دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

شنبه 23 تیر 1403 آشپزی ، آموزش آشپزی ، آموزش آشپزی ایرانی
دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

یک غذای لذیذ ایرانی که بسیار اصیل و پر طرفدار است به طوری که مناسب نذری است و به راحتی تهیه میشود طرز تهیه آبگوشت نذری شبیه به دستور تهیه این غذا در خانه است، اما، چون حجم آن بیشتر است، به حوصله و وقت بیشتری نیاز دارد.

 

 

مواد لازم برای تهیه آبگوشت نذری

به منظور تهیه این غذای نذری برای ۱۰۰ نفر، به پنج الی شش ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه معرفی می‌شوند، نیاز خواهید داشت.

  • سیب زمینی120 عدد
  • گوشت گوسفند15 کیلوگرم
  • دنبه3 کیلوگرم
  • رب گوجه فرنگی2 کیلوگرم
  • نعناع خشک150 گرم
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم

چند نکته:

  • از نخود درشت استفاده و آن‌ها را از ۴۸ ساعت قبل خیس کنید. در هر روز سه مرتبه آب نخود‌ها را عوض کرده تا کاملا تمیز شوند.
  • برای هر نفر یک سیب زمینی نیاز است، اما ۲۰ عدد بیشتر سیب زمینی استفاده کنید تا اگر بعضی از آن‌ها در اثر حرارت از هم متلاشی شدند، تعداد سیب زمینی‌ها کم نشود. از سیب زمینی هایی که پوست نازکی دارند استفاده کنید.
  • ترجیحا از سه کیلوگرم دنبه گوسفند یا دنبه‌ای که همراه با گوشت است، استفاده کنید.

آبگوشت نذری

طرز تهیه آبگوشت نذری

  1. ابتدا گوشت‌ها را خرد کنید، اندازه تقریبی هر تکه گوشت باید یک کف دست باشد.
  2. سپس گوشت‌ها را کاملا بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.
  3. دنبه را ابتدا بشویید و در فریزر بگذارید تا کاملا سفت شود و سپس چرخ کنید. به چای چرخ کردن می‌توانید دنبه را بکوبید، اما اگر آن را چرخ کنید، یک دست‌تر خواهد شد.
  4. گوشت و دنبه را در یک قابلمه قرار دهید و آب به آن اضافه کنید تا سطح آب بالاتر از گوشت ها قرار بگیرد.
  5. سیب زمینی ها را کاملا بشویید، برای اینکار از یک اسکاچ استفاده کنید و سطح سیب زمینی ها را کاملا تمیز نمایید.
  6. آبی که نخود را در آن خیس کرده اید، دور بریزید و نخود را در یک قابلمه قرار دهید. مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودها را کاملا بگیرد. اجازه دهید که نخودها کاملا بپزند.
  7. زمانی که گوشت و نخود کاملا پخته شدند، نخودها را به گوشت اضافه کنید. سپس سیب زمینی ها را نیز به آبگوشت بیفزایید و درب قابلمه را ببندید. حدود نیم ساعت برای پخت سیب زمینی ها کافی خواهد بود. اگر بعد از این مدت هنوز سیب زمینی ها نپخته بودند، اندکی دیگر صبر کنید.
  8. رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا بافت آن از یکدیگر باز شود.
  9. نعناع خشک را با دست کاملا پودر کنید و همراه با مقداری زردچوبه تفت دهید. برای اینکار مقداری روغن در یک ماهیتایه بریزید و هنگامی که روغن داغ شد، زرد چوبه و نعناع را به آن اضافه کرده، دائما بهم بزنید و پس از ۲۰ الی ۳۰ ثانیه از روی حرارت بردارید و مجددا بهم بزنید تا با حرارت روغن کاملا بپزند. اگر به نعناع خشک زیاد حرارت برسد، می‌سوزد.
  10. نعناع داغ و زردچوبه را به رب گوجه فرنگی که تفت داده بودید، اضافه کنید. زمانی که گوشت، سیب زمینی و نخود کاملا پخته شده بودند، این مخلوط را به آبگوشت بیفزایید و اندکی بهم بزنید.
  11. در مرحله آخر مقداری نمک اضافه کنید.
  12. هنگامی که می‌خواهید آبگوشت نذری را در ظرف بکشید، ابتدا روغن دنبه‌ای که روی آبگوشت است را بگیرید و در ظرف جداگانه‌ای قرار دهید. سپس در هر ظرف نذری مقداری گوشت، نخود، آبگوشت و یک عدد سیب زمینی قرار دهید و مقداری از روغنی که جدا کرده بودید را اضافه کنید.

به این ترتیب آبگوشت نذری آماده شده است.

 

دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

دستور پخت آبگوشت نذری حرفه ای

 

نعناع؛ دسر محبوب بچه ها آشپزی

بستنی نعناع

مرغ خامه ای

طرز تهیه مرغ خامه ای یا مرغ توسکانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا