

ویژگی افراد بلغمی مزاج با طبع سرد و تر
معمولاً هیکل بلغمی ها درشت است و چاق هستند -پوست سفید رنگ دارند -بدنشان سرد و مرطوب و نرم است -دهانشان مرطوب است -از حافظه و قدرت تمرکز بالایی برخوردار نمی باشند -احساس کسلی و بیحالی دارند -مستعد ابتلا به بیماری های روماتیسمی و مشکلات گوارشی هستند -با خوردن سردی ها دچار مشکل می شوند نبض ضعیف دارند- کم انرژی و کم جنب و جوش هستند و در کارها کند هستند -خیلی دیر عصبانی می شوند -فراموشکار و کند ذهن هستند -توان ریسک ندارند -کم اراده هستند -میل جنسی کم و توان جنسی کم دارند -اشتهایشان زیاد نیست و قدرت هضم بالایی ندارند -سردی و رطوبت بدن توان جنسی آنها را کاهش می دهد -بلغمی ها معمولاً افرادی آرام، صبور، تسلیم پذیر و مسالمت جو هستند.
نکته های مهم برای افراد با طبع سرد و تر یا بلغمی مزاج ها :
برای اینکه توانایی و هضم دستگاه گوارشی این افراد کم است روزی دو وعده بیشتر غذا میل نکنند و حداقل بین دو وعده غذا 12-10 ساعت فاصله بیاندازید.
از مصرف غذاهای سرد مزاج بعد از حمام کردن و به هنگام خواب جلوگیری کنند .
دمنوش ها و نوشیدنی های با طبع گرم بخورند و آب سرد کمتر مصرف کنند.
بیشتر ورزش و فعالیت جسمی داشته باشید.بیش از 8 ساعت نخوابند و صبح زود بیدار شوند تا از ایجاد بلغم در بدن جلوگیری کنند .
بیماری هایی که بلغمی مزاج ها گرفتار آن هستند :
افراد بلغمی مزاج اگر رژیم غذایی مناسبی نداشته باشند دچار بیماری ها و علائمی مانند صرع، پیسی ،پرخوابی، آسم ،عطسه، سردرد، کاهش حافظه، سینوزیت، التهاب لوزه، ضعف هضم، دردهای مفصلی، ترشحات زنانه و مشکلات پوستی می شوند.
بسیاری از افراد آبریزش بینی و چشم و خارش گونه متورم شدن سینوس ها را آلرژی میپندارند اما در طب سنتی این مشکل به طبع بر می گردد این قبیل افراد طبعی سرد و تر داشته و بلغمی هستند. اگر تغذیهی این افراد را اصلاح کرده و به سمت گرم و خشک سوق دهیم، مشکل این قبیل افراد رفع خواهد شد. مشکل این افراد با مصرف داروهای سیتروزین، آنتی هیستامین و سایر داروهای ضد حساسیت بر طرف نخواهد شد.
خوردنی های خوب برای بلغمی مزاج ها چیست :
انواع ادویه اعم از فلفل سیاه ،سماق ،قرمز ،زردچوبه ،دارچین ،زنجبیل ،زعفران ،هل و … برای سرد مزاج ها توصیه می شود
گوشت شتر، گوسفند ،بوقلمون ،غاز و حیوانات با طبع گرم برای بلغمی مزاج ها عالی است .
غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.انواع خورش ها آبگوشت و سوپ به همراه فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی
میوه هایی مانند :خرمای خشک ،انبه ،سیب ،به ،انجیر، انگور ،کشمش و مویز ،هویج ،کرفس ،جوانه گندم
ارسال دیدگاه