از ادویه های مفید آشپزخانه غافل نشوید

پنج‌شنبه 9 مرداد 1399 آشپزی

ادویه های مفید آشپزخانه

آشنایی با گیاهان دارویی و ادویه های  مختلف برای هر کسی مفید است مخصوصاً اگر آن شخص آشپزی کردن  منزل را بر عهده داشته باشد.

ادویه جات هم برای طعم غذا و هم برای سلامتی نقش موثری دارند و همه ما می دانیم که تا چه اندازه قوی هستند. به عنوان مثال مقدار آنتی اکسیدان موجود در نصف قاشق چایخوری دارچین چندبرابر یک فنجان بلوبری می باشد. یا نصف قاشق چایخوری پونه کوهی به اندازه ۳ فنجان اسفناج آنتی اکسیدان دارد. که در اینجا به معرفی تعدادی از این ادویه ای  می پردازیم و شما را با خاصیت آنها آشنا می کنیم تا در آشپزخانه خود با دقت بیشتری از آنها استفاده کنید

●رزماری

رزماری نیز همانند مریم گلی خاصیت ضد التهاب و آنتی اکسیدان دارد. فعالیت آنزیم هایی که رادیکال های آزاد را از بین می برند نیز افزایش می دهد. خواص آن حتی پس از پخته شدن نیز حفظ می شود. پس می توانید همراه سبزیجات، گوشت و دیگر غذاها از آن استفاده کنید. به صورت خام نیز می توانید از آن استفاده کنید. فلاونوئیدها در گیاه رزماری مانع رشد سلول های سرطانی لوزالمعده می شود. و همچنین از بواسیر جلوگیری می کند.نکته مهم درباره رزماری این است که در غذاهایی که با روغن درست می کنید حتمامقداری رزماری به آن اضافه کنید چون گیاه رزماری از تولید اکسیداسیون های مضر جلوگیری می کند .

زردچوبه

زردچوبه سلطان ادویه هاست. این ادویه  ضد ویروس، ضد باکتری، ضد سرطان ، ضد قارچ و ضد التهاب می باشد. پس بهتر است تا جایی که می توانید از آن در غذاهایتان استفاده کنید.

در طب سنتی چین  خیلی از بیماری ها را با آن درمان می کردند بیماری هایی چون دیابت، آلرژی، آلزایمر و آرتروز. مواد فعال تشکیل دهنده زردچوبه کورکومین و آنتی اکسیدان هایی هستند که التهابات را کاهش می دهند. کورکومین موجود در آن مانع رشد سلول های سرطانی می شود و این خود به تنهایی دلیل مهمی برای خوردن این نوع ادویه است. از دیگر خواص آن این است که درد و ورم را کم می کند. با آگاهی از فواید زردچوبه به این نتیجه می رسیم که در بیشتر غذاها آن را استفاده کنیم.

خواص فلفل قرمز

فلفل کاین و فلفل قرمز

یکی از مواد تشکیل دهنده فلفل کاین، کاپسایسین می باشد که هم خاصیت دارویی داشته و طعم طعم تند به این فلفل داده است. پس هرچه فلفل تندتر باشد کاپسایسین آن بیشتر است. بر اساس تاریخ پزشکی هندوستان و چین، طبیبان بومی آمریکایی از این فلفل برای درمان مشکلات گوارشی و گردش خون استفاده می کردند. البته کاپسایسین  مضر نیز است  و آن این است که همانند فلفل سیاه ممکن است فلفل کاین هم دارای سموم قارچی باشد.

دارچین

از مهم ترین خواص دارچین پایین آوردن قندخون است. ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب این ادویه آسیب های سلولی و بیماری های مزمن را کاهش می دهد. دارچین با جلوگیری کردن از تجمع پلاکت های خونی و رشد سلولی غیرنرمال، بدن ما را از ابتلا به بیماری های قلبی محافظت می کند.

میخک

آنتی اکسیدان های موجود در میخک رادیکال های آزاد را از بین برده و از سلول ها محافظت می کند. میخک همانند نوعی ضد قارچ قوی در بدن عمل می کند. دقت داشته باشید که مصرف بیش از حد آن می تواند سمی باشد.

زنجبیل

زنجبیل نیز در طب سنتی چین برای التهاب، درد، تسکین ماهیچه ها و کوفتگی ها استفاده زیادی داشته است. همچنین درمانی برای گوارش می باشد زیرا از رشد باکتری های روده جلوگیری می کند.ترکیبات موجود در زنجبیل همانند داروهای ضد التهابی مثل ایبوپروفن که قبل ها برای درمان آرتروز از آن استفاده می شده، عمل می کند. اگر مردم به این فواید زنجبیل واقف بودند بیشتر به سمت غذاهای آسیایی و چای زنجبیل روی می آوردند. زنجبیل برای گلودرد و سرماخوردگی نیز مفید است. حتی می توان از آن به عنوان ضماد روی پوست برای تسکین استفاده کرد.

طریقه نگهداری زنجبیل همانند دیگر ادویه ها بسیار مهم است. اگر خوب نگهداری نشوند منبع قارچ های مایکوتوکسین می شوند. حتی نگهداری زنجبیل تازه در داخل یخچال هم کپک می زند. پس زنجبیل را همان موقع که می خواهید مصرف کنید بخرید. برای نگهداری پودر زنجبیل هم حتما باید آن را دور از نور، گرما و رطوبت نگهداری کنید.

برای استفاده زنجبیل در غذا حتما در آخر آشپزی آن را اضافه کنید چون پخت زنجبیل با روغن طعم آن را تلخ می کند.

بیشتر بخوانید:طرز تهیه مربای رنجبیل

 

رولت اسفناج، پنیر و ژامبون + طرز تهیه

طرز تهیه کیک هلوبرگردان شیک و مجلسی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا