طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه به شکل گل

سه‌شنبه 5 اردیبهشت 1402 آشپزی

تهیه مربای کامکوات

کامکوات پرتقالی یک میوه زینتی و خوش طعم از خانواده مرکبات است که شبیه به پرتقال است. این میوه دارای پوست نارنجی رنگ است که درون آن مانند سایر مرکبات پره‌پره است و اندازه و فرم آن نیز مانند خرما کوچک و بیضوی و دارای هسته است. با استفاده از کامکوات، می‌توانید مربای تزئینی کوچک یا مینیاتوری به صورت درسته، نصفه و یا به شکل گل درست کنید. برای ساخت مربای کامکوات به شکل گل، می‌توانید با فاصله‌گذاری مناسب چند برش روی پوست کامکوات ایجاد کنید بدون این که پوست آن کاملا قاچ شود.

تهیه مربای کامکوات

تهیه مربای کامکوات

مواد لازم جهت تهیه مربای کامکوات

  • کامکوات یا پرتقال تزئینی
  • نیم کیلو
  • شکر
  • نیم کیلو
  • آب
  • 1 لیوان
  • پودر هل
  • 4/1 قاشق مرباخوری
  • گلاب
  • 2/1 لیوان
  • آبلیمو
  • 2/1 قاشق غذاخوری
تهیه مربای کامکوات

تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات

1. کامکوات را کاملا بشویید و بعد به کمک چنگال چند سوراخ روی پوست آن ایجاد کنید.

2. داخل قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. کامکوات ها را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس با آب سرد آبکشی کنید. دو بار دیگر هم این کار را تکرار کنید و هربار آن را با آب بسیار سرد آبکشی کنید تا تلخی آن از بین برود.

3. داخل قابلمه شکر و 1 لیوان آب و نصف لیوان گلاب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. مواد را مخلوط کنید تا شکر کاملا حل شود. سپس آبلیمو و کامکوات ها را اضافه و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.

4. در انتها پودر هل را اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید و روی قابلمه را با پارچه ای بپوشانید و به مدت 24 ساعت کناری قرار دهید سپس داخل ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده سرو شود.

مربای کامکوات به شکل گل

مربای کامکوات به شکل گل

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل گل

1. کامکوات‌ها را بشوییدو سپس به وسیله چاقوی کوچکی 8 برش عمودی روی آن ایجاد کنید. مراقب باشید برشها تا انتهای میوه نرسد.

2. با نوک چاقو یا یک سیخ چوبی هسته های میوه را خارج کنید.

3. هسته‌ها را داخل یک ظرف کوچک ریخته و آب جوش اضافه کنید و روی ظرف را پوشانده و کناربگذارید.

4. برای گرفتن تلخی قابلمه در سایز متناسب با مقدار کامکوات را تا نیمه پر از آب کردهو روی حرارت قرار دهید.

5. بعد از اینکه آب به جوش آمد، کامکوات‌های آماده را داخل آن بریزید و اجازه دهید 2تا 3 دقیقه بجوشد. سپس داخل صافی بریزید و با آب ولرم آبکشی کنید. (این کار را یکباردیگر تکرار کنید)

6. کامکوات‌ها را بعد از صاف کردن آبکشی کرده و داخل آب سرد بریزید. در صورتی که مزهتلخ کامکوات را می‌پسندید می‌توانید از این مراحل صرف نظر کنید.

7. اجازه دهید یک شب (حدود 10 ساعت) میوه‌ها داخل آب سرد بماند و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید.

8. آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید تا شکر در آب نسبتاً حل شود، سپس روی حرارت بگذارید. (این کار مانع از شکرک زدن مربا می‌شود.) می‌توانید نصف میزان آب مربا را کم کرده و به جای آن از آب پرتقال استفاده کنید.

9. وقتی روی حرارت گذاشتید، شهد را به هیچ عنوان هم نزنید و اگر حس کردید نیاز به هم زدن دارد و شکر کامل در آب حل نمیشود، قاشق چوبی را به وسط قابلمه برده و فقط به آرامی وسط قابلمه را هم بزنید و قاشق را به سمت دیواره ها نبرید.

10. وقتی شهد شما شفاف شد، آماده است تا میوه ها را درون آن منتقل کنید. (در صورت نیاز می‌توانید شربت را از صافی رد کنید) میوه ها را داخل شهد بریزید و به مدت نیم ساعت تا 40 دقیقه بگذارید خوب بپزد و شفاف شود.

11. قبلاً هسته های میوه را داخل آب جوش خیس کرده بودیم، لعاب یا پکتین به دست آمده از هسته های خیس خورده را صاف کرده و به همراه چوب دارچین و دانه های هل داخل مربا بریزید، 5 دقیقه دیگر زمان دهید تا ادویه ها و پکتین به خورد مربا برود.

12. از روی حرارت بردارید و به مدت 2 ساعت کنار بگذارید تا سرد شود.

13. بعد از سرد شدن کامکوات‌ها، آن ها را یکی یکی از داخل قابلمه بیرون آورده، بین دو انگشت شست و سبابه سر و ته میوه را فشار دهید تا شیارهای روی میوه باز شده و شکل گل به خود بگیرد. تمام میوه ها را به همین شکل آماده کرده و روی هم داخل ظرف مربا بچینید.

14. بعد از اینکه تمام میوه هارا شکل دادید، شهد را به آرامی و از یک طرف داخل ظرف مربا بریزید تا روی میوه ها را بپوشاند.

طرز تهیه نان سیر

پاستا فتوچینی با میگو و اسفناج

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا