ترشی/ طرز تهیه ترشی هفت بیجار با ادویه مخصوص

سه‌شنبه 18 بهمن 1401 آشپزی
torshe haft bijar

ترشی هفت بیجار ترشی خوشمزه هست که در شهرهای مختلف تهیه می شود ادویه این ترشی تاثیر زیادی در طعم ترشی هفت بیجار دارد این ادویه را هم به شما آموزش می دهیم. البته به صورت آماده در عطاری ها هم هست .  در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه ترشی هفت بیجار با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه ترشی سپستان و ترشی بادمجان شکم پر تبریزی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار

  • گل کلم :2 کیلوگرم
  • بادمجان :1 کیلوگرم
  • هویج :1 کیلوگرم
  • خیار:1کیلوگرم
  • سیب زمینی ترشی :2 عدد
  • به :2 عدد
  • لوبیا سبز:1 کیلوگرم
  • سیر: پنج بوته
  • فلفل سبز تند :250 گرم
  • فلفل دلمه‌ای رنگی : یک عدد
  • سبزی ترشی شامل ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیز :نیم کیلوگرم
  • ادویه ترشی هفت بیجار : به مقدار لازم
  • سرکه سفید یا سرکه سیب :یک و نیم  لیتر
ترشی هفت بیجار

ترشی هفت بیجار

چه ادویه ای برای ترشی هفت بیجار استفاده کنیم

  • پودر گلپر:10 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه :یک قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی رنده شده :یک قاشق چای‌خوری
  • پودر رازیانه : یک قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز :پنج قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره سبز :دو قاشق چای‌خوری
  • سبزی خشک (به نسبت برابر مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک)دو قاشق چای‌خوری

طرز تهیه ترشی هفت بیجار

  1. برای تهیه  ترشی هفت بیجار  ابتدا تهیه ادویه ترشی را آموزش می دهیم .
  2.  تمام ادویه ها را  داخل آسیاب بریزید و آسیاب کنید ( سبزیجات خشک را آسیاب نکنید ).حال ادویه‌های آسیاب شده را داخل یک تابه بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا تفت بخورند. ادویه  ترشی شما آماده هست در ظرف دار بریزیدو در جای خشک و خنک نگهداری کنید .
  3.  برای تهیه ترشی ابتدا تمام سبزیجات را  با آب و نمک خوب بشویید و روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب آنها گرفته شود.
  4.  حال تمام سبزیجات را به جز فلفل سبز به صورت مکعبی  خرد کنید.
  5. سبزی‌های ترشی را با آب بشویید و روی پارچه پهن کنید تاآب آنها گرفته شود سپس ساطوری خرد کنید (خشک کردن موادرا با دقت انجام دهید چون اگر مواد خوب خشک نشوند ترشی شما کپک می زد).
  6. تمام مواد را داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کرده و به مقدار دلخواه ادویه و نمک اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  7. سپس بوته‌های سیر را پوست بگیرید  .
  8. ظرف مخصوص ترشی را بشوییدو خشک کنید و مواد ترشی را لایه‌لایه داخل ظرف بریزید و روی هر لایه سبزی خشک، حبه سیر و فلفل سبز بریزید. لایه لایه این کار را تکرار کنید تا مواد ترشی تمام شوند.
  9.  حال  روی مواد را تا جای که روی آنها را سرکه بگیرد سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه یک بند انگشت روی مواد را بگیرد.
  10. در ظرف ترشی  را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود و ظرف را در جای خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا ترشی جا بیفتد.

نکات مهم در تهیه ترشی

  1. اگر دوست ندارید طعم ترشی خیلی ترش باشد می توانید به جای یک‌چهارم اندازه سرکه از آب جوشیده شده خنک شده  استفاده کنید.
  2. به جای سرکه سفیداز سرکه سیب و سرکه قرمز  استفاده کنید.
  3. نمک ترشی باید به اندازه باشد تا ترشی کپک نزند.
  4. باقیمانده ظرف ترشی سر سفره را به  ظرف ترشی برنگردانید چون باعث کپک زدن می‌شود.
  5. اگر از سرکه محلی استفاده می کنیدحتما سرکه را بجوشانید.
  6. ظرف ترشی بهتر هست شیشه ای یا سفالی باشد.

نان/طرز تهیه نان پیتزایی خوشمزه

پیتزا

دستور پخت پیتزا چیکن آلفردو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا