آلو گوبی غذای هندی بدون گوشت است که برای گیاهخوان غذای مناسبی است این غذا با سیب زمینی و گل کلم و ادویه های تند تهیه می شود. آلو به معنی سیب زمینی و گوبی به معنی گلم می باشد . آلو گوبی غذای پر طرفدار در هند و پاکستان است . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه آلو گوبی هندی با ما همراه باشید و هم چنین طرز تهیه کاری ماهی هندی را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه آلو گوبی
- سیب زمینی :۳ عدد
- گل کلم خرد شده: ۲ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۴ حبه
- گوجه فرنگی: ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
- زنجبیل تازه: ۱ بند انگشت ی( ۱/۲ ق چای خوری پودر زنجبیل)
- ادویه ماسالا :۱ قاشق چای خوری
- آب لیموترش: ۱ قاشق غذا خوری
- گشنیز و جعفری: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره سبز به مقدار لازم…
طرز تهیه آلو گوبی هندی گیاهی
- آلو گوبی غذای ساده بدون گوشت است و برای شام یا ناهار غذای مناسب است می توانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.
- برای تهیه آلو گوبی ابتدا سیب زمینی ها را در قابلمه بریزید و روی آنها به میزان لازم آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد و سیب زمینی ها آب پز شوند (دقت کنید سیب زمینی ها نباید له شوند).
- پس از آب پز شدن سیب زمینی ها آنها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شود سپس پوست آنها را بگیرید و حبه ای خرد کنید و کنار بگذارید.( می توانید از سیب زمینی ریزه استفاده کنید و نیاز به خرد کردن ندارد )
- کلم گل را به خوبی بشویید و خرد کنید.
- سپس داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و بعد کلم ها ی خرد شده را اضافه کنید و برای 20دقیقه زمان دهید تا کلم ها بپزد سپس کلم ها پخته شده را آبکشی کنید.
- حال یک تابه مناسب بردارید و یک پیاز را نگینی خرد کنید و درون تابه بریزد و کمی روغن به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود . سپس سیر له شده اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شود( سیر زود می سوزد دقت کنید) و بعد زنجبیل را به همراه گل کلم و سیب زمینی آبپز شده اضافه کنید
- حال رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود و در ادامه گوجه فرنگی رنده شده اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود حالا آب لیموترش را به همراه همه ادویه ها اضافه کنید و درب تابه را قرار دهید تا خوراک به روغن بیفتد سپس در آخر کمی جعفری و گشنیز و( پودر شنبلیله به دلخواه ) روی آن بریزید و با نان سرو کنید .
نکات مهم در تهیه آلو گوبی این است که این خوراک هندی باید تند و تیز باشد پس مقدار فلفل قرمز را بنا به ذائقه خود تنظیم کنید
ارسال دیدگاه