی6 الی 7 عدد
  • نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین
  • نمک و فلفل
  • برگه هلو5 الی 6 عدد

چند نکته:

  • لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. با خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ  عوض کردن آب آن، باعث می‌شود نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.
  • برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.
  • به جای رب انار از لواشک انار نیز می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

  1. لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
  2. آب برنج را نیز دور بریزید.
  3. لپه و برنج را در یک قابلمه بریزید و هفت الی هشت لیوان آب به آن اضافه کنید.
  4. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید.
  5. پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  6. آرد نخودچی و دو عدد تخم مرغ را نیز به گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
  7. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خود را بگیرد. سپس کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
  8. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید.
  9. زمانی که لپه و برنج پخته شد، میوه‌های خشک را اضافه کنید و مجددا درب قابلمه را ببندید.
  10. زمانی که میوه‌های خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم کنید و کوفته‌ها را به آرامی اضافه کنید.
  11. درب قابلمه را باز بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد. حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه کافی است.
  12. زمانی که کوفته‌ها آماده شدند، رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت اضافه کنید.
  13. نمک و فلفل آبگوشت بختیاری را اندازه کنید و از روی حرارت بردارید.
غذا حاضر است و می‌توانید آن را سرو کنید. مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید و برای تزیین آبگوشت استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید نعناع و گردو را حذف کنید، این غذا آنقدر زیبا است که بدون تزیین نیز همه را به اشتها می‌آورد.

 

دستور پخت آبگوشت بختیاری 

دستور پخت آبگوشت بختیاری

 

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا